Болница ТОКУДА

• 224 842
  • 2 154
  •   1
Отговори
# 195
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Избор ан екип за нормално раждане - 700 лв
Избор на екип за секцио - 900 лв.
Присъствие на бащата на раждането - 200 лв.
Цена на телевизор - 3 лв. на ден.
Цена на ношница от болницата - 1 лв. на ден

Родилните зали за нормално раждане са 2 единични и затова приемат малко родилки, като с предимство са тези които са записани на ЖК към ДКЦ Токуда

Не мога да ви кажа цени за упойките

# 196
От там ми казаха, обаче че  трябва преди да имам родова дейност да отида на преглед при тях, което става със записване и че до края на месеца нямат свободни часове за консултация и тъй като вече имам издадени такива документи прегледите се заплащат, нищо че съм здравно-осигурена.
Приемам препоръки и съвети..... atwork
Дидолина, искам само да споделя, че аз чаках 3 седмици за да стигна до преглед - причината беше забраната за ЖК заради грипа, но така или иначе загубих почти месец в чакане и презаписване на часове. Държа да отбележа, че отлагането на прегледите не е било по вина на Токуда. Нещо повече, и 3-те пъти ми звъняха предварително, да ме уведомят че "грипната карантина" все още важи - да не ме разкарват до там напразно.
Миналата седмица като бях на преглед там за пръв път си взех единия от последните 2 останали свободни часа до края на месеца. Истината е че само някои от лекарите в АГ работят с касата и то не 7 дни в седмицата, а 2 и то по няколко часа. Предполагам че часовете бързо се изчерпват поради интереса към новата болница.
Според мен си заслужава да отидеш на преглед и сама да прецениш дали ти се ражда там или на друго място...имаш шанс да си запишеш час за началото на март...

# 197
Благодаря на всички, които ми писаха - и аз така разбрах, че приемат много малко родилки, защото стаите и залите са малко и наистина с предимство са тези, които си следят бременността там. Но не ми е ясно какво значи напълно безплатно след като ти като си следиш бремеността при един лекар и го избереш за раждането, то ще трябва да си платиш 700 или 900 лв?! newsm78

# 198
Плащаш, защото го ангажираш да ти е на разположение 24 часа! Това е сериозна извънработна дейност! По друг начин и аз не мога да си го обясня! Но и не виждам смисъл да го избереш точно него!

# 199
  • София
А, ако евентуално съм готова да си платя и раждането да не е по ЗК, колко би ми излязло /нормално и секцио/?
Кои лекари израждат в Токуда?

# 200
Доплаща се ако искаш да си избереш екип, за присъствието на таткото и сигурно за упойка
Избор на екип при нормално раждане е 700 лв., при секцио - 900 лв. Трябва да се платят предварително, за да е на разположение екипа.
Присъствие на бащата 200 лв.

Ако ползвате ношница на болницата се плаща 1 лв. на ден, телевизор с стайта се плаща 3 лв. на ден.
Da Denito2 ti imash vreme da mislish i ako precenish da otidesh do Tokuda, naistina chuvam che usloviata tam sa mnogo dobri, no triabva da otidesh po-rano za da mogat da te nabliudavat predi termina.  A az sam v 9-ia mesec, po tochno v 39-ta sedmica i chakame beboka okolo 3-ti mart. stork-boy

# 201
 Виж в темата: Някой знае ли нещо за японската болница

# 202
Здравейте бъдещи мами,

аз също съм се ориентирала към Токуда.
Вече четири пъти съм ходила до там и отношението и обстановката са супер. Наистина ние не сме виждали такова нещо и е трудно да повярваме, че е истина.
Всеки път питам дали се плаща нещо, АКО СИ ОСИГУРЕН И МЕ УВЕРЯВАТ, ЧЕ НИЩО НЕ СЕ ПЛАЩА, ЕДИНСТВЕННО ПРИ ИЗБОР НА ЕКИП СЕ ЗАПЛАЩА 700 лв. ЗА НОРМАЛНО И 900лв. ЗА СЕКЦИО.
Срещнах се с майката на първото родено бебе и тя потвърди, че нищо не е плащала, даже не са и разрешили и бонбони да занесат. Тя им е много благодарна за отношението и всичко, което са направили за нея и бебето.
Аз съм в 39 седмица и скоро ще разбера дали това е истина, надявам се всичко да мине безпроблемно и да имам време след това да ви разкажа за какво става въпрос.

Успех на всички!

# 203
А, ако евентуално съм готова да си платя и раждането да не е по ЗК, колко би ми излязло /нормално и секцио/?
Кои лекари израждат в Токуда?
Избор на екип при нормално раждане е 700 лв., при секцио - 900 лв. Май и в другите болници цените са такива...
Лекарите има от МД, Тина Киркова, Шейново - д-р Карагьозов, д-р Диков, д-р Лазарова, д-р Димитров и т.н.

# 204
  • в ябълковата градина
Как е първото име на доктор Димитров?

# 205
нямам представа  Confused

# 206
ММимс, ми то не ти е останало много Simple Smile
Моля те кажи как ще раждаш - нормално или секцио?

# 207
  • В светлината на слънцето
Вариантите са два. Първият е наистина напълно безплатен. Отиваш и раждаш при който се падне на смяна. Ако раждането е нормално и няма усложнения това не е чак такъв проблем. Но ако е секцио си е направо рисково, защото могат и да те изкасапят зловещо. Все пак там уж работят много добри специалисти и се предполага, че до подобни неща не би трябвало да се стига. Но знаеш ли? Ако се случи добър екип на смяна - имаш късмет, ако не - стискаш палци.
Вторият вариант е да си платиш официално - не като рушвет на лекаря, а на самата болница, и да си избереш екип. Това означава, че дори раждането да започне посред нощ, избраният от теб екип е длъжен да се отзове веднага в родилната зала. Поне аз така го разбирам.
За упойката разбрах, че се заплаща само, ако сам пожелаеш такава. Например, започнеш да раждаш нормално, но заради болките поискаш епидурална. Тогава се плаща. Ако обаче се налага упойка по медицински показатели, е без пари. Цената май е около 100-150 лв.
За акушер-гинеколозите в "Токуда" нищо не мога да кажа, но за неонатологията и педиатрията знам, че екипите са отлични. Така че поне бебетата ще бъдат в сигурни ръце.
Това с малкото на брой легла е вярно и наистина записаните на ЖК там се ползват с предимство.
От друга страна като се пресметнат парите за избор на екип в "Токуда" и рушвета (уговорката) с лекар в друга болница - да речем "Шейново" (казвам го, че аз там съм раждала преди 3 год.), излиза горе-долу едно и също. Но условията в болниците са различни, което за много майки е от съществено значение. За мен лично е по-важно не да ми е комфортна тоалетната или нощницата, а лекарят да си свърши добре работата и бебето да се роди живо и здраво. Защото какво значение има, че си бил в лукс-условия, ако те нарежат зверски, не ти обърнат нужното внимание и в най-лошия случай се случи нещо непоправимо с теб или детето? В крайна сметка става дума за 3 или 5 дни в зависимост от раждането болничен престой. Който се изживява и забравя.
Иначе условията на "Токуда" са наистина повече от прекрасни. Такива би трябвало да бъдат във всяка една болница, но това вече е друга тема.

# 208
ще си правя пластика на влагалището в Токуда при д-р Диков, която с направление ще ми излезе безплатно.
Там извадихме 3-та сливица на момченцето ми, очаровани сме.
Не се двоумете, аз лично мисля, че това е моята болница и за в бъдеще по каквито и да е проблеми ще ходя там. Шефката на физиотерапията ни е съседка и каза ,че за малък гаф даже изхвърчат. Японците постоянно правят доклади и отчети, следят за чистотата. Така,че мисля ,че трябва да се чувствате спокойни за раждането и бебетата ви.
Успех Peace

# 209
  • София
Познавате ли кадърен гинеколог за ЖК в Токуда?

Общи условия

Активация на акаунт