АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 561
  • 759
  •   1
Отговори
# 315
Да тук има само 2 ултразвука безплатно, ако има проблем стават 3. През другото време слушат тонове с една машинка, вземат кръв, урина. Ако преди раждането има съмнения за седалищно, може пак да се направи ултразвук и то ако се съмнявате за естествено раждане. Знам за стиснати АГ в Бг които също се ограничават с 2/3 ултразвука, но предполагам са рядкост и при тях ходят само за болнични. Аз не мога да се оплача от ЖК, каквото съм поискала са ми угодили, включително ми дадоха чорапи( май компресационни се казват) за самолета, просто като споменах, че ще летя.  Срещите а акушера са веднъж месечно, до един период, после зачестяват на 2 седмици. Между другото, тук причина «страх от раждане» е достатъчна за да поискаш секцио. Не зам защо ходят митове и легенди че отказват, но аз имам няколко случая на жени, които при първо раждане настояваха за секцио, като изтъкваха емоционална нестабилност и страх и си ги оперираха. Нали преди това изслушаха лекция за предимството на естественото раждане. Тук раждането се обсъжда след 30 седмица, прави се план, преди това не знам дали биха се ангажирали да обещаят нещо.
И тук по ЗК са 2 ехографските прегледи след като се запишеш на ЖК, ако се води рискова бременност са 3. През другото време е само мерене, теглене, кръвно и тонове с една слушалка. Също и определен брой изследвания. Ако искаш допълнително да те гледат на ехограф се плаща. Всъщност доста лекари практикуват това, като се придържат стриктно към това, което се полага по ЗК, а за другото се доплаща. Малко практикуват като моята да гледа всеки път на ехограф без допълнително заплащане.

# 316
Аз имах три прегелда по каса,защото се водя рискова бременост заради инвитрото. Минах ги и плащам 30 лв всеки път ако искам да видя бебето. Ходя на две седмици,защото аз искам. Въпреки инвитрото за сега всичко върви добре освен ниската плацента. Чувствам бебето,ама все сънувам че кървя и някакви глупости,че раждам сега бебто и рева. Когато съня ми е брутален си ходя веднага на преглед за да се успокоя.
Сега да попитам. Мисля си че моята бебка не е достатъчно активна. Колко често усещате бебетата си? Нали уж нарастват и трябва да се засилват ритничетата и мърданията🤔

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 18:11 от Милото

# 317
  • София
Аз го усещам грубо през два часа. Понякога е само едно побутване, понякога се върти половин час. Зависи главно от моята поза, какво съм яла и колко съм се ядосала в офиса 🤣

# 318
Аз днес съм 20+0 и ги усещам 2-3 пъти на ден. През деня е рядко, по-скоро вечер. Забелязала съм, че около 20 часа Wink
Аз имах три прегелда по каса,защото се водя рискова бременост заради инвитрото. Минах ги и плащам 30 лв всеки път ако искам да видя бебето. Ходя на две седмици,защото аз искам. Въпреки инвитрото за сега всичко върви добре освен ниската плацента. Чувствам бебето,ама все сънувам че кървя и някакви глупости,че раждам сега бебто и рева. Когато съня ми е брутален си ходя веднага на преглед за да се успокоя.
Сега да попитам. Мисля си че моята бебка не е достатъчно активна. Колко честп усещате бебета си? Нали уж нарастват и трябва да се засилват ритничетата и мърданията🤔

# 319
И аз по няколко пъти на ден, зависи от позата. Но вече и права и седнала, не само легнала. Преди малко даже, аз си потупвах корема, той отвътре отговаря Heart Eyes... Сигурно си внушавам, съвпадение може да е било, но аз да си се радвам. Blush
Аз плащах по 70£ за преглед. Следващия нещо обърках като записвах и ми излезна 90£, но ще бъде growth scan + presentation scan + снимки май повечко и повече измервания... Нямам търпение Relaxed
Червенокоса вещица, добре ми звучи избора... Но не ми звучи хич добре от 9ти май да нямам скан до края. Не исках да го повтарям и да го мисля, исках да е моя грешка, недоразбиране, но явно не е....ще си ходя на частно, това е. И секциото е все повече решение. Без прегледи, без да знаят какво се случва, не ми се рискува. Както някой беше казал, "по добре планирано секцио, отколкото "спешно секцио" "... Започвам преговори, ще видим Колко е лесно Blush

# 320
Момичета,втвърдява ли ви се коремът?
Тук няколко дни много често взе да ми се случва…не знам дали от преумора или просто така..лежа всичко е наред и изправя ли се на секундата става като камък и след няколко секунди минава..но това по няколко пъти на ден.Прегледът ми е на 14-ти април,в 19-та седмица съм.Иначе Приемам но шпа и алеракт,ама все същото

# 321
Момичета, тъкмо чета една статия, че ще увеличават с още 2 безплатните ехографски прегледи. Така ще станат общо 4 броя. И за феталната морфология пише, че ще стане безплатна. Кога ли ще го гласуват този закон, като родим сигурно. Grin
https://segabg.com/node/209855

# 322
  • Пловдив
Момичета, тъкмо чета една статия, че ще увеличават с още 2 безплатните ехографски прегледи. Така ще станат общо 4 броя. И за феталната морфология пише, че ще стане безплатна. Кога ли ще го гласуват този закон, като родим сигурно. Grin
https://segabg.com/node/209855

Да, аз вчера го чух по новините, но засега е само предложение. Раздуват някаква информация, която изобщо не е сигурна. Според мен, ако се съгласят да влязат в сила тези промени, ще мине може би година..

# 323
Те и втората година майчинство уж ще увеличават...

# 324
В къщи само кучето усеща бебето. От както съм бременна ми ляга на корема веднъж нещо я стресна, подскочи високо и после не ми даваше да си пипам корема.

Меджик, навсякъде има своите плюсове и минуси. Реално не е факт, че и в Бг нямаше да ти се налага да плащаш за ехограф. Уената е друга, но и заплатите са други. За плановото секцио, аз не знам друга страна да е така популярно като в Бг. Имам познати на които даже не им се даде възможност да опитат нормално, защото на лекарите не им се чака. Тук не говорим за чакане 3 денонощия. Имам приятелки рускини и украинки, на които се наложи секцио по ред причини и търсиха  лекар( в страните си), готов да ги реже когато започнат контракциите. Не помня доводите, тогава не ме интересувашк темата. При тях естественото раждане е на пеадестал, подлагат се на ужасяващи процедури за обръщане на плода или раждат седалищно, което за мен е безумие. Едва ли тези разкъсвания ще зарастнат по-бързо от секциото. Другото там пък ги вкарват в болница за най-малкото и частната медицина е космически пари.
Тук първите месеци като дойдох работих като преводач към NHS от и на руски и български, та определено медицината не е цвете, но и пациентите не са цветари. Майки, които държат да им изпишат антибиотик при настинка, че да оздравее детето бързо, тя да се върне на работа и да не губи пари, бяха ежедневие. Псуване и обиждане на лекарите също. Факт е, повечето GP са ужас, ама и пациентите се държат като неандерталци, масово. Та медалът винаги има 2 страни. Виждала съм с очите си, че при реални и сериозни проблеми, има специалисти, които правят всичко необходимо.
Не обичам да давам неискани съвети, но ако имаш нужда, мога да ти кажа какви неща биха взели под внимание за планиране на секцио.

# 325
Те и втората година майчинство уж ще увеличават...
Ами то реално в момента втората година майчински е увеличено и е колкото е минималната заплата. С първото дете вземах 340лв, с второто 380лв, като само последния месец хванах 650лв. Надявам се да продължи да си е колкото е минималната заплата.

# 326
В къщи само кучето усеща бебето. От както съм бременна ми ляга на корема веднъж нещо я стресна, подскочи високо и после не ми даваше да си пипам корема.

Меджик, навсякъде има своите плюсове и минуси. Реално не е факт, че и в Бг нямаше да ти се налага да плащаш за ехограф. Уената е друга, но и заплатите са други. За плановото секцио, аз не знам друга страна да е така популярно като в Бг. Имам познати на които даже не им се даде възможност да опитат нормално, защото на лекарите не им се чака. Тук не говорим за чакане 3 денонощия. Имам приятелки рускини и украинки, на които се наложи секцио по ред причини и търсиха  лекар( в страните си), готов да ги реже когато започнат контракциите. Не помня доводите, тогава не ме интересувашк темата. При тях естественото раждане е на пеадестал, подлагат се на ужасяващи процедури за обръщане на плода или раждат седалищно, което за мен е безумие. Едва ли тези разкъсвания ще зарастнат по-бързо от секциото. Другото там пък ги вкарват в болница за най-малкото и частната медицина е космически пари.
Тук първите месеци като дойдох работих като преводач към NHS от и на руски и български, та определено медицината не е цвете, но и пациентите не са цветари. Майки, които държат да им изпишат антибиотик при настинка, че да оздравее детето бързо, тя да се върне на работа и да не губи пари, бяха ежедневие. Псуване и обиждане на лекарите също. Факт е, повечето GP са ужас, ама и пациентите се държат като неандерталци, масово. Та медалът винаги има 2 страни. Виждала съм с очите си, че при реални и сериозни проблеми, има специалисти, които правят всичко необходимо.
Не обичам да давам неискани съвети, но ако имаш нужда, мога да ти кажа какви неща биха взели под внимание за планиране на секцио.

Напълно съм съгласна, няма черно и бяло. Просто много ме наплашиха с истории за Англия, и колеги и колежки, и познати... Проблема не са парите за прегледи, сигурна съм че за всяка от нас това са най смислено дадените пари и не ги мисля въобще.
Аз имам 9 причини на чернова вече, които ще обсъждаме. Но бих била благодарна ако ми кажеш нещо повече.
Ако искаш на лично, за да не занимаваме темата с Англия Blush

# 327
650лв е 2рата година, от април мисля е 710лв

# 328
Момичета,втвърдява ли ви се коремът?
Тук няколко дни много често взе да ми се случва…не знам дали от преумора или просто така..лежа всичко е наред и изправя ли се на секундата става като камък и след няколко секунди минава..но това по няколко пъти на ден.Прегледът ми е на 14-ти април,в 19-та седмица съм.Иначе Приемам но шпа и алеракт,ама все същото

Това ме питаше АГ, втвърдявали ми се корема, когато имах болките. Каза ми, че това са признаците на контракции и не трябва да усещам такова нещо. Магнезият може да не е достатъчен. Не ставай много и иди на преглед.

# 329
Маноела, честит рожден ден 🌸 много сте хубави 😍
Nl_Cl, може ли да споделиш линк за wifi камерата? И на мен ми се върти като практична идея, и виждам плюсове, ММ ще може също да гледа бебка от телефона, когато е на работа, сигурна съм, че много ще се радва 😍
Аз май съм сред последните, които още не усещат бебето в 20+ седмица. Днес съм 20+2. Шегуваме се вече, че е спокойно и ще го кара по-лежерно като баща си 😀
Ето ни и нас иначе, растем 😍

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 22:06 от M.Angelovaaa

Общи условия

Активация на акаунт