Нашите кухни - тема 90

• 50 172
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте! Идвам с едно странно може би питане .... Понеже на гърба на кухнята ни ще и ходят черни контакти, ако може да споделите опит в това отношение и къде мога да погледна за такива

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 15:38 от ssandraro

# 616
Legrand Simple Smile
Ще снимам после моето кошче. И мен не ме кефи да е под мивката, но буквално няма къде другаде. Навсякъде ще пречи на някой шкаф с П-образна кухня. Ако ще пада голямо готвене с ММ слагаме едно голямо Икейско по средата на кухнята и го заобикаляме цял ден, но е по-добре от непрекъснато отваряне на шкафа.

# 617
Като казахте контакти... колко и какви контакти имате в кухнята? Двойки, тройки или единички? Какъв брой е удачно да се предвиди? Има ли някоя, която ползва по-"нестандартните" варианти, например контакти на дъното на горните шкафчета, или скрити/изскачащи от плота, или контакт в чекмедже? Удобни ли са такива?

# 618
  • при него
Ssandraro:
Скрит текст:
Legrand са и моите

HoneyBee, моите са само 3, но повече не ми трябват, аз мисля че това е много индивидуално, преброй къде какво ще има и какво ще включваш. Аз на плота имам само кафе машина и блендер, те са ми постоянно включени. Свободния контакт го използвам само за телефона и електронната цигара. Примерно миксер или пасатор ползвам много рядко.

# 619
На работния плот 3 двойни контакта и единичен за кафеавтомата, като два от контактите са интернационални, защото имам уреди от Англия купувани и ми втръсна с дефектиращи преходници да се занимавам. Въобще във всяко помещение и в банята са заложени.

# 620
Аз планирам два от късата страна а кухнята, до фурната - за пасатор и нещо друго в бъдеще и 3 или 4, не съм още сигурна, на дългата стена на плота (кафе машина, цитрусореса, робот и един резервен). Смятам да са по-към плота, на горните шкафове не ми се струва яко, щото уж са скрити ама като си представя едни висящи кабели надолу и....

# 621
При мен кантата и кафе машината са скрити в кошона, роботът е в скритата ниша зад гърба на късата страна и може би ще оставя само една двойка на дългата страна. Не ми трябват повече.

# 622
Здравейте! Идвам с едно странно може би питане .... Понеже на гърба на кухнята ни ще и ходят черни контакти, ако може да споделите опит в това отношение и къде мога да погледна за такива
Вижте  Btcino. Вкъщи сме с такива и съм много доволна от тях. Различни видове черни рамки имат. Примерно:
https://ldg-bg.com/bg-bg/category/filter/ramki-nemski-standart-c … 5267615641699991/

# 623
Ами планирали сме 2 двойки и отделно един контакт с/до двоен ключ за осветление.
Погледнах тези, които казахте, но на Bticino нещо не мога да се ориентирам за двоен контакт :/

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 09:01 от ssandraro

# 624
  • софия
Разположението и броят контакти зависи от големината и разположението на кухнята. При всички положения е удобно да има контакт около плота за готвене. Хубаво е преди да се разполагат контакти да има готов проект на кухня - къде ще стоят уреди, къде е плота и т.н.
Аз имам вграден в плота контакт. Сложихме такъв, защото плотът е 4 м и е в противоположната част на плота за готвене. Ползвам го, когато при/подготвям неща. До момента не съм изпитала неудобство от разположението на който и да е контакт или да съм имала нужда някъде другаде да имам. Но преди ремонта имахме готов проект на кухнята.

# 625
  • Русе
Здравейте!
Да знае някой къде се продава такъв сушилник за съдове /за вграждане на остров/?

# 626
  • софия
barazza
Доставката е безплатна.
Италианците са ненадминати в дизайна.

# 627
Погледнах тези, които казахте, но на Bticino нещо не мога да се ориентирам за двоен контакт :/
Имат различни рамки - единични, двойни.... Черните рамки мисля, че бяха 3 варианта.
Отделно си купувате каквото искате да сложите вътре: контакт, единичен ключ, двоен...
Потърсете техен каталог в нета, там най-добре ще се ориентирате.
Ето и снимки от моя троен с капачета (близо до котлоните е) и на двоен ключ.

# 628
Здравейте, обръщам се към тези, които имат изтеглящ се килер/ колона до тавана и кухнята е без дръжки. Как сте решили захващането на колоната, за да се изтегли?
От този тип: https://salex.bg/izteglyashta-kolona-dispensa-90-za-shkaf-300-mm … 900-2300mm-30880/ - снимката е примерна.

# 629
  • Сред мелниците
Досега съм ползвала само свободно стояща миялна.
За вградена как трябва да е захранването с ток? На твърда връзка или на контакт?
Аз бих предпочела да е ниско, зад съседния шкаф ,  за да не ми се пречка кабел, но ако трябва да се изключи, какво се прави?

Общи условия

Активация на акаунт