Клиники в Истанбул - тема 15

• 67 468
  • 778
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте!
Насочиха ме за цветна снимка в Турция, в Ехомар. Някоя от вас знае ли час ли се записва предварително или може на място по желание на клиента да се направи хистерослапингографията (цветната снимка)? Нужен ли е някакъв документ от лекар и т.н.
Обикновено записват час от болницата, в която се лекувате. Мисля, че не може да отидете на място и да ви направят веднага, защото има доста хора. Иначе не трябват никакви документи освен паспорта ви.

# 301
Ами правиха ми генетичен тест в мемориал, понеже ембрионите не се развиват след трети ден.
Казаха,че може да е генетичен проблем водещ до проблем при овулацията и развитието на ембрионите,че са имали около 100 такива случаи в болницата. При мен има висок АМХ и си правя ембриони, но те спират да се развиват
 преди да може да се направи ПИД.Много рядък проблем, но се случва. Чаках повече от три месеца за резултата , понеже го пращаха в Италия.

Здравей, ние сме със сходен проблем. Ще споделиш ли какъв точно тест са ти правили?

При нас при 2 опита инвитро в България всичките ембриони спират развитие на трети ден. Правиха ни трансфер по спешност и двата пъти. В Мемориал на трети ден бяха останали два ембриона - единия се делеше неправилно, другия беше добре. Направиха спешен трансфер на двата. На 10-ти юни се роди един от двата ембриона - прекрасния ни син. По-назад съм коментирал нашия случай, но най-общо казано след като и при тях се случи същото, говорих около половин час с ембриолога, за да ми обясни защо се случва и как да избегнем този проблем. Нямаше ясен отговор - за него в ембриологията има много неизвестни и не е точна наука. Не може да каже каква е причината, само предполагаше, че качеството на яйцеклетките не е добро. Относно спермограмата - морфологията ми беше 2%, но според него не би трябвало това да е проблема при наличие на добра подвижност и количество. Имахме една папка със стотина изследвания, които не подсказваха никакъв проблем. В Турция също смятаха, пе можем да имаме бебе по нормален начин и планораха трансфер след ПИД, но не стигнахме до ПИД.

# 302
Здравейте!
Насочиха ме за цветна снимка в Турция, в Ехомар. Някоя от вас знае ли час ли се записва предварително или може на място по желание на клиента да се направи хистерослапингографията (цветната снимка)? Нужен ли е някакъв документ от лекар и т.н.
Здравейте, аз записвам час или по уотсапп / в сайта има контакт/ или през опцията “чат”  в Гугъл страницата на Ехомар 🍀

# 303
Атакама, на какъв език си кореспондирате, защото ме предупредиха, че там не знаят английски?
Здравейте!
Здравейте, аз записвам час или по уотсапп / в сайта има контакт/ или през опцията “чат”  в Гугъл страницата на Ехомар 🍀

# 304
На английски може да се оправиш 🙂

Атакама, на какъв език си кореспондирате, защото ме предупредиха, че там не знаят английски?
Здравейте!

# 305
Здравейте, момичета! Може ли някоя от Вас, която скоро е правила инвитро процедура в Мемориал, да сподели детайли относно начина на плащане - в ерво или лири плащахте, в брой, с банков превод или с карта? Благодаря!

# 306
Здравейте, момичета! Може ли някоя от Вас, която скоро е правила инвитро процедура в Мемориал, да сподели детайли относно начина на плащане - в ерво или лири плащахте, в брой, с банков превод или с карта? Благодаря!
Ние правихме през януари процедура. Плащахме с карта. Плащането е на два етапа-на първия преглед мисля че само 650 евро, в деня на пункцията-останалата част. До колкото знам може и в брой-лири или евро. Имайте предвид, че някои карти имат защита и на ден имат определен лимит.

# 307
  • София
Здравейте, потвърждавам, че може да се плаща в евро, долари или турска лира. С карти също.
Първия ден като дойдете за стимулацията, се плащат 650евро, в деня на пункцията или по -рано останалата сума от пакета.
Аз тази вечер ще си бия две стопиращи инжекции и в неделя ми е пункцията.
Днес ни правиха и ПСР тестове, това не го очаквах, платихме допълнително 50евро за мен и мъжа ми.
Малко се притеснявам за пункцията честно казано, защото имам перфорация на матка и тънки черва при прекъсване на бременност поради мед причини и се водя рискова пациентка + заради генетично заболяване, което имам. Дано са съобразили всичко това и мине благополучно. Стискайте палци момичета, ако някоя може да ми сподели как се е чувствал след пункцията в Мемориал, как е протекло всичко на лично или тук, ще се радвам. ❤️

# 308
Спокойно, в добри ръце сте. След ужасна пункция в България, на която се събудих и последвали адски болки, бях много наплашена за пункцията ми в Мемориал, но всичко мина без проблеми! Упойката беше по-добра от тази в Бг, хвана ме бързо и после много бързо ме пусна. След като се събудих, имах все пак болки и веднага ми сложиха болкоуспокояваща инжекция, след която имах облекчение. Настаняват ви в чудесна самостоятелна стая, заедно с мъжа ви и дори ви носят за хапване на двамата. Постоянно влизаха и ме питаха как съм. Чувствах се наистина обгрижена и спокойна. Успех ❤️

# 309
Здравейте, момичета! Тези от вас, които са в Мемориал, моля споделете кога започва подготвката за ЗЕТ - ако се следите там - на кой ден е първият преглед? Благодаря ви Heart

# 310
Здравейте, момичета! Тези от вас, които са в Мемориал, моля споделете кога започва подготвката за ЗЕТ - ако се следите там - на кой ден е първият преглед? Благодаря ви Heart
Подготовката започва на 2ри ден-преглед у хормони. Обикновено втория преглед е след 10 дни. Прогестерона, антибиотика и кортикостероида се започват 5 дена преди трансфера. Наложи се да отидем за 1 преглед до Истанбул, тъй като тук ми измериха грешно лигавицата.

# 311
Подготовката започва на 2ри ден-преглед у хормони. Обикновено втория преглед е след 10 дни. Прогестерона, антибиотика и кортикостероида се започват 5 дена преди трансфера. Наложи се да отидем за 1 преглед до Истанбул, тъй като тук ми измериха грешно лигавицата.
Много благодаря! А прегледът първия ден рутинния ли е - лигавица, фоликули и тн. Може би е добре него да го направя в България и за следващите да пътувам 🤔

# 312
Много благодаря! А прегледът първия ден рутинния ли е - лигавица, фоликули и тн. Може би е добре него да го направя в България и за следващите да пътувам 🤔
Ако имате лекар, на който можете да разчитате, няма смисъл да пътувате. Лошото е, че понякога прегледите са в събота и неделя, а в моя град няма на кой да се разчита. Иначе прегледите са рутинни-лигавица и брой фоликули.

# 313
Така би било добре. И мен тук ме объркаха на прегледа, уж 'доктора'.. Отидох и се оказа, че има още един фоликул зад кистата....
 След първия преглед бяхайте при тях! Стискам палци 🍀🍀🍀

# 314
Благодаря ви, момичета Hug Така ще направя Simple Smile И още един въпрос - искам профилактично да си пусна микробиология и цитонамазка преди ЗЕТ-а. Специално за цитонамазката дали има някакъв проблем да я направя месеца преди трансфера?

Общи условия

Активация на акаунт