АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 328
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Малката домъкна грип от градината, правих си тест вчера - грип А. Направо два дена бях като парцал, днес съм една идея по-добре. Трябваше да иман преглед днес, но го отмених Sad
Една снимка и от нас.

# 406
Ох, много съм се наплашила от този грип, по това, което чувам е доста по-тежък от Ковид. Двама колеги на ММ са болни, с 40 градуса температура и го карат на легло. За сравнение преди месец бяха с Ковид и не го усетиха. Дано не е лепнал и моя 😔😔

# 407
  • София
Ние го карахме всички вкъщи. Синът ми вдига температура 6 дни, аз също там някъде. Зверски болки в мускулите и ставите, ужасна кашлица и хрема, липса на апетит. Толкова болна не съм се чувствала много отдавна. Вече сме десети ден така, има подобрение, но още кашляме.

# 408
Най-сладката снимка ❤️
Малката домъкна грип от градината, правих си тест вчера - грип А. Направо два дена бях като парцал, днес съм една идея по-добре. Трябваше да иман преглед днес, но го отмених Sad
Една снимка и от нас.

# 409
  • София
Много е гаден наистина, и аз съм карала ковид, но почти безсинктомно. АГ ми каза да пия тамифлу, и като чели то ме вдигна, малката обаче 3ти ден е с 39 темп. Направо откачам Sad

# 410
И моите деца са с грип А, но го карат сравнително леко.

Аз пък съм завъдила Кетони в урината, сега чакам АГ да каже как да ги оправя, иначе за големите бебета:

1. Бебе 4300, аз бях 76кг
2. Бебе 3350, аз бях 90кг, та няма май закономерност, освен ако няма ГД, тогава и бебето може да е излишно едро, но то се вижда при преглед, както и водите май ставаха повече.

# 411
Ми аз говоря като цяло досега в 6тия месвц съм качила тия 6кила и АГ каза че бебка трупа и върви напред,затова ви казвам,че малко съм притеснена

# 412
Днес бях на преглед при Арабаджи в Щерев. Каза да спра да се притеснявам за евентуалното усложнение на срасъването на плацентата с матката на разрез на старото секцио 1во защото не е потвърдено на 100% все още, 2ро дори и да го има е важно да е запознат доктора и да има кръвни банки по време на операцията за всеки случай и да е подготвен с пълен набор от допълнителни изследвания и информация и 3то от паниката най- много мога да си причиня преждевременно раждане. Опитвам се да съм спокойна, ама не е толкова лесно, колкото звучи.
Стискайте ми палци, другата седмица съм за 2ри път на 2ра фетална да видим плацентата как се движи и ако е наистина срасната ще ходя на ЯМР през 28 седмица.
Бебето е добре. 21+4 е 500гр, а шийката е 4,3 мм. Взе ми секрет и ми пусна пкк и урина за следващия път. Каза, че ако глюкозата е под 5,1 на гладно няма да правим обременяване.

# 413
Колко ще качи бебето и колко майката няма общо. С първото качих 5,5кг роден е 4,050 десет дни след термин. С второто качих 6кг, родена е 3,570 десет дни преди термин. Сега ще видим.
Сега звънях на докторката за изследванията единствения проблем е, че съм имала завишени левкоцити в урината и ще пия Урунал акут 1 опаковка. Хемоглобина дето не си го харесвам, че е 120 си бил много добре за мойте седмици да съм си хапвала храни богати на желязо като толкова съм се притеснявала. Не бил паднал рязко от предните изследвания, че да е проблем.

# 414
Bolibon, Manoela, благодаря за отговорите! Не съм срещала такива досега затова попитах. Пратих ги и на Аг да каже, но ме успокоихте да не ги мисля.
Чудя се при ТСХ 2,6 дали има смисъл да пия Лтироксин... предната бременност пих, но тогава го започнах още преди да забременея (трудно забременяване) и така си изкарах до края с препарата... а сега се чудя... не ми се виси пак по кабинетите, тъй като не мисля, че е завишено кой знае колко...
януари ми беше 1,8, сега е 2,6 (реф. 0,3-5,3)

# 415
Bolibon, Manoela, благодаря за отговорите! Не съм срещала такива досега затова попитах. Пратих ги и на Аг да каже, но ме успокоихте да не ги мисля.
Чудя се при ТСХ 2,6 дали има смисъл да пия Лтироксин... предната бременност пих, но тогава го започнах още преди да забременея (трудно забременяване) и така си изкарах до края с препарата... а сега се чудя... не ми се виси пак по кабинетите, тъй като не мисля, че е завишено кой знае колко...
Важно е FT4 колко ти е при TSH 2,6. Не ги гледай тези референти, те са за “нормални” хора 😁, за бременни са други и за всеки триместър различно. В случая за нас е хубаво във втори триместър да е до 3, но само ако FT4 е в горна  граница. За това се изследват заедно, с намаляне стойностите на TSH се покачват тези на FT4.

# 416
Важно е FT4 колко ти е при TSH 2,6. Не ги гледай тези референти, те са за “нормални” хора 😁, за бременни са други и за всеки триместър различно. В случая за нас е хубаво във втори триместър да е до 3, но само ако FT4 е в горна  граница. За това се изследват заедно, с намаляне стойностите на TSH се покачват тези на FT4.
Честно казано нямам спомен да съм изследвала фт4 някога... (може би с предната бременност, но да не помня)...
спомням си обаче, че ендокриноложката след като родих ми каза да следя само тсх... (тъй като тя ми следеше и други неща тогава)...
абе засега ще се въздържа, пък със следващите изследвания ще пусна и фт4 🤔
Другото, корто ми направо впечатление е, че б12 е паднал още... не че съм редовна в приема му, но чак толкова... (от 400 на 100 и нещо)...
явно ще засилвам приема.. поне витД тръгна нагоре пфуу

# 417
Какъв вит. Б пиеш? 100 е стойност за инжекции, не е шега работа това.

# 418
Какъв вит. Б пиеш? 100 е стойност за инжекции, не е шега работа това.

Излъгах без да искам - 282 ми е при реф (180-914)

На betteryou спрей, но както казах не бах особено редовна. Сякаш наблягах на витД, че той пък беше 10 при долна 30, а сега се завъртяха...
явно вече ще си водя списък, че доста неща ми станаха....

# 419
Пак е адски ниско. С каква концентрация е вит Б в спрея?

Общи условия

Активация на акаунт