Клиники в Истанбул - тема 15

• 67 253
  • 778
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте!Нуждая се от Циклопрогинова 2 мг.
Ако някой има или може да ми закупи ще бъда благодарна!

# 631
Здравейте,
Искам да споделя моят опит от Турция:
1.инвитро 2019 в Бахчеджи при Торгут
2.инвитро 2021 Торгут частник
3.инвитро в Бахчеджи-смениха се Карлъкая,Лале,Мехмет Асоглу

Първото инвитро ЗЕТ- любезни координатори,приятен до някъде първи преглед,лека стимулации с Менопур,пускаха кръв при стимулация и определяха лекарствата,2 седмици.3 ембриони за анализ,накрая един за трансфер и бебе,което дори кръстихме на доктора.
2.ЗЕТ Същият доктор,същите кръвни резултати-частен кабинет.Разликите:нямаше чуваемост като коментирах,че допълнителни те лекарства-Гонал ме подува и усещам екстремно задържане на вода,нямаше кръвни анализи освен преди деня на трансфера.В Ачибадем обстановка и предтой,по-скоро смушаващо неприятни.В крайна сметка 4 оплодени,една изпратена за анализ.Оказа се,че не можем да я трансферираме.Докторът искаше да се чуем,аз нямах сили.
3.Бахчеджи-първичен преглед Карлъкая-продължи 2 до 3мин,видя изследванията(нямаше промяна От миналата година),пъхна видеозонс-видя един яйчник-3бр,в др щяло да се види после и без никакви допълнителни въпроси(тегло,история за последните години и т.н.) назначи 3 лекарства уж нови,а всъщност убийствено комбо за работа на ишлеме и излезе.Една седмица по-късно д-р Лале- 2мин,за да каже,че има само 2фоликула в единия и 1 в другия,да продължим същите лекарства 5 дни и излезе като остави сестра и координаторка да отг на въпросите ми,които на моите съмнения за лекарствата,защото няколко месеца правех по 7 фоликула без лекарства,отговарях,че 3 е ок.Бяха ми казали да съм готова през ден да ходя,но не нараства ли добре,затова да съм дойдела на пети ден-хотелът,който резервирах в крайна сметка припадна,защото направих дерматит по краката като ответна  реакция от прекалено мн задържане на вода и хиперстимулация.Писах на координатори,чакай 5 часа,бих втора инжекция стана страшно и изоратих снимки.Написаха ми да ходя в спешно,но аз вече си поех пътя с бус за София и един вид,че лекарите не носят отговорност-някой да ме прегледал и да кажеш какво има.Бях при алерголози и дерматолози в БГ,в крайна сметка Аз взех решението да продължа,защото интерес от лекар в Бахчеджи нямаше Координаторка ме пита как съм,и дали продължавам и един вид да кажеш другия доктор дали 3 ефект от стимулацията...Отидох след 12 часа път,д-р Лале- този път ме дари с 3 мин като попита дали съм си била инжекциите и че била ок да продължим,щом кортикостеоридите спирст разпространението.Нова координаторка беше далеч по-емпатична и добра.Видяха се пак 3 фоликула,но бавно нарастващи,директно казах,че мисля,че медикамвнтите имат обратен ефект.Докторката се засмя,каза,че били явно чувствителни фоликули и отново същите лекарства.Следващ преглед-Мехмет Асоглу -мил емпатичен,коментираше,че са крайно заети на турски.Насрочи ден за пункция.Беше ми казано,че той ще я прави,после се промени,в крайна сметка бе той.Мина ок-4 аспирирани яйцеклетки,3 оплодени и в крайна сметка нито една за анализ.
Моите заключения: от докторска гледна точка се действа на ишлеме и обратната връзка от пациент е нечуваема.Станало е като държавно гинеколкогично отделение и машина за пари-пример :в денят на пункцията на рецепция казвам добро утро тя ми казва 1750 Евро.Има 3 координатори:Херес е авторитарна и лишена от емпатия,но се опитва според нейни стандарти да е отговорна спрямо пациенти.Билял(мисля) много мила,емпатична и дипломатична и някаква нова жена-приятна,но съм нямала мн интеракция.Общо взето в заключение и най-добрите лаборатории не могат да творят чудеса,когато докторите не влагат нужния индивидуално подход.Никой доктор не прояви интерес да обсъди резултата с мен.След като споделих на Херес разочарованието си каза да пътувам и да си се консултирам с някой доктор...Още чакам мейл за обратна връзка..
Всеки опит ни струваше 2500 евро за опита,хотел-70 евро на вечер, лекарства около 2500 лв 11 часа път при пътуване,пътни и храна,общо около 10 хил лева.липсва интернет в клиниката и баня за освежаване,не се направиха дори веднъж кръвни анализи(дори и преди самата пункция).Работи се на количество и пестене на средства и ресурси.Разочарование пълно,защото този опит бе по-зле от някой в българска клиника.

# 632
Здравейте,
Искам да споделя моят опит от Турция:
1.инвитро 2019 в Бахчеджи при Торгут
2.инвитро 2021 Торгут частник
3.инвитро в Бахчеджи-смениха се Карлъкая,Лале,Мехмет Асоглу

Първото инвитро ЗЕТ- любезни координатори,приятен до някъде първи преглед,лека стимулации с Менопур,пускаха кръв при стимулация и определяха лекарствата,2 седмици.3 ембриони за анализ,накрая един за трансфер и бебе,което дори кръстихме на доктора.
2.ЗЕТ Същият доктор,същите кръвни резултати-частен кабинет.Разликите:нямаше чуваемост като коментирах,че допълнителни те лекарства-Гонал ме подува и усещам екстремно задържане на вода,нямаше кръвни анализи освен преди деня на трансфера.В Ачибадем обстановка и предтой,по-скоро смушаващо неприятни.В крайна сметка 4 оплодени,една изпратена за анализ.Оказа се,че не можем да я трансферираме.Докторът искаше да се чуем,аз нямах сили.
3.Бахчеджи-първичен преглед Карлъкая-продължи 2 до 3мин,видя изследванията(нямаше промяна От миналата година),пъхна видеозонс-видя един яйчник-3бр,в др щяло да се види после и без никакви допълнителни въпроси(тегло,история за последните години и т.н.) назначи 3 лекарства уж нови,а всъщност убийствено комбо за работа на ишлеме и излезе.Една седмица по-късно д-р Лале- 2мин,за да каже,че има само 2фоликула в единия и 1 в другия,да продължим същите лекарства 5 дни и излезе като остави сестра и координаторка да отг на въпросите ми,които на моите съмнения за лекарствата,защото няколко месеца правех по 7 фоликула без лекарства,отговарях,че 3 е ок.Бяха ми казали да съм готова през ден да ходя,но не нараства ли добре,затова да съм дойдела на пети ден-хотелът,който резервирах в крайна сметка припадна,защото направих дерматит по краката като ответна  реакция от прекалено мн задържане на вода и хиперстимулация.Писах на координатори,чакай 5 часа,бих втора инжекция стана страшно и изоратих снимки.Написаха ми да ходя в спешно,но аз вече си поех пътя с бус за София и един вид,че лекарите не носят отговорност-някой да ме прегледал и да кажеш какво има.Бях при алерголози и дерматолози в БГ,в крайна сметка Аз взех решението да продължа,защото интерес от лекар в Бахчеджи нямаше Координаторка ме пита как съм,и дали продължавам и един вид да кажеш другия доктор дали 3 ефект от стимулацията...Отидох след 12 часа път,д-р Лале- този път ме дари с 3 мин като попита дали съм си била инжекциите и че била ок да продължим,щом кортикостеоридите спирст разпространението.Нова координаторка беше далеч по-емпатична и добра.Видяха се пак 3 фоликула,но бавно нарастващи,директно казах,че мисля,че медикамвнтите имат обратен ефект.Докторката се засмя,каза,че били явно чувствителни фоликули и отново същите лекарства.Следващ преглед-Мехмет Асоглу -мил емпатичен,коментираше,че са крайно заети на турски.Насрочи ден за пункция.Беше ми казано,че той ще я прави,после се промени,в крайна сметка бе той.Мина ок-4 аспирирани яйцеклетки,3 оплодени и в крайна сметка нито една за анализ.
Моите заключения: от докторска гледна точка се действа на ишлеме и обратната връзка от пациент е нечуваема.Станало е като държавно гинеколкогично отделение и машина за пари-пример :в денят на пункцията на рецепция казвам добро утро тя ми казва 1750 Евро.Има 3 координатори:Херес е авторитарна и лишена от емпатия,но се опитва според нейни стандарти да е отговорна спрямо пациенти.Билял(мисля) много мила,емпатична и дипломатична и някаква нова жена-приятна,но съм нямала мн интеракция.Общо взето в заключение и най-добрите лаборатории не могат да творят чудеса,когато докторите не влагат нужния индивидуално подход.Никой доктор не прояви интерес да обсъди резултата с мен.След като споделих на Херес разочарованието си каза да пътувам и да си се консултирам с някой доктор...Още чакам мейл за обратна връзка..
Всеки опит ни струваше 2500 евро за опита,хотел-70 евро на вечер, лекарства около 2500 лв 11 часа път при пътуване,пътни и храна,общо около 10 хил лева.липсва интернет в клиниката и баня за освежаване,не се направиха дори веднъж кръвни анализи(дори и преди самата пункция).Работи се на количество и пестене на средства и ресурси.Разочарование пълно,защото този опит бе по-зле от някой в българска клиника.

Вече и аз започвам да имам подобни опасения, имат много пациенти и се работи на конвейр.
На какъв доктор ще попаднеш си е чист късмет.
Само един съвет мога да дам, който е валиден и за България и за Турция, четете и питайте.
Не настоявате ли вие, ще ви претупат.
Парите които им даваме са достатъчно, за да си вършат професионално работата.
Никой не ги кара насила да работят, ако не им харесва, да приключват.
Малко им бил персонала, ами купища пари ви даваме, наемете още хора и по възможност, компетентни.
Спирам до тук, че започвам да се ядосвам.😠

# 633
  • София
Здравейте момичета, искам да попитам информативно след ЗЕТ без овулация, който е бил с естрофем или подобни, на каква прогестеронова терапия сте били - инжекции по колко и вагинален прогестерон?

# 634

Искам да питам за 3те вида прогестерон, начин на употреба / всеки ден, през 2дни или 1път седмично/, кой вид как се слага - мускулно или подкожно.
По време на ползване дали се пие Асперин протект всяка вечер, или дали се налага използването на НМХ - Клексан/Фраксепарин?
Инжекциите с прогестерон сгъстяват ли кръвта, както при вагинално ползване на Утрогестан/Кринонгел?
Как да разбера количеството в инжекцията на какво количество Утрогестан / например 800мг/ вагинално се равнява?

# 635
  • София
Ema на някои от въпросите ти няма еднозначни отговори.
Прогестерона като цяло "сгъстява" кръвта, но по скоро при хора с някакви мутации и тромбофилия, в тези случаи обикновено изписват НМХ, но понякога го изписват и превантивно, понякога пък има АП или и двете.
Няма как да съпоставяш количеството прогестерон във вагинални глобули и инжекции, прогестерона от вагиналните глобули не дава голямо отражение на нивата в кръвта, но локално си действа.
От показните на снимката, Пролутекс се бие подкожно и е 25mg, а Прогестана е двойно количество 50mg и се бие мускулно защото е в маслен разтвор.
Сега за Пролутон депо аз съм малко скептична, доколкото съм чела той е синтетичен прогестерон нещо като дуфастона, бие се през няколко дена, лично аз съм го поставяла през 5 дена + 2 Кринон гела всеки ден и при изследване на прогестерон той не се е отразявал, количеството си беше обичайното за 2 Кринона около 10, също така и  прокървих въпреки него, когато минах на Прогестан 50 + 1 Кринон гел нямах проблеми, прогестерона ми се вдигна на 35.
Сега съм на 2 циклогеста и прогестан 25, прогестерона ми се движи около 20, но умувам дали пак да не мина на двойна доза.

# 636

Искам да питам за 3те вида прогестерон, начин на употреба / всеки ден, през 2дни или 1път седмично/, кой вид как се слага - мускулно или подкожно.
По време на ползване дали се пие Асперин протект всяка вечер, или дали се налага използването на НМХ - Клексан/Фраксепарин?
Инжекциите с прогестерон сгъстяват ли кръвта, както при вагинално ползване на Утрогестан/Кринонгел?
Как да разбера количеството в инжекцията на какво количество Утрогестан / например 800мг/ вагинално се равнява?

На мен ми беше обяснено, че Прогестанът се бие в корема, на отстояние 3 пръста в ляво или дясно от пъпа. Така и го прилагам, по една инжекция вечер.

# 637
  • София
Да не би да е прогестан декс?

# 638
Да не би да е прогестан декс?

Да, Прогестан Декс.

# 639
  • София
Да, той е различен от стандартния Прогестан и е аналог на Пролутекса.

# 640
Преди 4 години бях с естрофем и 2 пъти дневно кринон, сега съм без естрофем - по един прогестан декс плюс два пъти лутинус дневно. Но същия протокол е изписван и на момичета с естрофем сега.
Здравейте момичета, искам да попитам информативно след ЗЕТ без овулация, който е бил с естрофем или подобни, на каква прогестеронова терапия сте били - инжекции по колко и вагинален прогестерон?

# 641
Здравейте, търся лаборатория в София, която да работи в неделя, за пускане на хормони за ЗЕТ. Също така и лекар за преглед, пак за неделя. Много благодаря на всички предварително

# 642
  • София
Здравей, в болница Надежда лабораторията работи в неделя, но не съм много сигурна дали може без да си техен пациент да направиш изследвания, би трябвало да не е проблем,  нищо не пречи да се обадиш и да попиташ, иначе Цибалаб централата също работи, но не зная дали изследват кръвта или резултатите стават готови в понеделник.
Относно гинеколог във Вита 2 има дежурен
[https://superdoc.bg/lekar/dezhuren-ag-kabinet-vita-7422
Успех Flowers Four Leaf Clover

# 643
Лабораторията на болница Токуда.
Здравейте, търся лаборатория в София, която да работи в неделя, за пускане на хормони за ЗЕТ. Също така и лекар за преглед, пак за неделя. Много благодаря на всички предварително

# 644
Здравейте ,
може ли някой да ми разкаже по -подробно за цветната снимка в Турция ? как вкарват препарата , трябва ли преди това да не си консумирал нещо или да не си се движил ? И след това трябва ли да се почива... Тотално вече съм изчаткала , хората казват - не го мисли - ама ако някой има съвет как да не го мисля , моля да сподели Grinning

Общи условия

Активация на акаунт