Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 264
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
  • София
.....
Как си сверихте, или директно при монтажа се разбира?
....
Аз не смогнах да проверя пакетите, когато ги доставиха. За мен бе непосилна задача - двама човека вкарват пакети, трупат едно върху друго... В два листа артикулни номера се оплетох, накрая вдигнах ръце..
Доставчиците ми  дадоха "честна пионерска", че по техните начини за проверка всичко излиза и аз им подписах приемо - предавателния протокол :-/
Доколкото си спомням проверката се усложняваше и заради различие между номера по оферта/проект и този от протокола когато един артикул е в няколко пакета.

# 466
Случвало ми се е при монтажа да открия дефектни части.
Пуснах веднага рекламация, заедно с жалба в кзп и през др.институция, посочена на сайта им за решаване на спорове.

# 467
Някой може ли да ми каже защо тази кукичка има дупка? Това са куките HULTARP за кухненските релси. Единственото, което ми идва на ум е, че с винт могат да се застопорят или греша?

# 468
Точно с винт се застопоряват. Аз имам релсата, но нямам куки, трябва да си купя. Подари ми я приятелка, на която и хартиса след направата на кухнята ѝ. Нали куките се продават отделно?

# 469
Благодаря!
Да, отделно се продават. 5бр куки за около 7лв. Има дълги и къси.

# 470
  • София
Предстои ми покупка на кухненски шкафове и харесах вариант METOD с плоскости VEDDINGE. Прегледах наличностите и за сега нямат само рафта за вградената фурна и котлоните за вграждане, ама тях мога да си купя и от другаде. Притеснява ме липсата на този рафт, понеже си е важен. Без вратички ще оцелея няколко месеца, но без фурна - не.
Въпрос към тези от вас, които имат модули с VEDDINGE - лесно ли се почистват, захабяват ли се бързо, остават ли петна, които трудно се почистват после? Ясно е, че на бялото повече ще личи мръсотията, но това не ме притеснява, въпросът е след година-две да не изглеждат пожълтели и захабени.
 Харесах 2 плота, дървесни - единият е VRINNA с дъбов фурнир, а другият е SALJAN с ламинат - разликата в цената е двойна, но по-важното за мен е, кой ще се поддържа по-лесно. Днес се разходих да разгледам на живо нещата, ами ламинатовият си изглежда бая пластмасов, но ме е страх другият пък да не се издуе от влагата около мивката. Освен визуално да ми харесва, ми се ще да е издръжлив (доколкото позволява бюджетът, поне)
Ще трябва да запазя час за изготвяне на проект, защото ми се ще да сложа и абсорбатор над фурната, а нямам идея как точно да се прикирят тръбите с шкафове.
Нещо такова трябва да бъде в крайна сметка:

И, да, кухнята е малка, за съжаление...

# 471
  • Пловдив
И още един въпрос от мен - предвидена е съдомиялна за пълно вграждане, а техния "модул" представлява само една вратичка. Предполагам може да се сложи всякаква съдомиялна, не е задължително да е тяхна? Трябва да вземем релса от Икеа ли? https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/cabinet-doors-fron … D0%BB%D0%BD%D0%B0 този нали? И само в Икеа ли го има?

# 472
При нас кухнята е голяма, артикулите са милион и един и нямам никаква представа дали всичко е наистина тук.
Как си сверихте, или директно при монтажа се разбира?
Доставките ни са разделени на 4 части и единственото, което ми хрумва да сверяваме по касовите бележки и списъка с артикули в проекта.

Случвало ли ви се е при монтажа да се открият липси?
И ние не успяхме да сверим, много пакети, всичко набързо се разтовари.

И да, имахме липса на дръжки на вратичките на горните шкафове. Без проблем си ги взехме.
Друга липса беше на лампичките за осветлението в стъклената витрина. Но там пропускът беше на проектанта - въобще не ги беше включил при заявката и съответно не бяха платени от нас. Тук вече леко се усложни ситуацията, защото това се установи при монтажа и трябваше после мъжът ми да ги монтира.

...
 Харесах 2 плота, дървесни - единият е VRINNA с дъбов фурнир, а другият е SALJAN с ламинат - разликата в цената е двойна, но по-важното за мен е, кой ще се поддържа по-лесно. Днес се разходих да разгледам на живо нещата, ами ламинатовият си изглежда бая пластмасов, но ме е страх другият пък да не се издуе от влагата около мивката. Освен визуално да ми харесва, ми се ще да е издръжлив (доколкото позволява бюджетът, поне)
...
Ние избрахме плот SALJAN и доста добре изглежда, поне на мен си ми харесва. Засега лесно го поддържаме, но кухнята се ползва от едва три месеца.

# 473
Eelishka,ако проекта са ти го правили те не би трябвало да имаш проблем с тръбите така както ние.
Тк взехме абсорбатора малко след проекта и монтажа остана така,след това просто взехме две техни плоскости и сега ще скрият тръбите.
Относно плота,по назад бях похвалила плотовете им и лесната подръжка.

Miss-know-all,разбира се ,че не е нужно да взимаш тяхна миялна.Всяка ще ти пасне .Нашата е дори 45см и пак си е пак си е ок за шкафа.

# 474
  • София-Младост
Ала Бала, да разбирам ли, че скоро може да имаш кухня? Simple Smile
Монтажа е след 2 седмици 🙏

# 475
  • ENGLAND
Eelishka, моята кухня е  Veddinge, но сива, а плота и гърба са Saljan дъб, но нищо не мога да кажа, миналата седмица я монтираха, само гърба остана. Стана много добре. Абсорбатора ми е малък, без тръба, с филтри. Мога да пусна снимки, макар и недовършена.

# 476
  • София
Бих се радвала да видя снимчици! Обичам да гледам всякакви кухни Heart Колко време чакахте за кухнята? Днес сутринта шкафът за мивка беше наличен на сайта, сега го няма...

# 477
  • София-Младост
Eelishka, моята кухня е  Veddinge, но сива, а плота и гърба са Saljan дъб, но нищо не мога да кажа, миналата седмица я монтираха, само гърба остана. Стана много добре. Абсорбатора ми е малък, без тръба, с филтри. Мога да пусна снимки, макар и недовършена.
В нашата Икея няма Saljan дъб за гръб, за съжаление. И за момента съм без такъв. Явно ще се търси ислага допълнително. Отделно, че не монтират гръб, ако не е купен от магазина.

# 478
  • ENGLAND

Това е кухнята ми, не очаквахме да стане толкова добре. Сега имам да напълня нещата от десетина кашона в шкафовете.
Проекта го направихме на 20 февруари, но след това цял месец се мислих какво да променя, поръчахме я края на март, можеха веднага да ни я доставят, само гърба липсваше, че е по поръчка. Имахме доставка за 1 май, отложихме го заради гърба за 28 май. Доставиха всичко, но гърба остана за 6 юни. Сега чакам да ми го сложат.
Остана да сложа и две вратички в ляво от фурната, там оставаха 20 см. и ми предложиха една дъска да сложа, но аз пък намерих 20 см шкафове и стана точно на мястото.

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 19:20 от Doret

# 479
  • In transit
Дорет, честита кухня! Много е свежа.

Ала-Бала, ще чакам снимков материал.

Общи условия

Активация на акаунт