Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 304
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
DTDT5, освен плота, основата на острова също ли е от Икеа? Зарепен ли е трайно към пода?

Много искам остров в кухнята, но готовия вариант от Икея е с големи размери. Ходихме да ни проектират, но цената не ни устройваше, а и препоръчваха да го закрепим на пода. А да разбиваме нови плочки не е вариант за нас.

# 391
Защо ще разбивате нови плочки, за да го хващате? Те не се разбиват.
Островите ги правят от готовите модули на шкафовете, не може ли да го направите колкото Вас Ви устройва?

# 392
Да,основата на острова е същата като кухнята ни KUNGSBACKA.Съставена е просто от 3 долни шкафа KUNGSBACKA,като  кухнята ми е 4м,а за острова избрах 2х40 см,а в средата 60см ,като не е закрепен за ламината и дори сме го местели тк с жена на глава не се излиза,когато е решила,че няма да е центриран.
За съжаление не посмях да оставя по издадена част от плота,за да сложа столчета странично,тк се боях ,че всичко ще стане една кухня вкъщи и ням да има място за друго.
Та нашият е с размери 1.40/60 достатъчен за да ми върши работа ,но не прекалено голям за да пречи.Разбира се,това е за тези,които нямат много място и се чудят иначе с удоволствие бих сложила от големите острови със столчета.

# 393
Чудесен е.

# 394
При нас няма коридор,направо се влиза в хол,кухня и трапезария и ще направя стената предвидена за портманто гардеробна от същата колекция кухненски шкафове тк са на една стена и тогава ще покажа идеята.

# 395
И цените отново са вдигнати...

# 396
И цените отново са вдигнати...

Да, сутринта видях.
Имам една маса за тв в кошница, вчера беше 25, днес е 29 и нещо, 30 лева Flushed

# 397
DTDT5, освен плота, основата на острова също ли е от Икеа? Зарепен ли е трайно към пода?

Много искам остров в кухнята, но готовия вариант от Икея е с големи размери. Ходихме да ни проектират, но цената не ни устройваше, а и препоръчваха да го закрепим на пода. А да разбиваме нови плочки не е вариант за нас.

Като се нанесохме в сегашното жилище, имаше кухненски остров. Без стърчащ плот за мое огромно съжаление. Най-обикновен шкаф с плот в средата на стаята, сигурно около 1.5 м / 70-80 см., с едно рафтче вътре.  С вратички от двете страни за лесен достъп до съдържанието.
Не беше захванат за пода, директно на плочките бе сложен. Като го напълнихме с всякакви щуротии вътре, нямаше никакъв шанс да се помръдне или да се обърне. Когато го местихме, махнахме всичко и празен пак си беше тецък и стабилен и труден да се премести.
Може би, ако има стърчащ плот (особено от едната страна само), би могло да имат опасения да не се килне, но ако е обикновен шкаф, не мисля, че има нужда да прецаквате плочките.

# 398
Защо ще разбивате нови плочки, за да го хващате? Те не се разбиват.
Островите ги правят от готовите модули на шкафовете, не може ли да го направите колкото Вас Ви устройва?
Скрит текст:

Като се нанесохме в сегашното жилище, имаше кухненски остров. Без стърчащ плот за мое огромно съжаление. Най-обикновен шкаф с плот в средата на стаята, сигурно около 1.5 м / 70-80 см., с едно рафтче вътре.  С вратички от двете страни за лесен достъп до съдържанието.
Не беше захванат за пода, директно на плочките бе сложен. Като го напълнихме с всякакви щуротии вътре, нямаше никакъв шанс да се помръдне или да се обърне. Когато го местихме, махнахме всичко и празен пак си беше тецък и стабилен и труден да се премести.
Може би, ако има стърчащ плот (особено от едната страна само), би могло да имат опасения да не се килне, но ако е обикновен шкаф, не мисля, че има нужда да прецаквате плочките.

Да, това е причината - искаме малък остров, но с издаден плот, за да влизат два стола и да се ползва и като маса. И понеже размерите са 90/60-70 май, няма как да е стабилен и да издържи тежкия плот. Отделно се купува цялото парче плот и като калкулираха стойността излезе почти колкото този, който предлагат Икеа.

Между другото, сега пробвах да вляза в програмата им за проектиране на кухни и видях следното съобщение - може да е полезно за някого:
"На 20.06.2022 ще заменим настоящата програма за проектиране на кухни на ИКЕА с нова.
Вече създадените ИКЕА проекти няма да могат да се отварят в новата Програма за проектиране на кухни, но не се тревожете! Свържете се с нас и ние ще ви помогнем да създадете кухнята на мечтите си!"

# 399
  • Сред мелниците
Искам да купя легло, което го  има само в Икея Варна. 4 пакета, общо към 110 кг. 205/95. Понеже съм на 400 км от Варна, кой куриер ще ми препоръчате да използвам? Дали ще мине 100 лв доставка?
Доставка от самата ИКЕА Варна, колко би ви струвала? Май км не формират основно цената. За софийската ИКЕА ги делят на зони. Абсурда е че в зона 3 напр попада и село на 30 км от София и Стара Загора.

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 15:28 от В (като Вятър)

# 400
  • До сърцето...

Да, това е причината - искаме малък остров, но с издаден плот, за да влизат два стола и да се ползва и като маса. И понеже размерите са 90/60-70 май, няма как да е стабилен и да издържи тежкия плот. Отделно се купува цялото парче плот и като калкулираха стойността излезе почти колкото този, който предлагат Икеа.

Ние сме така, но за да не разбиваме плочките, го закрепихме за стената (кухнята ни е малка и без това за средата не беше оптимално, заради контактите). Сега е любимо място за кафе или вино, докато си зареждаш телефона (примерно).
Икейските плотове са с два размера (или поне нашия беше), взехме малкия и го срязахме машинно в Практикер (1 лв струваше услугата), стана супер.

# 401
  • Primum non nocere !
Здравейте!
Не зная къде да пиша..искам повече хора да го видят..
Влизах и в OLX.Bg , някакви фейк обяви. Отчаях се...

Купувам кушетка, втора употреба, 80/200 на Бримнес разтегаема до 160/200. Нови вече няма, Икея ги изтегли от пазара.

И търся точно тази кушетка или легло за гости.
Не искам Флеке или Хемнес.

# 402
  • София-Младост
Това легло беше налично в началото на седмицата, но 160/200. Бях се записала за уведомление за наличност, но не успях да поръчам. Нещо цената ме стопира леко...транспорт+ монтаж още към 138лв. идваше.
Нещо се отчайвам леко.

# 403
Здравейте!

Купувам кушетка, втора употреба, 80/200 на Бримнес разтегаема до 160/200. Нови вече няма, Икея ги изтегли от пазара.

И на теб ли не ти отговориха е ОЛХ? Аз  също търся FLEKKE, BRIMNES или HEMNES. А защо мислиш, че е фейк обявата? И на мен ми стана странно да не отговарят 4 дни и да няма оставен телефон. Каква им е целта на тези обяви?

# 404
  • Primum non nocere !
Здравейте!

И на теб ли не ти отговориха е ОЛХ? Аз  също търся FLEKKE, BRIMNES или HEMNES. А защо мислиш, че е фейк обявата? И на мен ми стана странно да не отговарят 4 дни и да няма оставен телефон. Каква им е целта на тези обяви?
И аз това се чудя....?
Защо не ми отговарят?!

Спални на Бримнес има  в Икеа.160/200, но на мен тази кушетка ми трябва.
Флеке и Хемнес не искам.
Имам си една визия.
От три месеца не бяха налични, , чаках и чаках и сега преди месец ги изтеглиха от пазара.

Общи условия

Активация на акаунт