ТЕЛК и НЕЛК - въпроси и отговори 1

• 76 518
  • 1 120
  •   2
Отговори
# 1 095
elisita За информация в кой фонд сте, може да направите справка в сайта на НАП с ПИК.

# 1 096
Здравейте, при подаване на документи за ТЕЛК изисква ли се банкова сметка?

# 1 097
Не. Като стигнете до пенсия и НОИ- тогава.

# 1 098
Не. ТЕЛК комисиите са лекари и нямат никакво касателство към изплащания на пари.

# 1 099
  • София
моля ви да ми дадете съвет - сестра ми е с ТЕЛК, от години, сега е притеснена, защото си е подала документите през септември, но все още не е излязло решение и съответно няма пенсия. един път е пробила в телефонен разговор и са и казали, че все още не са и разгледали документите, защото системата се бавела / 🙄/, да се обадела на друг номер в утрешния ден. тя звъни от 1 месец и никой вече не вдига - та, въпросът ми е, къде да се обади, кого да попита за някаква информация, кой може да и каже какво се случва с нейните документи......извинете ако въпросът ми не е за тук.

# 1 100
  • София /Абсурдистан
Нали приеха вече да не спират пенсиите, ако всичко е подадено в срок, сега какво става пак?

# 1 101
  • Ланкър, планините Овнерог
Ако имате КЕП, влезте в ел.здравно досие  през компютър https://my.his.bg/login
В папка мед.експертиза на заявени/подадени документи се вижда насрочена дата за разглеждане и номер на ТЕЛК комисия. А този номер на коя комисия отговаря може да проверите на https://ibd.mh.government.bg/CommissionRegister/IndexTelk
моля ви да ми дадете съвет - сестра ми е с ТЕЛК, от години, сега е притеснена, защото си е подала документите през септември, но все още не е излязло решение и съответно няма пенсия. един път е пробила в телефонен разговор и са и казали, че все още не са и разгледали документите, защото системата се бавела / 🙄/, да се обадела на друг номер в утрешния ден. тя звъни от 1 месец и никой вече не вдига - та, въпросът ми е, къде да се обади, кого да попита за някаква информация, кой може да и каже какво се случва с нейните документи......извинете ако въпросът ми не е за тук.

# 1 102
  • Пловдив
За забавянето на освидетелстване и/или придвижване на документи - пускайте жалби ! Не ги жалете.

ДО Директор РЗИ , ДО Директор "Медицински дейности и контрол"към РКМЕ С КОПИЕ ДО :
Директор НЕЛК / https://edelivery.egov.bg/
Заместник - министъра на здравеопазването /delovodstvo@mh.government.bg

За  забавена пенсия с ПИК на НОИ >Подаване на жалба, сигнал, искане, запитване
https://nssi.bg/kontakti

Моя позната направи запитване, кога ще има изплащане на пенсия, при условие, че е изпълнила 3 месечния предварителен срок за подаване на документи. Получила е  писмо за спазени срокове и служебно удължаване до датата на новото решение.     След една седмима си получи решението и пенсията.

# 1 103
Нали приеха вече да не спират пенсиите, ако всичко е подадено в срок, сега какво става пак?
Кога е прието? За първи път го чувам.
На мен ми спряха пенсията на 1.6.24, комисия минах на 31.7.24, и получих всичко наведнъж чак през октомври мисля, ако не и по-късно.

# 1 104
  • София /Абсурдистан
Приеха го в началото на миналата година, съобщаваха по всички медии.
Но явно си карат по старому.

# 1 105
Здравейте група ,някой от вас който е освидетелстван от ТЕЛК 2 първа градска София може ли да ми каже колко време са го бавили с решението? Татко му изтече телка на 1ви януари и още нямаме нито дата нито решение. Телефони не вдигат ,имейл писах _не отговарят.

# 1 106
Коя от институциите работи с пустите БГ пощи? Пуснала съм електронно до АСП и до НОИ, но в петък мъж ми случайно извадил от пощенската кутия бележчица (тип касова бележка)за второ известие за взимане на нещо от пощата, което е било с краен срок предишния ден. Аз бях в б-ца тогава, та нямаше как да се иде, а и вече беше изтекъл срокът. И сега ме яде какво е било, мисля, че е нещо, свързано с документите покрай ТЕЛК-а, но не знам кое.

# 1 107
  • София
Тези от телк работят точно с бг пощи. През тях си получих решението. Иди, може да не са го върнали още.

# 1 108
А, решението си го взех лично от тях в началото на декември. Други ще да са сега.
И с АСП, и с НОИ се чувах преди време, уж нищо не чакам, но знам ли ги, предвид приключението ми с "електронното" подаване на ТЕЛК. На проследяване излиза, че е доставена пратка. Ще ида после.

# 1 109
  • София
Нои и Социалните също изпращат по пощата (въпреки, че подадох електронно).

Общи условия

Активация на акаунт