АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 493
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
Време е да дам отчет, миналия месец писах че съм с високо тсх (резултат 5,21), запопнах  л-ториксин  и сутринта реших да го изследвам, вече е минал околко месец от началото на лечението и резултата ми е :

И утре съм при ендокринолог, отделно хемоглобина и еритроцити са ми ниски, та ще пия желязо и белтъка ми е нисък, лекаря от ЖК, каза да започвам хранителен режим, всеки ден да приемам по 500 гр протеини, изреди ми какви храни да ям  (Сирене, луканка, мляко, месо, риба, яйца, кашкавал, шпек, филета) и ми каза, че до следващия път, ако не съм ги качила тези неща, ще трябва да ми изпише протеини на прах Frowning1
 А аз още повръщам през ден и честно казано от тези храни, които изреди само от сиренето и млякото не ми се повръща.

Луканка, шпек и филета? Това ми се струва несериозно. Тези храни за боклучави дори по принцип, какво остава по време на бременност.

Неизвестна, аз съм фен на чувалите, малката ми е на 1.9 и още си ползва.

# 151
Неизвестна, аз ползвах чувалче и то до 2г +. Каката ми е декемврийче. Накрая купивах от тези с крачолите. Тя си идваше да ме намери из нас, като се наспи. Много ми беше удобен. Сега пак ще взимам със сигурност, стига самото дете да позволи.

# 152
i.skela, имай предвид, че отскоро Косарата не е до Билата, а се преместиха до метростанция Младост 3

# 153
Joy Joy, за кои неща питаш дали не са за студено време? Аз съм купила 50-56 и 62-68..и то по няколко бройки от големите. Смятам, че бодита и гащеризончета са дрехи които целогодишно се обличат. То лято лято…ама към края на август вечерите вече са по-хладни.

Lizi:)Simple Smile, и аз от Коледа не ям месо, даже от миризмата ми става зле. Лошото е че и яйца не мога да ядам.
Готвя ги в някви неща яйцата…да им се маскира миризмата, че е ужас.

Някой беше питал за Скир, да ям такова. Може и е супер полезно, особено за мен, за да си набавям протеин.

# 154
Време е да дам отчет, миналия месец писах че съм с високо тсх (резултат 5,21), запопнах  л-ториксин  и сутринта реших да го изследвам, вече е минал околко месец от началото на лечението и резултата ми е :

И утре съм при ендокринолог, отделно хемоглобина и еритроцити са ми ниски, та ще пия желязо и белтъка ми е нисък, лекаря от ЖК, каза да започвам хранителен режим, всеки ден да приемам по 500 гр протеини, изреди ми какви храни да ям  (Сирене, луканка, мляко, месо, риба, яйца, кашкавал, шпек, филета) и ми каза, че до следващия път, ако не съм ги качила тези неща, ще трябва да ми изпише протеини на прах Frowning1
 А аз още повръщам през ден и честно казано от тези храни, които изреди само от сиренето и млякото не ми се повръща.
При мен положението в ТСХ перфектно,но ft4 като при теб ниско. Сега ми включи хормон ама някаква нищожна доза,защото на мен минамалната ми идва много. Сега съм на 12.5 мг ,четири пъти седмично за да не ми падне много ТСХ пак и да се вдигне леко ft4.На мен АГ не ми е пускал белтък. Как точно се води изследването да си го пусна. Аз въобще немога а ям месо и млечни от както съм бременна. Днес за първи път ядох Скир от 4 месеца. И аз си повръщам през ден,два някога три🤷♀

# 155
Lizi, като вегетарианец със стаж, ще ти кажа продукти с високо съдържание на поотеин - фасул, леща, нахут, тофу. Спирулина, ама едва ли сега ще ти понесе тя. По принцип ям сирена, но имам моменти не ми ги понася стомаха. От както съм затременяла ям предимно нахут от консерва в салатата.  Другото е протеин на прах- става кпто млечен коктейл, има и на растителна основа, ако не ти понася лактозата. Има и без вкус.

# 156
  • Пловдив
Благодаря за съветите, сега ще ги прегледам. Кажете като се обадя какво да кажа? Късна ФМ или просто преглед? Сори за тъприя въпрос, ама тук в частаната клиника има ценоразпис и си избираш какво искаш - ФМ, установяване на пол, 4D и тн.

https://pregnancy.bg/bg/services сайта с услуги и ценоразпис (ако сте се насочили към Борис Стоилов)
Моя съвет е да разгледате цените, точно каква услуга са и да се обадите. Ще ви предоставят адекватна информация. Аз съм платила пакет ЖК и на всеки преглед той следи как се развива плода.

# 157
Общ белтък

Това ми пуска гинеколога всеки месец +тсх и ФТ4

Време е да дам отчет, миналия месец писах че съм с високо тсх (резултат 5,21), запопнах  л-ториксин  и сутринта реших да го изследвам, вече е минал околко месец от началото на лечението и резултата ми е :

И утре съм при ендокринолог, отделно хемоглобина и еритроцити са ми ниски, та ще пия желязо и белтъка ми е нисък, лекаря от ЖК, каза да започвам хранителен режим, всеки ден да приемам по 500 гр протеини, изреди ми какви храни да ям  (Сирене, луканка, мляко, месо, риба, яйца, кашкавал, шпек, филета) и ми каза, че до следващия път, ако не съм ги качила тези неща, ще трябва да ми изпише протеини на прах Frowning1
При мен положението в ТСХ перфектно,но ft4 като при теб ниско. Сега ми включи хормон ама някаква нищожна доза,защото на мен минамалната ми идва много. Сега съм на 12.5 мг ,четири пъти седмично за да не ми падне много ТСХ пак и да се вдигне леко ft4.На мен АГ не ми е пускал белтък. Как точно се води изследването да си го пусна. Аз въобще немога а ям месо и млечни от както съм бременна. Днес за първи път ядох Скир от 4 месеца. И аз си повръщам през ден,два някога три🤷♀

# 158
Време е да дам отчет, миналия месец писах че съм с високо тсх (резултат 5,21), запопнах  л-ториксин  и сутринта реших да го изследвам, вече е минал околко месец от началото на лечението и резултата ми е :

И утре съм при ендокринолог, отделно хемоглобина и еритроцити са ми ниски, та ще пия желязо и белтъка ми е нисък, лекаря от ЖК, каза да започвам хранителен режим, всеки ден да приемам по 500 гр протеини, изреди ми какви храни да ям  (Сирене, луканка, мляко, месо, риба, яйца, кашкавал, шпек, филета) и ми каза, че до следващия път, ако не съм ги качила тези неща, ще трябва да ми изпише протеини на прах Frowning1

Протеинът е вкусен, аз пия Прегнако ванилия, до преди 2 дни пиех Шоколад, супер си е Simple Smile

# 159
ShukM, по колко протеин приемаш?

Дали има разлика между този Прегнако и друг “обикновен”. Преди време си правех шейкове за закуска с протеин на прах от DM, беше доста вкусен.

Направо ми е мъка с тия яйца и това месо, от кръвните ми изледвания този месец TP и при мен е нисък.

# 160
А пия по една доза на ден, ппц може и 2, не знам за друг, Прегнако е одобрен от някакви светила в Майчин дом - София, изписаха ми го с предишната бременност, тогава бебето изоставаше, сегашната формула определено е по-вкусна Simple Smile аз бъркам в нутрибулета протеин, кисело мляко, някоя зеления и банан и това закусвам

# 161
  • Асеновград
Аз имам грахов протеин ама е много гаден, имаме и с вкус на шоколад и пак не мога да му прикрия вкусав нищо. Иначе млечния е много по-вкусен, особенно шоколадовия. Пак трябва да взема. Поне яйца си хапвам, и сирене от време на време ама то няма много протеин в него. Иначе много обичам котидж сирене, то е чудесен източник на белтък, както и скир или извара. В лидъл имат мнооого вкусна извара кремообразна, и може да се смеси с нещо и е чудесна за закуска.

# 162
Аз ям доста котидж, яйца, сирене, нахут за да компенсирам непоносимостта към месо. Скир също е чудесна опция.

# 163
Ако някой може да снима състава на Прегнако ще помоля ММ да обясни разликата с обикновенния, той е ветеринар, но е пристрастен към химия и състав на храните. Нищо че се храни супер нездавословно, обича да изучава теорията, аз я прилагам на практика.

# 164
  • София
Момичетa, aз нещо я зaкъcaх c бъбреците. От cнощи ме боли единия и то доcтa и cегa рaно cутринтa ще звъня нa AГ дa питaм кaкво дa прaвя, че ме е cтрaх дa не получa контрaкции от болкaтa. Ще cи пуcнa и еднa cтерилнa уринa, aз cи имaм cтерилни контейнерчетa вкъщи. Лошото е, че доценткaтa, която cе зaнимaвa c моите бъбреци рaботи caмо в cрядa, зaщото вече е по-възрacтнa женaтa, a aз не могa дa чaкaм до cрядa. Дaно могaт нещо дa нaпрaвят зa тaя болкa, че то не cе издържa. Доcтa бъбречни кризи cъм получaвaлa и тaзи определено е от cилните. Притеcнявaм cе и зa бебчето допълнително, зaщото не знaм от кaкво е cегa тaя кризa. Извинявaйте зa негaтивния поcт, но дa попитaм вcе пaк някоя от мaмите, нa коиго им е вторa/третa бременноcт дaли ca получaвaли кризи и кaкво ca им прaвили aко ca?

Общи условия

Активация на акаунт