ТЕЛК и НЕЛК - въпроси и отговори 1

• 76 794
  • 1 120
  •   1
Отговори
# 1 065
  • София /Абсурдистан
Това изброеното се ползва при показване на някаква книжка ли от тях?

# 1 066
https://ibd.mh.government.bg/ тук може да се видят документите но се влиза с електронен подпис.
Тук влизането е за избрани хора. Аз така и не можах
Гита Ог, аз имах проблем с КЕП-а в ЕСМЕ. Влизах без проблем, но при подписването бутонът Подпиши ставаше блед и не се появяваше подписа. И това след като съм попълнила всичко, сканирала, прикачила доста документи. Какво ли не правих- като почнеш от рестарт, смяна на браузър, актуализиране на удостоверителни вериги, пипане на Java... Не и не.
Оказа се, че трябва да спра приставката BISS, която се стартира с включване на компютъра и ми е необходима за подписване в I Explorer.
Описвам стъпките:
- спиране на BISS
- повява се за изтегляне файл stampitls.jnlp
- изтегля се файл stampitls.jnlp и се отваря с Java
- рестартира се браузъра и подписването стана.
Твоят проблем не е съвсем същия, но опитай. Може и на някой друг да е от полза.

# 1 067
Здравейте, при излязло решение от 4 ноември още няма преведена пенсия. Пише, че от днес започват изплащане в сайта на НОИ. Три месеца са минали, защо така чакат последния момент ли? Опитвах се да проверявам в някаква онлайн система за решението, от НОи казаха, че нямало как да се види там и нищо не разбрах.

# 1 068
Срока е 4 месеца, ще ги изплатят на куп със задна дата.

# 1 069
Не са минали 3 месеца. Два месеца са минали от 4 ноември до сега.
А срокът е 4 месеца, т.е. до 4 март.

# 1 070
Имам ТЕЛК със срок 02.02.2025 г., освидетелствана съм преди 3г. със 78%. сега съм подала за преосвидетелстване, имате ли представа дали намаляват процентите и горе долу с колко?

# 1 071
  • София /Абсурдистан
Обикновено дават същите проценти, намаляват проценти с времето ако е онкологичен телк. И евентуално ако е обжалване. При обжалване намаляват от злоба и инат, за да ти е гадно и то пак не винаги.

# 1 072
  • Ланкър, планините Овнерог
Онзи ден си говорих със служителка на НОИ. 4м е срокът, да, но това, което ги бави да ми обработят заявлението, е, че от ТЕЛК още не са пратили решението ми към тях. Това, че аз съм си го прикачила сканирано, не е достатъчно, трябва да си го получат в оригинал. Питах я колко време е нормално да ги чакат, дали да ги ръчкам. Каза, че имат заявления от октомври, за които още чакат ТЕЛК-ове. От мен нищо не искат допълнително, изцяло онлайн подадох през ЕПЕУ.

Решенията ви имат ли подписи от комисията? За печат ясно, че вече не се иска, но подписи? Вчера се загледах, че има места отзад за подписи, но нямам.

# 1 073
Няма вече подписи и печати.. иначе са супер бавни в ТЕЛК - около 8м обработваха първичните документи и след като писаха на един коя си дата ще се гледа от комисия без нужда от явяване... След няколко дни написаха - отказан ТЕЛК поради неявяване... Простооооо ...
Та пак наново и след 4м излязоха с решение. Което след 2 месеца се обадиха, че били объркали и трябвало нещо си да променят.
Та ... Стана година след първоначалното подаване.
В случая няма връзка с получава на ТЕЛК пенсия, но ако човек разчита на тия пари е просто безумие...
Всичко следя с Ел. подпис и си пиша по тоз начин с тях .. ок е като комуникация. Но като срокове за реакция са трагедия...

# 1 074
  • Пловдив
Kabile12
 Тук  , с ПИК от НОИ може да следиш за излязло  пенсионно решение :
https://nssi.bg/administrativno-obslujvane/e-uslugi-i-spravki/sp … vki/po-egn-i-pik/
Най- долу на страницата -Справка за издадени пенсионни разпореждания по ЕГН и ПИК.

Ако ти е първи ЕР ще чакаш 4 месеца,  за следващ може и по-рано да стане.
При мен миналата година ми преведоха на  втория месец.

МисиЕл22 няма как тук да ти кажем какъв процент ще получиш. Зависи от заболяването, дефицити и какво пише за тях в НМЕ.
Тук можеш да провериш какво се полага за твоите заболявания :
https://lex.bg/bg/laws/ldoc/2137150573

Гита Ог  Няма вече подписи и печати. Отстрани на листа , с дребни букви трябва да пише ,че е електронно издаден .

За забавянето на освидетелстване и/или придвижване на документи - пускайте жалби ! Не ги жалете.

ДО Директор РЗИ , ДО Директор "Медицински дейности и контрол"към РКМЕ С КОПИЕ ДО :
Директор НЕЛК / https://edelivery.egov.bg/
Заместник - министъра на здравеопазването /delovodstvo@mh.government.bg

За  забавена пенсия с ПИК на НОИ >Подаване на жалба, сигнал, искане, запитване
https://nssi.bg/kontakti

Моя позната направи запитване, кога ще има изплащане на пенсия, при условие, че е изпълнила 3 месечния предварителен срок за подаване на документи. Получила е  писмо за спазени срокове и служебно удължаване до датата на новото решение.     След една седмима си получи решението и пенсията.

# 1 075
А как получавате решението за пенсията?
А как и кога връщат документите доказващи трудовият стаж?

# 1 076
  • Пловдив
А как получавате решението за пенсията?
А как и кога връщат документите доказващи трудовият стаж?

Решението за пенсия с препоръчано писмо.
 Документите , както си заявила. Аз си ги взех лично, но може и с препоръчано писмо.
Връщат ги след като ти изчислят пенсията.

# 1 077
И двете неща не са получени. Пенсия се превежда. Документите са подадени юли месец.

# 1 078
  • Пловдив
И двете неща не са получени. Пенсия се превежда. Документите са подадени юли месец.
Ще ги получиш по някое време Simple Smile И моето решение дойде с няколко месеца след пенсията.
Ако ти се разхожда ,може да попиташ на място .

# 1 079
Моля ви дайте съвет,тъкмо подготвих документите за телк и преди да ги подам се наложи да вляза в болница.Сега в новата епикриза диагнозите са други съответно и кодовете им.Трябва ли личния ми лекар да пусне ново направление с новите и да напише нова етапна епикриза ?Трябва ли да изчакам да ми свърши болничния който е 14 дни за да ги подам?

Общи условия

Активация на акаунт