АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 047
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
  • София
И аз съм под нормата, ама ще си наваксам като спра да работя, познавам се.

Моят син е ентусиазиран за бебето. Преди малко ми се скара, че исках да изхвърля една кутия, в която си складираше играчки. Твърдо решен е като се появи бебето да го сложи вътре в нея и да го вози 🤣

# 661
Я да ви питам. Аз все още се мъча да разпознавам контракциите.
Ако отдолу коремът е мек, а нагоре е твърд, това контракции ли са?
През целият ден постоянно се втвърдява.  Ту целият, ту наполовина.
Обяснявах на позната показах и корема тя каза, че не е.
Обясни ми че при контракциите  корема не става само твърд, а се стяга.

# 662
Барбалена, това с водите не е ок. Ако решиш да чакаш да мине ФМ, поне спри въглехидратите, защото от тях водите се увеличават още повече.

# 663

Когато ходих последният път на контрола обясних на моят лекар, че смятам, че имам контракции, защото коремът ми се втвърдяваше и то на определени места и ставаше като топка твърдо. Но това усещане ми е познато още с първата бременност.
Та и той докато ме гледаше на ехографа потвърди, че са контракции, защото усещал втвърдяването. Аз имах точно в него период доста на ден и си бяха и болезнени. Това беше и причината да започна приемът на магнезий.

# 664
Според мен може и да са  контракции,но се консултирай с АГ за да реши какво правите. Ако пиеш магнезии да увеличи дозата,ако ли не да ти изпише. Аз вече от една седмица  пия Магнерот и се чуватвам доста добре,но аз съм с болки като контракции и отделно ако вървя малко повече започват болка във влагалището.

# 665
Барбалена, това с водите не е ок. Ако решиш да чакаш да мине ФМ, поне спри въглехидратите, защото от тях водите се увеличават още повече.

То хубаво ще спра въглехидратите, но така резултатите от обременяването няма да отразяват сегашното ми хранене, а такова, което вече е режимно.

Изкушавам се да почета за околоплодни води на горна граница, ама май по-добре да не го правя Smirk Няма да чакам ФМ, ще ида на преглед и ще си направя обременяването утре, другиден...

# 666
  • Бургас / Славейков
Минавам само набързо да се отчета.Най -накрая имаме яснота за пола. Може официално да ме запишете чакаме момче.Партито мина добре само дето малко кръста ме заболя.Вчера бях на консултация.Бебчо е добре ,но аз имам проблем с кръвното и ми изписаха допегит.Доктора иначе каза че изглеждам добре и не приличам на човек с високо кръвно.

# 667
  • Велико Търново
А питала ли си АГ за тези болки във влагалището, и аз имам дискомфорт като при цикъл, когато имам обилно течение. Но АГ ми е мъж и нз как да го питам, и дали ще ме разбере какво имам предвид
🤣
Според мен може и да са  контракции,но се консултирай с АГ за да реши какво правите. Ако пиеш магнезии да увеличи дозата,ако ли не да ти изпише. Аз вече от една седмица  пия Магнерот и се чуватвам доста добре,но аз съм с болки като контракции и отделно ако вървя малко повече започват болка във влагалището.

# 668
А питала ли си АГ за тези болки във влагалището, и аз имам дискомфорт като при цикъл, когато имам обилно течение. Но АГ ми е мъж и нз как да го питам, и дали ще ме разбере какво имам предвид
🤣
Разбира се че съм питала. Докторката която ми води феталните винаги засича контракции на ехографа. Болките във влагалището принципно също са контракции,които могат да доведат до скъсяване на шийката. При мен е защото ми е ниска плацентата на 27 мм от канала,предимно пичивам и лежа. Почна ли движения се започва дискомфорт във влагалището и болки в коремната област. За течението няма кво да те е срам да пуска микробиология. Аз лекувах гъби и сега ще пускам контрола на 8 да видя дали са се махнали или ще ми изписва ново лечение.☺Аз се следя при двама АГ и единия е мъж,като вече по каса минах ехографите и му плащам. Въобще не ме е е срам да го питам,нали това му е работата

# 669
  • Асеновград
Аз пък от днес съм и на сорбифер, заради хемоглобина, чух се най-накрая с лекарката вчера вечерта, и каза да дам сутрешна урина за посявка в някоя лаборатория в понеделник, но рамус днес работеха, и отидох днес, да видим какво ще излезе.
Искаше ми се и да си меря глпкозата на гладно за мое успокоение, ама не ми се искаше да ме бодът пак само за една кръвна захар. И без това пак ми е синя вената, тя винаги посинява де, но просто лаборантката ме надупчи на две места онзи ден за изследванията, не успя първия път и мноого ме боля ръката, като нерв нещо тънко и пробождащо усетих чак до китката мноого беше гадно, аз и казах че от моите вени трудно се взима кръв, ама тя да пробвала.. имам вече една изтормозена изпъкнала вена, викам винаго от тук ми взимат, аз ако знаех че така ще стане нямаше изобщо да и дам да ме боде там, и и казвам че много боли и тя продължава да вкарва иглата навътре, още ме боли ръката, 4 дена минаха, като си изпъна ръката или я осуча усещам същото пробождане чак до китката.. много се ядосах.. и накрая ми взе кръв от изпъкналата вена пак дето и казах.. все едно не си знам вените. Тогава нищо не и казах, защото не знаех че толкова ще ме боли ръката след това, викам няма нищо, тя ми се извини, ама вика какво друго да кажеш.😄 Сори че толкова мрънкам за едно взимане на кръв, ама това ми беше най-болезненото взимане на кръв в живота. И ме е яд, щото като ме болеше поне да вземе кръв от там, пък тя ме измъчи за нищо... аз каквато съм със свръх чувство за самосъхранение, и си пазя тялото и да не ми стане нещо.😂 От дете съм си така, никога не съм била с ожулени колене, винаги много съм се пазела да не се ударя или да не падна от някъде.🤷🏻♀😂 И като ми се случи нещо дето физически да се нараня и изпадам в ужас..😂😂
Е, сега да не ме помислихте за някаква примадона, често имам синини и не разбирам от къде са, и къде съм се ударила, защото иначе ми е висок прага на болка (или поне така си мисля), но просто съм предпазлива.😄 Иначе съм татуирана на 6 места, но мрънкам за едно взимане на кръв.😂😂🤷🏻♀

# 670
Минавам само набързо да се отчета.Най -накрая имаме яснота за пола. Може официално да ме запишете чакаме момче.Партито мина добре само дето малко кръста ме заболя.Вчера бях на консултация.Бебчо е добре ,но аз имам проблем с кръвното и ми изписаха допегит.Доктора иначе каза че изглеждам добре и не приличам на човек с високо кръвно.
И аз съм така с кръвното на прегледите. Като го меря вкъщи или на работа е нормално или ниско, при докторката е 140/90. Тръгна да ми изписва хапчета, но реши, че съм в много малки седмици за да е от бременността и ме прати на кардиолог. Също и да си следя кръвното. На 11.04 съм на кардиолог да видим.

# 671
  • София
Колко време след края на лечение на гъбички може да се вземе нова микробиология, има ли някакъв интервал, който трябва да се спази?

# 672
Чакам за обременяване. Сутринта ММ ми вдига кръвното, отразява ли се това на резултатите? Joy

# 673
Неизвестна16 , няма

# 674
Аз за микробиология, поне при детето, изчаквам седмица, ама след гъбички дали се чакааа, не знам

Общи условия

Активация на акаунт