Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 237
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
  • Сред мелниците
Случвало ми се е при монтажа да открия дефектни части.
Пуснах веднага рекламация, заедно с жалба в кзп и през др.институция, посочена на сайта им за решаване на спорове.
Това ще ме довърши! Ако след 2 месеца чакане излязат дефектни липсващите в момента  артикули.
А защо така агресивно с рекламацията още от първия път? Само да им ги върнем не става ли?
Коя е другата институция?

# 481
Дано да нямаш дефектни, но ако се случи..ще пишеш как си се оправила с икейци Grinning

# 482
https://www.ikea.com/sg/en/p/vitval-underbed-white-90448326/
Здравейте!
Дали в БГ магазините някога е имало налично и това изтеглящо се легло?
За другия модел двуетажно-метално знам, че се предлагаше, но за този като че ли не съм срещала.
Бялото има ли някакви недостатъци? За сивото съм чела, че скърца.

# 483
Може ли нещо поръчано онлайн да се върне на място в магазин?

# 484
  • Пловдив
Да ,аз съм връщала .Невярвам да е било само заради пандемията .

# 485
  • Сред мелниците
Да,  но по принцип трябва да ти върнат парите в сметката, с която си платила или да ти дадат ваучер за същата стойност.
Ако е купено от физическия магазин ти избираш дали си искаш парите в бр или като ваучер.
Случвало ми се е обаче и да ми възстановят сумата и за онлайн поръчка, когато беше нещо дребно десетина лв.
Предполагам че не им се занимаваше.

# 486
  • София
Връщането беше бързо и лесно, но да ми върнат парите беше кошмарна история. Ако имате какво да си купувате, хиляди пъти по-добре ваучер.
Стигнах до КЗП за това връщане, чак след сигнала се размърдаха, преди това само ме разкарваха с Ще предам, ще ви се обадим и до там.

# 487
Благодаря, много полезна информация. Ако се наложи връщане, със сигурност ще искам ваучер тогава.

# 488
  • София
Какво се случва с Икеа? Артикули,които са на сайта  по 3-4месеца няма наличност, при промоциите още от началото липсват стоки? Писах -няма отговор! Западна любимият ми магазин и ,ако ще хабя нерви ,за да си дам парите няма да стане.Олекна ми 😊

# 489
  • софия
В цял свят има проблеми с производства и доставки.

# 490
  • София
Навсякъде е проблемът. Обаче с малко търпение стават нещата. Аз си следя постоянно наличностите. Очаквах да има проблем с аксесоари за гардероба на детето, защото преди 3 седмици не знаеха кога ще има налични. Днес неочаквано всички неща ги имаше онлайн и ги поръчах. Остава да харесам подходящи дръжки, че тези в икея нещо не ми допаднаха.

Остава проблемът с подматрачната рамка, която вече доста време е изчерпана. И едно рафтче с кутии за играчки, което се изчерпа за часове от сайта.

# 491
  • София
Дръжки за контейнерите на леглото взех от тук https://rosi.bg/mebelni-drajki-i-zakachalki-25/?cat=mebelni-draj … name=bg&page=

# 492
  • софия
Преди малко в магазина на Околомръсното беше ад. Пълно с хора, не много пълни рафтове.
Трябваха ми корнизи. Взех компромисен размер. Нямаше този, който ми трябваше, но се радвам, че изобщо имаше.

# 493
Според мен Икеа, с този франчайз който е сега в България, е пред затваряне. Много отдавна започна. Поне от година. Това няма, онова няма, "информирай ме при наличност". Но ако ли изобщо се появи наличност то е в толкова малко бройки явно, че само след ден-два даденият артикул отново минава в статус "няма наличност".
Помоему по всяка вероятност затварят. Гръцки беше и франчайзът на Карфур. Помните ли Карфур?
Хубавото е, че Икеа държат във всяка държава да имат магазин. Това ме навежда на мисълта, че просто ще се смени франчайзът. Гъците ще си отидат и ще го вземе друг.

Не знам как виждате положението същото и в Европа, но помоему не е същото. Има няколко артиклула, които следя. Не са се появявали тук от много месеци. Гледах в немската, австрийската и разни други Икеи. Ами има си ги.

# 494
  • София
На нас ни обясниха, че към момента много артикули идват от Беларус, та е ясно защо има проблем.
Иначе жената, с която говорихме каза, че от октомври имат проблем с наличностите и не знаят кога биха се оправили нещата.

Не очаквам да го затворят. Все пак отвориха и втори физически магазин. Не биха влагали в обвкт, ако имаше сценарий за затваряне.

Общи условия

Активация на акаунт