Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 203
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте! Искаме да купим две легла SLAKT (792.277.55 ), но не можем да чакаме евентуално някой ден да се появят при нас и решихме да поръчаме от чужбина. От БГ ще поръчам само допълнителната рамка отдолу, която се издърпва.

В Солун също не е налично, затова остава Германия. Направих някои прости сметки и излезе, че по този начин двете легла общо ще ни излязат 150лв повече, от колкото ако ги бяхме взели от България (защото леглото тук е малко по-скъпо от там), което до някъде ни устройва, предвид факта, че не можем да чакаме.
Дали наистина доставката е 39евро до адрес (в случая офис на Габиели), а от там до тук 3лв на килограм? Нали не пропускам нещо?
Търсих много други варианти и други магазини, но просто си ми харесва това легло и съжалявам много, че положението с нашата икеа е такова в момента. Дано успее някой ден да стане както преди.

# 571
Мислех, че съм го написала ясно, но явно не съм - искам да "виси" 60/55/60.
Рамката 60/55/180 си е стъпила на пода, не ми е и хрумвало толкова голямо нещо да виси.
Трябва ми конфигурация горе-долу на буквата Г. Гардероб, надстройка, до надстройката още една и евентуално под нея. Но всички да са с дълбочина 55 см. Ето така:
Скрит текст:
Ще могат да висят, ако трябва ще им сложите ъглови планки за закачване на шкафовете, ако не са включени, през тях да минат дюбелите!

# 572
  • In transit
Имам някакъв спомен, че сглобката на Платса беше пластмасова. Може би затова не е удачно дълбоките са са закачени горе на стената.
Според мен, това, което предлага Драго с планките е добро или варианта, това горното, дето ще виси да е наистина 40см. При мен са така. Едно до друго 55 и 40см и стои много добре. Т.е големия гардероб е 55см, а до него е залепен шкаф 40см. Но при мен е от долната страна, защото го ползвам като шкаф за обувки.

# 573
Рафаела, понеже са големи пратки- преди да поръчате, вземете от сайта размерите и кг на опаковките и пуснете едно запитване на Габиели да ви кажат цена, за да не се изненадате неприятно:

# 574
И ние бяхме с 50 см дълбока Stuva и до нея 40 см Besta и беше екстра.

# 575
  • Сред мелниците

Сетих се да ви питам, откъде могат да се пишат коментари в сайта на Икея? От известно време забелязах, че на някои продукти има коментари и оценки отдолу, но не виждам откъде може да се добавят нови.
На мен ми изпращат вече няколко пъти мейл да коментирам покупките си. Може това да е начина за да са отзиви на реално закупили. Ние купихме почти всичко за спални, дневна, кухня мивка и шкаф за баня от там, но още нямам категорично мнение за повечето от тях, затова не съм ги коментирала все още

# 576
  • Бургас
Здравейте! Харесала съм си един гардероб на Икеа, който не е наличен в момента.
https://www.ikea.bg/rooms/bedroom/wardrobes/freestanding-wardrob … vukrilen/60483255
До колко седмици/месеци изчерпани продукти стават налични, ако може да има някаква предвидимост въобще, някой засичал ли е? Бих си купила друг, но размерът е специфичен и този ми пасва най-добре...от друга страна не ми се чака половин година

# 577
  • София-Младост
Няма никаква зависимост. Пуснете си известяване при наличност.

# 578
  • Бургас
Няма никаква зависимост. Пуснете си известяване при наличност.

Абсолютно!
Аз зе едни чинии чаках 5-6 месеца, докато се появят. За огледало също няколко месеца чакане отиде, както и за доста други неща. Но бяхме в  ремонт и не ми бяха спешни.

# 579
  • Бургас
Пуснах си, просто си мислех, че някой по-редовен клиент на ИКЕА от мен, може да си е направил с времето известни изводи за някои продукти или поне за нови, изчерпани такива..Благодаря, все пак!

# 580
  • Бургас
Никаква закономерност няма за съжаление. Виждам, че си от Бургас. Може да се разходиш до магазина им и да питаш дали очакват доставка скоро. Ама шанса и те да знаят отново не е голям.

# 581
Известието работи САМО за продукти в онлайн магазина. Иначе си слагате един римайндър и влизате всяка седмица да си проверявате сама наличност по магазини ако бихте го купили от място. както знаем онлайн наличностите нямат нищо общо с тези в магазин което за мен е пълна лудост...

# 582
Вчера осъзнах, че наличността в онлайн магазините и физ. магазини е различна. Та се разходихме за една етажерка Angry
Питах ги за нови доставки, имаше леко раздразнен отговор "Ами да, сигурно ще има". Това е...

# 583
За ориентировъчна доставка в онлайн магазина понякога дават инфо от националния телефон.

# 584
  • Сред мелниците
Здравейте! Харесала съм си един гардероб на Икеа, който не е наличен в момента.
https://www.ikea.bg/rooms/bedroom/wardrobes/freestanding-wardrob … vukrilen/60483255
До колко седмици/месеци изчерпани продукти стават налични, ако може да има някаква предвидимост въобще, някой засичал ли е? Бих си купила друг, но размерът е специфичен и този ми пасва най-добре...от друга страна не ми се чака половин година
Във физическия магазин в София, когато нещо го няма, сме искали от консултанта на съответния раздел да провери кога очакват доставка.
 Срока, който виждат е в рамките на около месец .
 И могат поне да ви кажат че до ЕдиКогаСи не очакват доставка. Или съответно очакват.
Което си е все пак някаква информация.
По-нови /неопитни , или по-мързеливи  са се  опитвали да  ме отсвирят , но аз си настоявам и те проверяват.

Общи условия

Активация на акаунт