АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 055
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
А аз се притеснявам, че бебето върви със седмица назад, в 21+3 беше 330гр. Май бедрената кост и обиколката на корема изостават. Казаха ми да ям повече протеини, но не знам дали е само от това. Иначе всички изследвания излязоха в норма с изключение на леко повишени левкоцити, но доктора каза, че е нормално. Някой да препоръча добър лекар за женска консултация във Варна? Май ще сменя моя след като едва ми взе микробиология и искаше да пия антибиотик без изследвания. Освен това да ми говори колко сме кекави днешните жени спрямо майките си и едвам раждаме. На 7ми съм за втори път на ФМ морфология в Англия не го измериха добре първия път. Но не им вярвам на измервания та, там изоставане не видяха.

# 631
Барбалена кое те притеснява в теглото?
Нали знаеш, че тази стойност е приблизителна. Аз питах АГ как се изчислява теглото на бебетата и отговорът ми се стори доста интересен. На база на абортирани бебетата в конкретната седмица са правени много измервания..и софтуерно е заложено на ехографите. И те така изчисляват.
Имам една приятелка и двете й деца са родени големи, около 4,600кг. Правиха й обременяване с глюкоза и двете бременности по два пъти и проблем нямаше. Деца са живи и здрави, тя също.

Моята госпожица в 20+2 беше 300грама.

# 632
Имайте предвид, че в даден момент бебетата започват да качват по повече грамчета за определен период. Няма да наддават с по 60-100гр, а с повече.
Още повече дали е измерено правилно също е фактор.
Не мисля, че има повод за чак такова притеснение...
направете обременяване с глюкоза, (гадно е, ама се налага) и то ще си покаже.
Но не се шашкайте ☺

# 633
Лусинда, кръвотока следите ли го? При изоставане е добре да се види, макар че една седмица назад май не е притеснително.

NI_CI, това последното тегло е измерено в 20+5 г.с. Докторът каза, че е повече и околоолодните води бяха на горна граница, което също не е добре доколкото разбрах. И освен това, вярно че са замервания при двама различни лекари, но излиза, че е удвоило теглото си за 13 дена. Също не ми се струва ОК Sad

Coccosha, силно се надявам да е грешка, но и околоплоните води бяха повече. Обременяване ще правя 100%, просто не знам дали да изчакам до 24 г.с или тези дни да е. Иначе аз съм правила преди 3 години, добре ми понесе Grinning Не ми се видя толкова гадно Smile

# 634
Барбалена, според мен иди да го измери и другия лекар, че нещо много различни вървят измерванията им.

Честно казано не знам дали има значение кога ще се направи. Аз също съм правила това изследване преди да забременея, не ми беше гадно. Знам че при бременни следят само нивата на глюкозата, мисля че ако искаш да изчакаш до 24та седмица , преди това за твое успокоение може да изядеш нещо сладко пред лабораторията и на 60та мин да си пуснеш само кръвна захар. Кръвната захар колко ти беше при последните изследвания?

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 09:42 от NI_CI

# 635
  • София
Барбалена, изчакай още няколко дни до прегледа при Павлова. Само ще се ошашкаш с още едни резултати и мнение.

# 636
Не знам защо и дали е задължително да е след 24гс.... аз правих някъде към 30гс май предния път, не помня...
(Ужасно го понесох, понеже не ям попринцип сладко и това на гладно ми беше адд)

# 637
Аз сега си проверих от последните 4 прегледа колко е тежало бебето и се притесних доста

19.02 (доктор 1) - 144 гр.
28.02 (доктор 2) - 181 гр.
13.03 (доктор 1) - 249 гр.
30.03 (доктор 2) - 491 гр.

Вече взех да си мисля, че има по-сериозен проблем от гестационен диабет и си представям разни аномалии...

Вторият ми лекар каза да правя обременяване, но аз съм в 22 г.с , а в нета пише, че се прави от 24 до 28 г.с. и не знам дали да изчакам. В сряда бях на преглед, в петък, на 08.04 съм на ФМ, няколко дена след това пък съм на фетална ехокардиография и се чудя сега да вмъквам ли още един преглед при първия ми лекар и те станаха 4 прегледа в рамките на 1-2 седмици
Всеки доктор ще ти измери бебето различно. Ехографа измерва на база формула,а различните марки ехографи работят по различни формули.Написала си измервнията но не и  седмиците в които си била. Аз също знам че след 24 сед се прави обременаването. Това че тежи повече бебето или че имаш повече води незначи,че на  бебето му има нещо. Ще направиш обременяването и ако е нужно ще минеш на диета. Това пак се решава от ендокринолог.Успокой се моляте.
Аз на теб викам спокойно и аз съм същата параноя. Вчера обяснявах предните дни колко е активна моята бебка и вчера за капак едно затишиез,усещам я но не като предните дни. Почнаха пак лошите сънища…… Филм който се превръща в сериал🤷♀Да идва август вече,че тия притеснения ме побъркват!

# 638
При мен по препоръка на ендокринолога правих обременяване в 12гс и сега ще правя в 24гс. Така ми е написала в амбулаторния лист. Следящия ме ЖК каза, че по принцип правят по-късно, но ще се съобрази и ще я направя в 24гс.
За това дали е гадно. Правила съм преди да забременея и нямаше проблеми, но в 12гс ми беше супер гадно, едва го изпих. Като цяло, от както съм забременяла имам странно усещане за сладко. Става ми много гадно и 1 бонбон не мога да изям.

# 639
А също съм правила преди да забременея обременяване и това е най-ужасното нещо. Щях да си изповръщам червата. Любител съм на сладкото,ама това нещо е 🤮Аз следя вс месец кръвната захар,защото при док на Феталната при БХС риска миза гестационен  излезе 1:41(нещо такова) понеже както съм писала от на майка ми страната всички са диабетици,отделно че синът ми е едро бебе. За сега бебка беше в 20сед 2 дни 413 грама,което не е критерий,защото сега започват да качват.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 10:33 от Милото

# 640
Кръвопотока навсякъде излезе добър, но всеки ден съм на Клексан и Аспирин и след 6 седмици вдигаме дозата. Коагулацията също е добре, надявам се да нараства бебето добре занапред.
Правила съм обременяване с глюкоза, но мисля се прави към 32 седмица, не ми беше проблем изобщо. Ако околоплодните води са в повече тогава май се съмняват за гестационен диабет.

# 641
Страх не страх, аз се изтеглих днес +14кг съм вече. Disappointed Relieved спирам хляба тотално. Направо се изплаших, ще мина +20 до края, както се очертава и да си стоя вкъщи скоро.
Ние бяхме 340гр в 20+1.
Ритниците - Милото, същата работа, игра танци два дена, днес почивка... От два часа съм будна, сега ще хапна и пак ако не го усетя, филма започва.
Грам не ми минава времето, нито до преглед нито до нищо, само календара гледам.
Аз имам 5 бременни познати (не мога да нарека приятелки). Три румънки и две българки, ама при нас е много студено още не става за разходки. Пък и те работят Grinning аз се "лигавя"...

# 642
Страх не страх, аз се изтеглих днес +14кг съм вече. Disappointed Relieved спирам хляба тотално. Направо се изплаших, ще мина +20 до края, както се очертава и да си стоя вкъщи скоро.
Ние бяхме 340гр в 20+1.
Ритниците - Милото, същата работа, игра танци два дена, днес почивка... От два часа съм будна, сега ще хапна и пак ако не го усетя, филма започва.
Грам не ми минава времето, нито до преглед нито до нищо, само календара гледам.
Аз имам 5 бременни познати (не мога да нарека приятелки). Три румънки и две българки, ама при нас е много студено още не става за разходки. Пък и те работят Grinning аз се "лигавя"...
Нищо не спирам аз последно бях +5 в началото на март. Сеганз колко съм. Имам кантар ама ме страх да се притегля. Гладна съм и хапвам,хляба не мога да го спра. Иначе аз корем нямам кой знае колко ама виж крака и гъз станах ужас,ще отслабвам после и гърдите ще оправям ММ мъж ми е обещал,не че има излишни пари де🤣Аз последно бях 64кг Повече няма да се хваля като е активна,аз съм на 8 на преглед. Честно то си е живо мъчение постоянно да чакаш прегледи и все нещо да те мъчи. Снощи сънищата ми бяха брутални и сега ми е много сдухано.

# 643
  • Варна
А също съм правила преди да забременея обременяване и това е най-ужасното нещо. Щях да си изповръщам червата. Любител съм на сладкото,ама това нещо е 🤮Аз следя вс месец кръвната захар,защото при док на Феталната при БХС риска миза гестационен  излезе 1:41(нещо такова) понеже както съм писала от на майка ми страната всички са диабетици,отделно че синът ми е едро бебе. За сега бебка беше в 20сед 2 дни 413 грама,което не е критерий,защото сега започват да качват.

Кое в БХС показва риска за ГД? Аз пак не съм разбрала, че има и такова нещо Grinning

И при мен в 21+3 беще 365 г, но никой не ми каза, че е малко, а че всичко е ок.

Аз усещам движения главно вечер, но изобщо не ми е минало през ума да се притеснявам, май съм твърде спокойна хаха .. ноо през деня като се движа аз, абсурд да усетя нещо, по-скоро вечерта като легна на дивана и не мърдам много. Но е доста лекичко - аз си представях, че ще са супер силни ритници, а вече съм в края на 22, но пък с предна плацента.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 10:40 от exsberry

# 644
А също съм правила преди да забременея обременяване и това е най-ужасното нещо. Щях да си изповръщам червата. Любител съм на сладкото,ама това нещо е 🤮Аз следя вс месец кръвната захар,защото при док на Феталната при БХС риска миза гестационен  излезе 1:41(нещо такова) понеже както съм писала от на майка ми страната всички са диабетици,отделно че синът ми е едро бебе. За сега бебка беше в 20сед 2 дни 413 грама,което не е критерий,защото сега започват да качват.

Кое в БХС показва риска за ГД? Аз пак не съм разбрала, че има и такова нещо Grinning

И при мен в 21+3 беще 365 г, но никой не ми каза, че е малко, а че всичко е ок.

Аз усещам движения главно вечер, но изобщо не ми е минало през ума да се притеснявам, май съм твърде спокойна хаха .. ноо през деня като се движа аз, абсурд да усетя нещо, по-скоро вечерта като легна на дивана и не мърдам много. Но е доста лекичко - аз си представях, че ще са супер силни ритници, а вече съм в края на 22, но пък с предна плацента.
При първото БХС,само него съм правила.

Общи условия

Активация на акаунт