Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 42 039
  • 760
  •   1
Отговори
# 165

tetka_the_best
Като каза осветление...в момента Икея нямат никакво за кухните. И това трябва да купувам отделно.
И по-добре Simple Smile Определено си беше скъпичко (за нашия бюджет), а подобни и по-хубави могат да се намерят на по-добри цени.
Показаните от Mikkey сме купували от Лидл - 2 бр, за да са свързани. Идеята на зет ми беше да ги залепи и да се ползват временно, докато си намерят по техен вкус. Има ги и в другите големи магазини. Светят много добре и силно. Аз обаче не им харесвам ключето, което се налага да пипам с мокра ръка. А по отношение на светлината - така ги е сложил, че ми бият в очите. Не харесвам и външно включване в контакт. Предпочитам да е скрито захранването.
В една от "фамилните" кухни (преди 10 години) фирмата сложи осветителни тела на 12 волта, които се включваха чрез сензор. Махаш с ръка и светват. Като дойда време да подновя кухнята в сегашното ни жилище, ще търся такива Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 16:11 от tetka_the_best

# 166
  • In transit
Tetka, показаните от мен имат възможност включване със сензорен бутон. Вкъщи така са направени. Без да се докосва дори, само като минеш с ръка покрай мястото, където е сензора и лампите светват. Много е удобно, особено като си с мръсни ръце.

# 167
  • София-Младост
Знам ги тези сензорните, Мики благодаря за линка.

DTDT5
С кой точно плот сте вие?

Днес е пристигнала 1/3 от кухнята, стискайте палци да съберат всичко до средата на юни.

# 168
И на мен ми свети точно в очите лампата над плота, за това ММ сложи фолио като за стъклата на колите, в предната част, и така се омекотява и не свети напред.
Аз като я включа, я спирам чак преди да легнем.

# 169
Ала-бала ние сме с тъмния на Karlby.И кухненския плот и острова е с него.

# 170
Здравейте,имам много глупав въпрос.Купихме модулен диван,като предварително знаех,че единия елемент няма да го ползваме,но ММ държешв да го вземем.
Не намирам касовата бележка.Има ли някаква опция тк част от сумата бе платена с карта и точките от поръчката добавени в клубната карта да се направи нещо като доказателство за плащането,защото ще ме е яд да не успея да го върна.
Преди време ми изкараха дубликат на касовата бележка. Мислех, че съм изгубила оригинала, а беше за съдомиялна и държах да я имам. Отидох на гише Информация. Дадох Фемили картата. Казах, от коя дата е покупката и те намериха някак транзакцията и ми издадоха дубликат на бележката.
На твое място бих отишла и ще им се помоля използвайки, че диваните имат 10 г гаранция и за теб е важно да имаш документа. Ако трябва пусни писмена молба нещо, с описание на ден и час ориентировъчен ако знаеш. Кажи, че си склонна да чакаш. Те са длъжни да съхраняват данните. После какво ще правиш с бележката и артикула ти си решаваш. Не им го обяснявай. Даже кажи, че преди 2-3 години са го правили за теб, за да не те отсвирят веднага, че не могат Wink

# 171
Tetka, показаните от мен имат възможност включване със сензорен бутон. Вкъщи така са направени. Без да се докосва дори, само като минеш с ръка покрай мястото, където е сензора и лампите светват. Много е удобно, особено като си с мръсни ръце.
Извинявам се - не разгледах подробности! Сензора е голям плюс!

# 172
  • София-Младост

teta75
При първото ходене за кухнята ми сложиха осветление и момчето каза, че ми препоръчва да сложа нещо като борд отдолу на шкафовете, защото осветлението бие точно в очите, когато си седнал на маса например. Явно тяхното е доста силно.

DTDT5
много е хубав. Моят е SALJAN  oak.

# 173
Да, точно в очите бие когато застана пред мивката аз, защото съм по-ниска от ММ. На него не му бие, ама може и да е от това, че той много не стои там Simple Smile
Моето не е лидълско, някаква пура е друга...но с фолиото съм ок...

# 174
  • In transit
Малко съм ви заблудила откъде са сензорите за лампите, за което се извинявам.Blush
Снощи се консултирах с главния проектант вкъщи и ми даде този линк: https://www.ultralux.bg/bg/senzori-za-dvizhenie-i-svetlina/infra … -zXdxodD6Bp6svpiU

# 175
Сега има такова разнообразие - димируеми, с блуутут, сензорни - https://www.lampite.bg/led-kukhnensko-osvetlenie/

Ааа, допълвам си поста - до сега не бях виждала с музикална функция - димируема, Wi-Fi,LED - https://www.lampite.bg/rgb-led-dimiruem-lenta-wi-fi-muzikalni-fu … led-16w-5-m-tuya/

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 12:51 от tetka_the_best

# 176
  • До сърцето...
Аз съм с LED-осветление на ИКЕА в кухнята. Много ми е добре и не бие в очите, но е сложено в средата на шкафа, не в края. Много съм доволна и пак бих са взела от него, а дистанционото - няма такова удобство.

Редактирах, защото няма връзка с темата.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 21:49 от Радика

# 177
Някой знае ли какво се случва със серията FLEKKE и конкретно с кушетката? Вече я няма в сайта изобщо, а тъкмо се бях засилила за нея Sad

# 178
И аз забелязвам доста артикули са свалени от сайта… може би отново заради доставките..

За детското легло Kura понахалствах с повече мейли и ме отразиха. До 30.10 не се очаквала доставка на същите в БГ - в случай, че и друг се интересува от тях.

# 179
Днес е пристигнала 1/3 от кухнята, стискайте палци да съберат всичко до средата на юни.

При тях в склад ли е пристигнала тази 1/3?
От ИКЕА ли ще бъде монтажа? А уредите?

Общи условия

Активация на акаунт