АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 050
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
При първото БХС,само него съм правила.

Да, и аз, но кой показател е за диабета? При мен има само за синдромите

# 646
При първото БХС,само него съм правила.

Да, и аз, но кой показател е за диабета? При мен има само за синдромите
Ами на мен са ми изнесени освен за синдромите,отдолу пише риск от прекалапсия-след коя седмица съответния риск и риск от гестационен диабет.

# 647
И аз нямах резултати за риск за прееклампсия и диабет , а изследването е правено в майчин дом.Не знам защо на едни го правят , а на други не.
Момичета от юлската тема взех този калкулатор за кг, че ми хареса и ви го споделям :

https://www.calculator.net/pregnancy-weight-gain-calculator.html
Барбалена и според мен не бързай да се шашкаш , най - много да трябва диета.При мен предния път изоставаше с 3 дена мисля , сега слвд 5 седмици ми е свито как ще е и предпочитам да е напред.

# 648
Уха не успях да ви и чета, но ще гледам да наваксам Simple Smile Насъбрала съм няколко въпросчета, извибявам се, ако вече сте ги коментирали.
Милото, и моето бебе беше изключително активно по цял ден, а сега от вчера насам нищо. Дали е нормално? Ям доста сладко, пия кафе, би следвало да се обажда, но....
105 нисък хемоглобин ли е според вас?
Ходя при двама док, и двамата не ми вземат секрет, а само ми изписват свещички, а на мен това ми е странно, нали трябва да се търси на какво се дължи? Единия поне "включи" вагинален преглед, аз реших че ще взема секрет, а той да видел течението и най накрая да измери шийка....

# 649
Според това, което е в интернет тези грамажи са напълно нормални за 22г.с. Аз не виждам нищо притеснително. Плюс това, това измерване е приблизително. Даже почти удвояване между 20г.с и 23г.с е напълно нормално.

Когато бях на ФМ, моят доктор не се фокусира толкова върху грамажи и см, а гледаше как са се развили органите за съответния период на бременността.

Относно движенията, при мен един ден е футболен мач, друг ден спане.

За моите кръвни изследвания, никой не ми се обади, което значи, че всичко е в нормата. Спрях да качвам килограми, защото спрях да ям тесто.

# 650
Уха не успях да ви и чета, но ще гледам да наваксам Simple Smile Насъбрала съм няколко въпросчета, извибявам се, ако вече сте ги коментирали.
Милото, и моето бебе беше изключително активно по цял ден, а сега от вчера насам нищо. Дали е нормално? Ям доста сладко, пия кафе, би следвало да се обажда, но....
105 нисък хемоглобин ли е според вас?
Ходя при двама док, и двамата не ми вземат секрет, а само ми изписват свещички, а на мен това ми е странно, нали трябва да се търси на какво се дължи? Единия поне "включи" вагинален преглед, аз реших че ще взема секрет, а той да видел течението и най накрая да измери шийка....
Аз от сладкото ми става гадно,но кафе си пийвам. За мен хемоглобинът ти е нисък. Сега започват да дърпат най-много бебчовцете имай го в предвид още ще падне.Ами нз тая активност и мен ме плаши. Аз съм със 124 хемоглобин последно и към 20 ще пускам изследвания за щитовидната и ще го видя и него. Даже и витамини трябва да пускам.

# 651
И аз нямах резултати за риск за прееклампсия и диабет , а изследването е правено в майчин дом.Не знам защо на едни го правят , а на други не.
Момичета от юлската тема взех този калкулатор за кг, че ми хареса и ви го споделям :

Барбалена и според мен не бързай да се шашкаш , най - много да трябва диета.При мен предния път изоставаше с 3 дена мисля , сега слвд 5 седмици ми е свито как ще е и предпочитам да е напред.

Аз точно заради него се притесних Grinning
Много съм далече от нормалната линия. 10 кг съм над това което трябва да е... Disappointed

# 652
Горкия калкулатор направо се обърка с моето тегло.

Моя бебок в 19+5 беше 340гр на ФМ. За една седмица е качил 50гр. Пулс 145.

# 653

Тук се удвоява точно за един месец. Вече някой може да е седмица напред/назад.

# 654
NI_CI, добре е уж кръвната захар сутрин на гладно

26.02 - 4.70 mmol/l [3.60 - 6.10]
31.03 - 4.50 mmol/l [3.60 - 6.10]

Много трудно взимам решения и още се колебая дали да ходя сега на преглед или да изчакам ФМ Smile Много се дразня така като зацикля и не мога и не мога да реша Weary Наистина ми се събраха много прегледи като включим и онзи дето едно дете ми спря въздуха като се спря в корема ми. 5 прегледа за 2 седмици Scream Както и да е, ще го мисля още малко и дано измъдря нещо Sweat Smile

За наддаването, не знам от колко почнах, май от 53 Thinking Сега съм 57-58. Меря се сутрин след като съм минала през тоалетната, само по бельо Smile Уж е добре засега, но коремът ми е огромен Smiling Imp И ми се искаше да съм качила по-малко. Но аз този път се оливам със забранени храни. Първата бременност се хранех много здравословно... Но покрай малката ми е трудно и това ми е единстветното нещо, с което се глезвам. Да си хапна вкусно. През останалото време все ми е тегаво и трудно по 24 часа с дете на 2 години, които не се отделя от мен или мъжа ми. Не се заиграва сама, иска постоанно внимание. И така 🤷

# 655
NI_CI, добре е уж кръвната захар сутрин на гладно

26.02 - 4.70 mmol/l [3.60 - 6.10]
31.03 - 4.50 mmol/l [3.60 - 6.10]

Много трудно взимам решения и още се колебая дали да ходя сега на преглед или да изчакам ФМ Smile Много се дразня така като зацикля и не мога и не мога да реша Weary Наистина ми се събраха много прегледи като включим и онзи дето едно дете ми спра дъха като се спра в корема ми. 5 прегледа за 2 седмици Scream Както и да е, ще го мисля още малко и дано измъдря нещо Sweat Smile

За наддаването, не знам от колко почнах, май от 53 Thinking Сега съм 57-58. Меря се сутрин след като съм минала през тоалетната, само по бельо Smile Уж е добре засега, но коремът ми е огромен Smiling Imp
Захарта е добре изчакай си феталната и ще решиш. Ако и там се видят повече води според мен напарви обременяването. Има момичета +10 кг до сега и захарта им е ОК,всичко е до организъм. Твоята захар е ОК на този етап,но обременяването  ще покаже по-точно.Скоро четох в една от групите имаше една мама в 26 седм която беше с доста едро бебе 1200гр и е правила обременяване и е нямала гестационен диабет. Така че най-важни с а органите на бебето на този етанол☺

# 656
Да, май ще изчакам още една седмица 🤗

# 657
Барбалена добре е  захарта, кога ти е ФМ? Ако  предстои съвсем скоро, изчакай. Те там ги гледат доста подробно тези неща и ще ти кажат каква е ситуацията.
На мене ми е добре захарта от последното изследване. Но пък кг. последно време много се разбързаха…до следващия преглед, който е след 3 седмици ще видим как ще съм. Струва ми се тооолкова далече, а бях на преглед миналата седмица, което ми е супер отдавна.
Аз съм с ИР, бях на метформин преди да забременея. За сега не сме обсъждали дали ще се прави обременяване с глюкоза на някакъв етап.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 13:45 от NI_CI

# 658
Гестационният диабет е опасен за бебето, аз бих направила обременяване, за да съм спокойна, аз имах висока кръвна захар преди месец, от тогава спазвам режим и всичко е наред, важното е нещата да се хващаха навреме, дори последните ми изследвания май са най-добрите, които съм имала в 3бр бременности.

# 659
Аз съм 1,5 под нормата. А уж ям.

Но бебките са си добре, онзи ден на ФМ 20+4 бяха 341г и 372г. Не знам, колко бяха на предната ФМ. Не ги следя, след като док казва, че всичко е наред, не мисля да се притеснявам за цифри.
Всички хора са различни и всички бебета са различни.

Общи условия

Активация на акаунт