Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 174
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
Ако кухнята не се монтира от екип на Икеа, може да се закупят крачета и панти от друг магазин, така ли да разбирам? А механизмите за окачване трябва ли да са икейски и има ли налични?
Който и да я монтира може да го направи с онези панти, които посочих. Монтажната фирма на Икеа няма да откаже. Крака само от Икеа с поръчка от чужбина ако няма налични тук. Шина за шкафовете има в Интериор-и , но не знам същата ли е като икейската - не съм ги сравнявала, най-вероятно ще съвпадне.

# 691
Здравейте, опитвам се да сглобя гардероб и други елементи Рах, обаче в сайта липсват панти, а гардероба ще е с врати. Дали е възможно да се ползват панти купени от друго магазин и ще паснат ли на тези гардероби. И огледална врата си търся, но и нея я няма .
С какви врати е? Мисля, че вратите за PAX са комплект с панти.

# 692
Здравейте, опитвам се да сглобя гардероб и други елементи Рах, обаче в сайта липсват панти, а гардероба ще е с врати. Дали е възможно да се ползват панти купени от друго магазин и ще паснат ли на тези гардероби. И огледална врата си търся, но и нея я няма .

Ето такава е вратата https://www.ikea.bg/products/wardrobes/pax-wardrobes/hinged-door … na-panti/20207410
Трябва да се добавят панти, пък ги няма налични. То май се оказаха и само тези врати налични SmileSmiley
Пуснах поръчка, за да хвана БД и ще купя от другаде панти.

# 693
Пантите ги има във Варна. Вариант е да ти ги купят Еконт, ако няма кой.
Огледална врата и аз чакам. И докато я чакам, други части изчезнаха Grinning

# 694
Само да попитам дали знаете, ако на кухня от Икеа се монтират крачета и панти, купени от друг магазин, то пак ли ще се запази дългата гаранция?

# 695
Пантите ги има във Варна. Вариант е да ти ги купят Еконт, ако няма кой.
Огледална врата и аз чакам. И докато я чакам, други части изчезнаха Grinning
Да, видях, обаче ако ставата други панти ще си ги купим отделно. Не си заслужава оскъпяването според мен 😀 от цялото обзавеждане ми липсваха само пантите, като огледалната врата си я замених с такава с плоскости и реших да ползвам БД, защото докато ги чакам ще вземе да се изчерпа нещо от по важните ми модули 😂
Изобщо, много ниска наличност има в сайта!

# 696
Пантите на Икеа за гардеробните врати са излишно скъпи. Същите се продават в Интериор и. Те са с отделен артикулен номер и отделна цена, въпреки, че показва артикули, които имат панти - това са комбинации, както комбинациите на Пакс.

# 697
Точно, понеже гледах от други магазини и има голяма разлика в цената и затова попитах дали са някакви специални 😁

# 698
Точно, за съжаление обаче кухненските са...

# 699
Не знам дали случайност или не, но след имейла до централа онзи ден двете ми пратки от 28-ми и 29-ти дойдоха вчера. Е, вярно, че получих съобщение само за една, но ме зарадваха с две. А днес ще докарат още една от 9-ти, направо за РД като подарък )).

# 700
  • София
остана ми място в новата икейска кухня (метод бодбин) и искам да вдигна микровълновата от плота (свободно стояща) , в стенен шкаф на ИКЕА.
Как да предотвратя плъзгането напред при отваряне на вратата на МВ?

Понеже и аз чакам същата кухня и се главоблъскам относно плота и гърба, та събирам идеи - с какъв плот и гръб съчетахте бобдин-а? Харесват ми плотовете им, но ми се искаше и такъв гръб, а те нямат.

# 701
  • София
Някой използвал ли е фирма, различна от тази, с която работят Икеа за монтаж на кухненски шкафове? Ще съм благодарна, ако някой има опит и впечатления от такива хора, и сподели. Става дума за София. Най-големият проблем ни е рязането на плотовете, с другите неща бихме се справили и сами.

# 702

Ето такава е вратата https://www.ikea.bg/products/wardrobes/pax-wardrobes/hinged-door … na-panti/20207410
Трябва да се добавят панти, пък ги няма налични. То май се оказаха и само тези врати налични SmileSmiley
Пуснах поръчка, за да хвана БД и ще купя от другаде панти.
Някъде бях гледала залепени огледала във вдлъбнатата част на вратата - вместо изцяло огледална врата.

Цитат
Цитат на: В (като Вятър) в ср, 13 юли 2022, 22:19
остана ми място в новата икейска кухня (метод бодбин) и искам да вдигна микровълновата от плота (свободно стояща) , в стенен шкаф на ИКЕА.

Наистина, едната ни свободно стояща МВ е с много стегната панта и при отваряне все придържам да не я подместя цялата по плота. Въпреки, че е с някакви като гумени крачета. Бих ти предложила да поставиш отдолу от гумираните подложки за чекмеджета, или да си изрежеш от противоплъзгащите, които се поставят под килим.
А аз вече си свикнах без такава Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 15:32 от tetka_the_best

# 703
  • София
Точно, за съжаление обаче кухненските са...
т.е. за кухненските трябва да чакам доставка 90 дни, така ли? Няма начин да не са икейски. Извинявам се, че питам по 100 пъти, ама една работа като не ми е ясна, предпочитам да ми се изясни. Защото смятам да поръчвам кухня, която ще се монтира след 2-3 месеца например.

# 704
  • Сред мелниците

Понеже и аз чакам същата кухня и се главоблъскам относно плота и гърба, та събирам идеи - с какъв плот и гръб съчетахте бобдин-а? Харесват ми плотовете им, но ми се искаше и такъв гръб, а те нямат.
Сложихме плочки между долен и горен ред, вместо гръб. Харесва ми повече.

Редактирам за да задам въпрос:

Ползвали ли сте този органайзер и за какво? Колебая се дали да го отварям, защото вече имам органайзери за чинии. Дали е ок за капаци или тигани или др.

https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-organisers … e-80-sm/00460011/

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 11:36 от В (като Вятър)

Общи условия

Активация на акаунт