Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 324
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
И аз ги чакам от толкова, точно кушетка ми трябва. Хемнеса ми е много краен вариант, дори го има в момента наличен, но ще почакам още малко. Най-много Флеке искам.

# 406
  • ENGLAND
Бримнеса не са изтеглени от пазара, серията си я има, продължава си, но имат затруднения с доставката на някои неща. Тук, в Англия, в някои магазини има кушетката, в някои ги няма.
Дъщеря ми има Бримнес и иска да я сменя, но сме много далече да ви я дам.

# 407
  • Сред мелниците
Искам да сложа плот над свободно стояща пералня в мокро помещение.
Отгоре на стената  ще има бойлер, който знаем, че прокапва май при защита или при случай на изпразване за ремонт.
Има ли някакво решение от мебелите на икеа, което да сте ползвали за целта?

# 408
Искам да сложа плот над свободно стояща пералня в мокро помещение.
Отгоре на стената  ще има бойлер, който знаем, че прокапва май при защита или при случай на изпразване за ремонт.
Има ли някакво решение от мебелите на икеа, което да сте ползвали за целта?
Нашият клапан, който прокапва е вързан към канала, при вас оставена ли е такава опция, т.е. има ли канал?
Има даже такива клапани в комплект със сифон и за хоризонтални и за вертикални бойлери. Ако случайно при Вас може да се монтира ще решите проблема завинаги и няма да се притеснявате, затова споменавам.

Скрит текст:

или с такова маркуче от железарията, което се нанизва

# 409
  • Сред мелниците
Драго,
Не съм сигурна, че разбрах.
В това помещение имаме канал със сифон на пода.  edit всъщност има и един на стената  долу ниско за пералня.
Други канали няма.
Решихме да сложим там един допълнителен бойлер и сега ще му направим връзките към водопровода, има изведени такива изводи на стената, но канала също ли трябва да се изведе високо до бойлера  по стената?

Използвам за да попитам и за нещо друго.
Знаете ли къде мога да видя офисите на партньорите от икеа за доставка? Не ми дава такава опция само за доставка до дома. искам да поръчам нещо от софийската икея до офис в софия.

# 410
Да, на стената. Най-лесно е да си го представиш като погледнеш мивката в банята със стоящ смесител как е вързана - две меки връкки и канал между тях. Бойлерите пак така се правят на този канал се слага тапа, която се пробива и се вкарва в нея маркуче свързано с възвратния клапан или се ползва сифон комплект с възвратен клапан (показах на Калефи) (но май не е много разпространено в България).

# 411
  • Сред мелниците
Благодаря ти Драго!
А когато изпразвате бойлера,  ако изобщо сте го правили досега, това маркуче или тръбичка, достатъчни ли са ви да поемат цялата  вода от бойлера? 
Тези снимки , които си качила са много полезни, ще обиколя по магазините с телефона със снимките,  дано ме посъветват какво да купя. Защото ще трябва да го занесем на местния майстор.
 Както казваш, съмнително е дали  някой в България го прави /масово/ и му е познато.

# 412
Да, източвали сме го през сифона, ако се прави с тръбичка(маркуче) ще е много бавно, заради диаметъра.
Такива клапи със сифони има в Амазон. По местните железарии на знам дали има, не съм купувала от България.

# 413
  • София
Имам въпрос за гардеробите ПАКс. Досега не съм купувала от Икеа гардероб и не мога добре да се ориентирам. Трябва ми рамка, която е макс 50 см широка и дълбока 35-36. Откривам само такъв PAX допълнителен ъглов модул с 4 рафта. Рамките, които откривам най-тесните са на 75 см ширина и не ми вършат работа. Правилно ли гледам? С рафтове горният ъглов модул ме устройва, но не мога да се ориентирам дали има и ако да, коя врата е подходяща за този ъглов модул.

# 414
Има плитка рамка 50 на 36 см...в момента може би няма наличности.
Търси в рамки. Има/ше/ си и врати за тея.
Виж и в чуждите икеи по сайтовете им, да се ориентираш за видовете рамки.

# 415
  • София
Ето я 50на36.
https://www.ikea.bg/products/wardrobes/pax-wardrobes/pax-frames/ … 5x201-sm/60214569
Ама не е налична и е 201 см висока.
Вратата и трябва да е 50 на 195.

# 416
  • София
Много благодаря! Ще дебна значи.

# 417
Здравейте!
Не зная къде да пиша..искам повече хора да го видят..
Влизах и в OLX.Bg , някакви фейк обяви. Отчаях се...

Купувам кушетка, втора употреба, 80/200 на Бримнес разтегаема до 160/200. Нови вече няма, Икея ги изтегли от пазара.

И търся точно тази кушетка или легло за гости.
Не искам Флеке или Хемнес.

Аз се принудих да взема дръжки за кухнята си от английската Икеа.  За 13-14 дни пристигнаха при мен с куриерска фирма Габиели. Много съм доволна.
Видях, че в английската Икеа тази кушетка е налична все още, но се изчерпва.
https://www.ikea.com/gb/en/p/brimnes-day-bed-frame-with-2-drawers-white-10503656/
При необходимост, мога да дам повече информация за куриера.

Успех!

# 418
И аз в триумене с липсващите кушетки, обаче тая сутрин поръчах Хемнес. Имам въпрос за матраците - искам с пакетирани пружини, но не са налични в момента. Дали матрак със същите размери, купен отдругаде ще стане на тази кушетка?

# 419
Ако е тази https://www.ikea.bg/products/beds/guest-beds-day-beds/hemnes-kus … medzheta/90349326 , май трябват два матрака, за да се ползва разтегната или един за неразтегната с размери 200х80. Защо да не стане, това е стандартен размер.

Общи условия

Активация на акаунт