ТЕЛК и НЕЛК - въпроси и отговори 1

• 76 732
  • 1 120
  •   3
Отговори
# 915
  • Пловдив
Slunchoto,  при подаване   в Пловдив/ 12март/  веднага получих мейл,че съм подала документи.
На 14.03 получих мейл къде съм разпределена и на 05.07 получих мейл ,че ми е издадено ново ЕР.
На 08.07   пристигна с препоръчано писмо.
 Това беше преди промените.  Сега не  изпращат ли нищо на ел.поща ?
Получих мейл за дата на разглеждане, но не бяха разгледани т.е. няма решение. Обадих се няколко дни след датата и от тогава нищо.

Звъниш /питаш там, където са подадени документите  и /или където  е трябвало да ги  разгледат.
Ако са минали повече от 3 месеца - пишеш жалба  и ще се задействат.

# 916
  • София /Абсурдистан
Да попитам нещо. За онкологичен телк пак ли изпращат документите някъде, или е както до сега?
Докато чакате решение, спират ли пенсията?

# 917
  • София
В цялата страна онлайн се разпращат и онлайн се прави преосвидетелстването, поне при мен така беше.
Нямам представа за пенсията - предишният ми изтече на 1.12, подадох в началото на септември - около 5-6.09, на 26.11 ми преразгледаха документите /във Варна, иначе съм в София/ и на 27.11. ми излезе решението, дори вече го получих по пощата /подписано с електронни подписи/, чакам да видя дали сега ще получа пенсия или ще има някакво забавяне.

# 918
  • София
...че и решението на ръка го взех.
Гита Ог, помня, че споделихте, че сте пуснали документите електронно. Откъде взехте решението на ръка и това ли е окончателното решение, което се представя навсякъде?

# 919
  • Ланкър, планините Овнерог
Моето беше хибридно подаване в крайна сметка Simple Smile През септември си пуснах документите през съобщение в ССЕВ, адресирано до РЗИ София-град. След това си видях, че е задвижено в ел.здравно досие (само през компютър виждам папката за мед.експертиза, в приложението я няма), после видях и датата за разглеждане+коя комисия ще ги гледа. Ииии миналия понеделник случайно мъжът ми намери върху пощенските кутии писмо от ТЕЛК за мен, където бяха написали, че ме искат на живо на 02.12 с вече подадените документи+нови. На 03.12 си взех решението пак на живо (не можело електронно). Добре, че са ми близо конкретната комисия.
Днес говорих с много мила и обстоятелствена дама от Социалните. Каза ми да си пусна документите за индивидуалната оценка през съобщение пак в ССЕВ, за да не се разкарвам. Попълних, подписах електронно и ги пуснах преди малко.

# 920
Slunchoto,  при подаване   в Пловдив/ 12март/  веднага получих мейл,че съм подала документи.
На 14.03 получих мейл къде съм разпределена и на 05.07 получих мейл ,че ми е издадено ново ЕР.

Нищо никъде не е получила, затова и исках да попитам кой и къде да попитаме къде са отишли документите... но на имейли никой не отговаря, а пък телефони никой не вдига... все още е така за съжаление, а ТЕЛКа изтече на 1ви декември...

# 921
Скрит текст:

Нищо никъде не е получила, затова и исках да попитам кой и къде да попитаме къде са отишли документите... но на имейли никой не отговаря, а пък телефони никой не вдига... все още е така за съжаление, а ТЕЛКа изтече на 1ви декември...
При подобна ситуация, отидох на място в РКМЕ - Стара Загора, където са подадени документите. От там ми казаха къде са, дадоха ми телефон за връзка. Тази сутрин си обадих, отговориха, че ще се разглеждат към 17-18 декември.
Става дума за ТЕЛК В.Търново, има указано време за справка и телефон. Вдигнаха, бяха много любезни.

# 922
Обадих се в ТЕЛК - комисията, където бяха документите. Телефона го намерих в интернет. А местонахождението на документите го разбрах от кореспонденцията ми с НЕЛК.
Сега съм решила да се обадя /ако се наложи ще отида на място/ в РКМЕ, където подадох документите /за Стара Загора става дума/ и да попитам къде са изпратени последно, след което ще търся начин /през интернет/ да се свържа и да разбера какво става.

На телефони никой не вдига.. а вече писах на не знам колко различни имейл адреса, и всеки казва 'Питайте другаде' или не отговаря. Става дума за София. Ако разберем къде са документите вече ще се обадим на място, но до тогава - мистерия...

Ходене на място сигурно е единствения начин... но в София е голяма лудница (сигурно не само в София)

# 923
Скрит текст:
Обадих се в ТЕЛК - комисията, където бяха документите. Телефона го намерих в интернет. А местонахождението на документите го разбрах от кореспонденцията ми с НЕЛК.
Сега съм решила да се обадя /ако се наложи ще отида на място/ в РКМЕ, където подадох документите /за Стара Загора става дума/ и да попитам къде са изпратени последно, след което ще търся начин /през интернет/ да се свържа и да разбера какво става.

На телефони никой не вдига.. а вече писах на не знам колко различни имейл адреса, и всеки казва 'Питайте другаде' или не отговаря. Става дума за София. Ако разберем къде са документите вече ще се обадим на място, но до тогава - мистерия...

Ходене на място сигурно е единствения начин... но в София е голяма лудница (сигурно не само в София)
Направи писмено запитване до Директора на РЗИ, където си подала документите. НЕЛК имат форма за въпроси, също може да пишеш. Трябва да си упорит, ако и да те мислят за тъп.

# 924
  • Ланкър, планините Овнерог
Ако имате КЕП, влезте в ел.здравно досие  през компютър https://my.his.bg/login
В папка мед.експертиза на завени/подадени документи се вижда насрочена дата за разглеждане и номер на ТЕЛК комисия. А този номер на коя комисия отговаря може да проверите на https://ibd.mh.government.bg/CommissionRegister/IndexTelk

# 925
Здравейте!
Обжалвах решение на Телк  пред НЕЛК.
Имах дата 25.11 за разглеждане по документи.
В системата за електронно връчване до днес решението на ТЕЛК беше със статут отменено, а от днес вече пише отменя и връща.
Някой знае ли в какъв срок трябва да имам ново решение?

# 926
При мен отне почти половин година и имах решение, след като писах жалби до кой ли не...Та, почвайте ги овреме( аз писах до НЕЛК, шефа на местното РЗИ( защото го врънаха към тях),  до приемната на МС, МЗ, Омбудсмана..., че и до Агенцията за хората с увреждания, които ми отговориха " че не е тяхна работа"Rolling Eyes).

# 927
  • Там, където ме обичат
Обжалвам решение на ТЕЛК пред НЕЛК. Изпратиха ми с писмо дата, на която ще се разглежда жалбата. Питането ми е дали НЕЛК ще върне на ТЕЛК преразглеждане на решението или направо ще реши дали отхвърля или потвърждава решението на ТЕЛК?

# 928
  • Пловдив
Финансовата подкрепа от АСП  от 15.02.2025 и пенсията  от 01. 07. 2025 :

Mесечна финансова подкрепа   -  ще я получите на 15.02.2025:

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 08:54 от Перах

# 929
Здравейте.Искам да попитам след промените някой явявал ли се е на ТЕЛК за преосвидетелстване за диагноза депресия. Внесох всички документи, които имах, но преди ми искаха етапна епикриза от психиатъра и психологично изследване за воля,внимание...Сега тези две изследвания не са посочени. Искат ли ги по някое време? Как стоят нещата сега? Ако някой е минал по този път , моля да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт