АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 065
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
сладурки и моята кукла не спира да ритка и да се върти,много ми харесва,особено като хапна почва Simple Smile много лошо,че баш зимата се пада да сменим кошовете ама какво да се прави,чувалчета,покривала ще слагаме и дъждобрани Simple Smile
аз да питам някоя знае ли 45 дневния болничен преди раждане ли го изплащат или беше след,забравила съм? Simple Smile

Като нормален болничен, той обхваща месец 1 и месец 2, като мине месец 1, получаваш за него, като мине месец 2, пак.

# 616
  • Бурса
Bolibon като че ли и аз съм много чил за третото бебе. Сигурно съм само аз но не съм купила нищо още, ама нищо. А нищо и нямам, защото малката е вече на 4 и всичко бебешко съм раздала. Дрехи от каката пазя за малката, а от малката всичко раздавам, защото си бях казала ако имам трето ще е момче и така и стана 😊. И аз нямам покрай мен бременни приятелки. Децата си ги гледам без помощ от баби, просто имам възможност да отсъствам от работа, когато ми се налага. Майка ми ми помага ако имам нужда, но и тя си работи и само ако е нещо важно. За боледуването и каката не се разболяваше като беше самичка, после една от друга големи въртележки с тия вируси. Последната година в чудо се видях с малката. И в болница сме влизали. А за училище и градина ще си тръгнат септември, така или иначе август са си вкъщи.

# 617
Здравейте момичета, назад имаше постове от жени, които още повръщат, искам да ви питам какво ядете с това повръщане?
Аз съм в 17+1 гс, след обяд започва да ми се гади, почти всяка вечер повръщам, не мога да заспя от гадене, става ми гадно само от миризмата на месо или пържени и по мазни неща, вече не знам какво да ям, хемоглобина ми е 104, и с белтъците съм зле, казаха ми да ям предимно протеини, а на мен ми се повръща от тях, ям само кисело мляко с бисквити, попара и манджи, които не запържвам Confounded

# 618
telly и аз абсолютно нищо не съм купувала, не съм и гледала. Дрехи се надявам да имам. И братовчедка ми ще ми даде. Но шишета и други дреболии ще ми трябват. Помпа за кърма и стерилизатор имам от мързел, братовчедка ми ми ги върна и докато се наканя да ги пусна за продажба разбрах, че съм бременна, с ваничката е същата работа. Само с дрехите да не стане накрая както днес с дрехите на малката. Тръгнах да търся по тънки дрехи, етърва ми ми даде от дъщеря си и открих, че всичко е малко, а имат 2г разлика децата, но моята е малко по едра и разликата им във височина е 4 пръста. А снощи бяхме да купуваме дрехи на баткото. Сега ММ като разбере, че трябва да ходим да вземаме дрехи и на малката ще ме обвини, че аз съм виновна, че ще се разхождаме два пъти. То не, че няма да е прав. Три пъти ме пита докато обикаляме дали съм сигурна, че и на нея не и трябват дрехи. Много мрази да обикаля по магазините.

# 619
Ами то и аз нищо не съм купувала. Вижда ми се много рано. Вчера гледахме количката и я харесахме. Дори сега е намалена с 160лв. Но не мисля да я взимаме още. В момента живеем в едностаен апартамент и няма никакво място, а ремонта в къщата е на ниво груб строеж. По-рано от юни нищо не мисля да вземам. Само си гледам сайтове. То фейсбук подслушва здраво и само ми предлага разни неща.

# 620
Здравейте момичета, назад имаше постове от жени, които още повръщат, искам да ви питам какво ядете с това повръщане?
Аз съм в 17+1 гс, след обяд започва да ми се гади, почти всяка вечер повръщам, не мога да заспя от гадене, става ми гадно само от миризмата на месо или пържени и по мазни неща, вече не знам какво да ям, хемоглобина ми е 104, и с белтъците съм зле, казаха ми да ям предимно протеини, а на мен ми се повръща от тях, ям само кисело мляко с бисквити, попара и манджи, които не запържвам Confounded
При мен премина,пак ми се случва да повръщам ама е в седмицата веднъж макс. Аз съм в 21г.с и 4 дни и млечни не мога да ям и сладко,както дамати запръжки и манджи с мн подправки. Ям това което ми понася,готвя с мн малко подправки и качвам в невсвяс🤷♀Млечни не мога от време,но ям яйца и то само варени. Вземам си плодов Скир,но понякога не ми понася.Много ям леща. Всяка седмица си готвя тенджърка и обядвам леща,от както съм бременна вс ден мога да я ям. Грах,ориз,картофки си пека и вс ден си ям зелена салата. Много марули изпасах с краставици,но доматите не ми понасят.Общо взето това е менюто ми и банани за десерт.Трябва да разбереш кои храни те дразнят и работят ще мръдне☺ при мен хемоглобина беше 120,последно го изследвах и е 124. Започнах да хапвам стабилно и пия биозин мама,но месото мн не ме влече в това остана проблема,който го имам по принцип. Ям месо но рядко и по мн малко

# 621
Аз купувам неща между другото, тук видях за сейл в baby.BG и взех шишета, две дрешки взех преди това от ХМ, но всъщност ходих за дрехи за сина ми тогава, утре планирам пак да ходя да избера нещо за големите, та сигурно ще видя за чорапки, пелена и жилетка (така съм решила), че да ми остане само Ам и памперси Simple Smile аз обичам да отмятам задачи от рано, особено свързани с бебето, с първата бременност, в 6ти месец ми сложиха системите и до края трябваше да лежа и някакси предпочитам да ми е готово всичко предварително ( аз му викам синдром на зубъра) Simple Smile

# 622
Явно днес всички бебковци са много активни 🥰
На мен не ми се гади , но напоследък наблягам на овесени ядки с някакъв плод или бисквитка вътре + стафиди , супи и червена пиперка - например на сандвич с кашкавал или в салата.
Моят 45 дневен болничен пък сигурно ще се разпредели в 3 месеца и вероятно основната част ще ми се изплати доста след раждането..не знам и аз не съм смятала, но може да прочетем в темата за" майчинството счетоводно" като наближи, че ще забравя до тогава 😀
На мен ми е мн приятно да купувам разни неща и вчера например взех клечки за уши бебешки.Малка покупка , но пък ме радва да отмятам неща от списъка 😀
Редактирам се - установих , че съм сгрешила да си купя сутиен за кърмене от сега , макар че не беше скъп - вече ми е тесен в обиколката .Така че който мисли да си купува по - добре да изчака към края ...

# 623
Нищо не съм купувала аз, но и като цяло списъкът ми се изчерпва с дрешка за изписване и памперси, та не бързам. Вълнението със сигурност не е както с първо, дори с второ.

# 624
Готвените храни в моето меню са задушени картофи и крем супа с малко съставки (картоф, морков и броколи ми е любимото). Доматите не ми понасят.
Ям млечни всякакви. От скоро опитвам по малко месо..не ми харесва, но не ми е твърде гадно  като до преди 2 седмици. Белтъците на яйцата са ми още по-ужасни и месото.
Като полезни храни богати на протеин и желязо без да им трябва готвене на манджа ям нахут от консерва или си правя хумус със сусамов тахан, елда си варя за закуска. Плодове, зеленчуци също хапвам.
Като цяло с манджите имам голям проблем, особено с лука и чесъна..а то във всяка българска маджа се слага лук, като се готви в блока…и усетя миризмата му, ситуацията става кризистна.
То аз хубаво не ям тия неща, ама горкият ми мъж…и той е на строг пост Satisfied

# 625
  • София
И аз имам дни чат пат, в които повръщам още, но е веднъж на 3-4 дни. Поносимо е.
Напоследък ми се ядат само салати и пържоли, чат пат ябълки. Абе щом започнах да си позволявам по едно капучино, значи е добре. Купувам го към 10 и до 16ч съм го изпила 😁

# 626
  • Пловдив
Да се похваля, не само, че усещаме бебчето, но и вчера като почна да рита, рязко дръпнах ръката на ММ, за да може да усети и той и успя да го усети ☺❤
Единственото, което не ми харесва е, че аз лесно се стряскам и понякога като започне да се движи и го усетя, подскачам 😁
По принцип нямам много познати в Пловдив, не че не съм социална, но никоя моя прятелка сега не очаква дете, пък и сме толкова заети, че все не можем да се видим. Примирила съм се, че в началото ще съм единак. Надявам се по-късно сред площадките/ парковете като социализирам бебче (живи и здрави), да се сприятеля с някоя мама.
Не повръщам (да чукам на дърво), и откъм ядене може да се каже, че не се ограничавам. Ям си както преди да забременея. Единствено бобови избягвам, защото в третия месец толкова лошо се подух от една леща, че изпитвам страх само да я видя, камо ли да я сготвя 😁
С кафето съм като вас: правя сутрин, пия си по малко цял ден, и после го хвърлям.. направо ме е яд, че хабя капсулата.

# 627
И аз нямам приятелки, повечето не живеят в моя град, а пък за бременни съвсем. С каката го изкарах направо сама като кукувица, вечер с таткото. Много ревеше в количката, само докато спи бяхме навън и то докато е тихо, от всичко се будеше. Добре, че до 1г. спеше по 3 пъти на ден, че излизахме постоянно. Имах моменти първо преспивам пред блока, ако не успея, не отивах в парка, защото ме очакваше яко рев..
Та мечтите ми за книга и капучино из парковете,докато спи, да са били реални 1 или 2 пъти 🙃🤪

# 628
  • Асеновград
Аз както нямах никакви познати в града (защото се преместих тук преди няколко години) сега изведнъж повечето ми бивши колежки или са родили или са бременни и се очертава да излизам с тях. И на йогата се запознах с доста бременни момичета.
Днес даже излизах с едната мама с бебчето, аз бях взела кучето и много добре се разходихме.

Иначе бебето яко ме рита вече, както го усещах само вечер, сега го усещам и през деня и сутринта също. Много е яко, докато още не е болезнено.😁😅

Иначе за помоща бях писала, мъжа ми ще е с нас първите две седмици, повече няма да го пуснат от работа, майка ми работи, а свеки гледа другите внучки, а и тя може да почне работа, та може би за събота и неделя ще имаме помощ от бабите, но тогава и мм си е в нас и най-много да ни трябва да гледат бебето за няколко часа ако излезем сами. Иначе майка ми от понеделник до сряда най-вероятно ще идва да спи у нас и ще си ходи на работа, но тя е до обяд и после ще идва направо в нас. Няма да откажа помощ за домакинските задължения. А и някой трябва да гледа бебето за да разходя кучето, или някой да го разходи вместо мен, така че със сигурност ще ни е от полза. Попринцип лесно се караме с майка ми и не знам до къде ще я докараме, но много се обичаме и на това разчитам😂😂. И ако стане така, остават един четвъртък и петък в който ще съм сама, но ако видя зор свеки ще идва сигурно, тя живее на две крачки.

# 629
Аз сега си проверих от последните 4 прегледа колко е тежало бебето и се притесних доста

19.02 (доктор 1) - 144 гр.
28.02 (доктор 2) - 181 гр.
13.03 (доктор 1) - 249 гр.
30.03 (доктор 2) - 491 гр.

Вече взех да си мисля, че има по-сериозен проблем от гестационен диабет и си представям разни аномалии...

Вторият ми лекар каза да правя обременяване, но аз съм в 22 г.с , а в нета пише, че се прави от 24 до 28 г.с. и не знам дали да изчакам. В сряда бях на преглед, в петък, на 08.04 съм на ФМ, няколко дена след това пък съм на фетална ехокардиография и се чудя сега да вмъквам ли още един преглед при първия ми лекар и те станаха 4 прегледа в рамките на 1-2 седмици

Общи условия

Активация на акаунт