Болница ТОКУДА

• 224 859
  • 2 154
  •   1
Отговори
# 180
Приемете още един невеж по темата. smile3506 Мен доста ме вълнува, т.к. вече влязох в 9-я месец и все още се колебая между Токуда и Майчин дом newsm12. Ще следя с интерес. smile3529

и аз се колебаех между майчин дом и токуда, но мисля 4е в крайна сметка ще отида в токуда. Дидолина, ти ходила си на преглед в токуда?

# 181
  • София
Мисля, че трябва да си платиш само ако искаш упойка или цезерово без причина, но то навсякъде е така!

някой има ли представа какво се счита за "причина" за планово секцио newsm78
аз лично имам 17см вътрешен таз и първото ми раждане е секцио, дали това е достатъчна предпоставка за секцио при второто раждане?

# 182
Не не съм ходила на преглед там, но току що им се обадих и честно казано съм разочарована.  smile3506Аз съм здравно осигурена, имам вече издадено направление за  хоспитализация и обменна карта. По принцип с тези документи мога да родя във всяка болница, която работи със ЗК, каквато е и Токуда. От там ми казаха, обаче че  трябва преди да имам родова дейност да отида на преглед при тях, което става със записване и че до края на месеца нямат свободни часове за консултация и тъй като вече имам издадени такива документи прегледите се заплащат, нищо че съм здравно-осигурена. Това обаче не е гаранция, че когато настъпи момента ще мога да родя при тях, защото може да няма свободни места и ще ме насочат към друга болница. Не мога и не искам да си го представям да имаш родова дейност и да те насочат към друга болница. Ужас.
Свързах се със ЗК и от там ми казаха, че след като имам тези документи и съм ЗО и имам родова дейност, от която и да е болница работеща със ЗК нямат право да ме върнат.
И така най - вероятно ще раждам в МД. newsm12
Приемам препоръки и съвети..... atwork

# 183
  • София
И  колко се заплаща за ултразвук на здравноосигурено лице, без да  се води на ЖК там? Embarassed

Последна редакция: пн, 19 фев 2007, 12:05 от passion

# 184
Не мога да ти кажа, защото за да разбера трябваше да се обадя отново обратно на регистратурата, а бях ядосана и не го направих. Предполагам, че ценоразписа е подобен, както на другите места, т.е. около 30лв.

# 185
  • София
Моя приятелка бременна в 7 месец също се е обаждала и са и казали същото нещо,та си мисля май май по добре в Шейново! Simple Smile   

# 186
Скъпи бъдещи мами, между приказки и реалност има голяма разлика. Разберете истината: болници като Токуда само пускат уловката, че работят със здравната каса. Те наистина имат договор с нея, но идеята им е да ви натоварят с куп допълнителни плащания, за да си заработят парите, които реално струва едно раждане /много повече от 400 лв./. Там не може просто да потропате, когато ви започнат контракциите и да ви приемат. Там трябва да ви "познават", да са ви "следили" бременноста, да сте си "избрали" лекар и пр. претексти да ви отпратят към държавна или общинска болница, които приемат безпрекословно всяка раждаща, ако не сте склонна да си доплащате. Между впрочем същото е и в Правителствена болница. И там имат договор за раждане със здравната каса, но и там не приемат случайни пациентки, а само такива, които са следени при тях и които имат изследвания от тяхната лаборатория /естествено платени/. Това е грубо закононарушение, защото нямат право да отпращат пациентка под никакъв предлог, след като тя ги е избрала и те имат договор с касата за съответната дейност. Но кой ти гледа. Те са държава в държавата. Там се изливат купища грешни пари на данакоплатците под формата на огромна бюджетна издръжка, докато работещите болници изнемогват на самоиздръжка от собствени приходи. 

# 187
Много си права Gerion3, подкрепям те напълно.  newsm10Аз се ориентирах към "Майчин дом".

# 188
И аз искам да раждам там,казаха ми че е хубаво да отида по рано,така че не се бави щом имаш направление отивай.АЗ друго искам да попитам,колко време преди термина се издава това направление за раждане

# 189
На мен ми го издадоха след като влязох в 9-я месец. Заедно с направлението трябва да ти издадат и  обменен лист, хубаво е да имаш и картонче с кръвната ти група. Grinning

# 190
  • В светлината на слънцето
Шефката на родилното (неонатологията) ни е много близка семейна приятелка. Та от нея знам, че там се ражда НАПЪЛНО безплатно. За поискан рушвет лекарят може да си изгуби работата. А там заплатите са повече от европейски, така че не си струва риска. Незнам обаче как става точно избора на лекар или екип. Може би трябва да се пита. Иначе ЗК поема всичко останало. А условията не са страхотни, а повече от страхотни. Влизала съм в най-одумваните частни клиники, но такова нещо като "Токуда" няма. Частните клиники са като бедни сирачета в сравнение с условията, които предлага тази болница. Само един дребен пример. Понеже много се изписа за пустите тоалетни в "Шейново", ето как изглежда само един елемент от същите в "Токуда". Там само да се допреш съвсем леко до тоалетната чиния, тя автоматично се затопля, за да ти е по-комфортно. При това говоря за тези, които се водят общи - в поликлиничната част, а не в отделенията, където е още по-добре.

# 191
didolina,хаиде като разбереш повече за токуда споделяй и аз събирам информация за раждане там едни казват че се доплаштало,че не всичко се поема от касата,други че е бесплатно незнам на какво да вярвам.На теб кога ти е термина.Аз имам време да мисля сега съм края на шестия

# 192
  • София
брей!!!
не знаех, че е толкова готино в Токуда. Аз лично съм чувала добри отзиви за педиатрите, които работят там, но явно всичко им е добре.
браво!!!

# 193
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Доплаща се ако искаш да си избереш екип, за присъствието на таткото и сигурно за упойка
Избор на екип при нормално раждане е 700 лв., при секцио - 900 лв. Трябва да се платят предварително, за да е на разположение екипа.
Присъствие на бащата 200 лв.

Ако ползвате ношница на болницата се плаща 1 лв. на ден, телевизор с стайта се плаща 3 лв. на ден.

# 194
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
В Токуда аз видях само две самостоятелни родилни зали за нормално раждане. При това положение просто няма как да приемат всички желаещи. Аз ходя там на ЖК и съм с направление, но ми се наложи в неделя да ме приемат по спешност за задържане и платих за прегледа при приема 25 лв.

Общи условия

Активация на акаунт