Болница ТОКУДА

• 224 821
  • 2 154
  •   1
Отговори
# 315
ето тук има коментари за раждането в токуда  Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=142529.0

# 316
# 317
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Можете да се обадите на тел. 403 4000 - главна регистратура

Раждане с направление, ако сте здравно осигурена е безплатно.
Ако искате да изберете лекар за нормално раждане цената е 700 лв. като се включва екип от лекар, акушерка и неонатолог
Ако ще раждате секцио и искате да си изберете екип цената е 900 лв. като се включва екип от лекар, акушерка, анестезиолог, асистент на анестезиолога и неонатолог

Извинявам се че съм ви заблудила
Избора на лекар за нормално раждане струва 450 лв., а за секцио 900 лв.
Раждане без да се минава през ЗК струва: 700 лв. за нормално и 1200 лв. за секцио. Освен това се заплаща и 25 лв. на ден за легло, 1 лв. за нощница на болницата /ако искате да ползвате/, 3 лв. на ден за телевизор и упойката.

# 318
Zdraveite vsichki! Pisha, zashtoto skoro - na 18 januari bratovchedka mi rodi v Tokuda pri d-r Rosica Koleva, tretoto bebe, rodeno v bolnicata beshe neinia sin. Plati 900 lv za izbor na ekip za sekcio i to sled izpisvaneto. Ne sa prieli nito edno cvete kato podarak,zashtoto niamat pravo, parite se plashtat na registraturata. Plius po 3.50 ili neshto podobno na nosht. Neshto takova. Bezkraino dovolna e ot vsichko - usloviata, lekarite i celia personal, obslujvaneto kato cialo, otnoshenieto kam neia. Sega edna priiatelka se obajda da pita za rajdane tam, terminat e 8 april. Chaka mnogo, za da zapishe chas s napravlenie, zashtoto imali ogranichen priem po Zdravna kasa. Za rajdaneto e sashtoto, chaka se mnogo ili po-skoro ako ne si hodil tam na konsultacii, ne moje da rajdash tam, osven ako ne si planovo sekcio. Nadiavam se da sam bila polezna na niakoi.

До колкото разбрах сестра ти мина по Зрдав.Каса + избор на екип,но за секцио по желание става въпрос или по лекарско предписание?Защото май има  разлика в цената между двете.

Не правят секцио по желание, а само по лекарски предписания

# 319

[/quote]

Правят,но е доста по-скъпо

# 320
Току-що говорих с позната акушерка, която работи там. Аз си следя бременността при лекар, който не работи със здравната каса и за раждането ще ми иска 800лв. Той работи във Втора градска. Тъй като реших, че няма да плащам на лекар толкова пари се обадих на тази акушерка за да я разпитам за Токуда. Каза ми, че поне 2 пъти преди раждането е добре да съм минала на преглед там, за да знаят какво е състоянието ми. Раждането по здравната каса е напълно безплатно (плащаш сако, ако искаш някакви екстри - вип стая, телевизор и т.н.). Препоръча ми поне 1-2 месеца по-рано да си запиша час за преглед по здравната каса. Тъй като нямах идея при кой лекар да си запиша час - ми препоръча д-р Диков и д-р Лазарова. Смятам другата седмица да се обадя за да си запиша час и вече нямам търпение да родя там. Много съм се навила и дано всичко да е наред.  Hug

# 321

Правят,но е доста по-скъпо
[/quote]

Вчера чух, завеждащия на отделението да казва, че не правят секцио по желание. Ако вие имате по-точна информация сигурно е така.

# 322
Аз ходих на ЖК при д-р Лазарова и при нея родих. Много съм доволна.
В момента не правят записвания за ЖК, защото са свършили часовете.

# 323
Здравейте на всички родили или още бременни.
Чета вече втора тема за Токуда във форума. Преди се опитвах да намеря информация по въпроса, понеже се оказа, че лекарят ми - д-р Диков се е преместил да работи там. Сега вече родих в Токуда ( на 10 март) и искам да споделя личните си впечетления от екипа и болницата.
Първо огромната ми благодарност към д-р Диков и екипа му, които извадиха сина ми на бял свят.  bouquet  bouquet  bouquet
Никога не съм очаквала, че ще ми бъде мъчно да си тръгна от болница някога. ето че това се случи именно в Токуда.
Родилното отделение е много модерно и съвременно оборудвано. Предродилна зала си е една вип стая с всички екстри - луксозна баня, телевизор, изключително удобно легло, на което матрака се сгъва на няколко части, правиш си го така че да ти е максимално удобно.
Това са леглата вече в стаята след раждането

В стаята има канапе и маса. Там попълвате всички документи с акушерката, непрекъснато идва някой от персонала да те пита как си. Грижат се да не ти липсва нищо, включително и компания.
След раждането бебето се пъха в кувиоз задължително, независимо колко е доносено и стои на апарати няколко часа докато се уверят, че всичко е наред. През това време, теб те закарват с удобния креват от предродилна зала в стаята ти и те оставят да почиваш, като те наблюдават през около 15 минути. Донасят ти бебето, когато се чувстваш съвсем добре и сама го поискаш. Бебетата също са в много удобни колички PARAMAUNT BED

През деня, ако си добре, бебето седи при теб. Вечер от 12 до 6 сутринта, нощната почивка между кърменията ги прибират в така наречения аквариум - голямо помещение със стъкла от всички страни и за тях се грижат сестри. Ако искаш да излезеш за свидане, също си оставяш бебето в аквариума.
Това е аквариума, не се вижда целия.

Докато траеха контракциите ми дадоха да се разхождам по коридора, аз ходех до аквариума и гледах бебчетата, и от това попреставаше да ме боли толкова много. Grinning
Стаята за която не се плаща е с 4 легла, достатъчно голяма. Всяко легло е обиколено със завеса, ако искаш да се усамотиш.

Имаш шкавче, ако си с цезарово сечение, маса с която да се храниш в леглото без да ставаш, гардеробче

Към стаята има луксозна баня с душ кабина

и един космически сенеф, който го има и в предродилна зала

Този кенеф се оказа много удобно нещо и преди раждането и след шевовете. Има функция, като биде - излиза една тръбичка и те подмива. Избираш си температура на водата според болежките ти. Има и въздух, който духа - също избираш колко топъл - рай за шевовете. Удобно е за тези с цизарово сечение, които няма кака да се измият.

На всяка манипулация свързана с твоето бебе те канят да гледаш, показват ти как да преобуваш и преобличаш бебето, как да го къпеш, как да почистваш пъпче, очички и т.н Ползват памперси  на Памперс ( ти не носиш памперси и не ги плащаш)  козметиката на Себа мед. Бебчо ми беше с кожа, като манекенка, бяла и мека. Ни следа от подсичане. Всички дрехи на бебето, чаршавите, завивките, хавлийката за къпане и пелената за кърмене са стерлизирани и опаковани вакумно в плик - разпечатваш и ползваш.
В една стая за четирима обикновено се настаняват майки, който ще бъдат изписани горе долу по едно и също време. Когато ги изпишат, всичко се вади от стаята и се дезинфекцират стени и подове - абсолютно всичко. Хигиената е на космическо ниво.
За персонала просто нямам думи! Толкова отзивчиви, мили и усмихнати хора. За всичко, което ги помолиш търчът, помагат ти. Много са внимателни. И аз и бебето се чувствахме, като Вип персони. Толкова спокойно и приятно минаха първите три дни от живота на бебето ми, че това ме зареди с много оптимизъм. Може би от части, това е и причината да се размина със следродилната депресия.
Дай боже, това нещо, което са направили в това родилно да се запази. Дори не можех да повярвам, че такова добро отношение можеш да получиш от някого в България.
Когато трябваше да си тръгвам ми стана едно криво и мъчно. Толова удобно беше всичко там, създаваше ми усещане за спокойствие, все едно аз съм в утроба! Когато след няколко дни отидохме да прегледат пъпчето, пак влязохме в родилното и на бебчо му стана едно такова приятно, все едно се сети къде сме се върнали.

Още веднъж огромна благодарност на слънчевия и страхотен екип на Родилното в Токуда.Всички лекари, акушерки, сестри и дори санитарки, които направиха появяването на сина ми на бял свят един прекрасен спомен за мен. Не можах дори да им занеса цветя и да ги почерпя, не приемат нищо - правилник на болницата. А много бих искала да им се отблагодаря!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 324
Забравих още няколко снимки
Това е стаята в която преобличат и къпят бебчетата

Това са гащиризоните на бебетата

А това е телевизора за който се плаща 3 лв на ден

# 325
  • София
Искам да споделя и моето мнение за болницата. Имах за днес записан час за първо посещение на ЖК с направление от НЗОК. Обадиха ми се 2 часа преди това, за да ми кажат, че преди 10 дни им намалили леглата в АГ-отделението на 5 и ЖК по здравна каса вече не се провежда, защото не могат да ми гарантират раждане там (безплатно). Можеш да ходиш на платен прием на ЖК и след това да платиш за самото раждане. Там може всичко да е идеално като условия, но поне според мен трябва да се забрави за безплатно раждане.

# 326
Такова понятие като безплатен обяд няма!!! Аз лично отидох в Токуда заради лекаря. 450 лв за избор на екип въобще не ми се струват много само заради лекаря, да не говорим за условията в които раждаш и те са като в частна клиника.
Сега в момента се довършва второто крило на болницата. Политиката на японците е такава, пускат едното крило с всички отделения, виждат към кое отделение интереса е голям и го разширяват в новата сграда. Живот и здраве сигурно до година родилното ще е с много голям капацитет. Тогава ще видим как ще стоят нещата. Сега за сега явно интереса е голям, а леглата са само 8 не забравяйте.

# 327
Иглика333 колко като цяло ти излезе всичко свързано със самото раждане, ако не е тайна? Разбрах за 450лв за избор на екип, но какво още се наложи да платиш?
Аз мислях да опитам да родя по ЗК там,но май няма да стане като чета мненията. Но определено предпочитам да си платя за там, отколкото на моя лекар да дам 800лв и да лежа в мизерията във 2ра градска.   Naughty

# 328
  • София
450 лв. за нормално раждане не са много като се имат предвид условията, но 900 за секцио по медицински причини ми се видя много/както съм аз/ и аз се отказах. На мен ми казаха един месец прегледи там-25лв. преглед, ехограф още толкова, можело изследвания някакви да се наложат, запис на тонове-15 лв. и там ще закръглят някоя сумичка. Но ако твоя лекар иска 800 лв. за Втора градска, по-добре ги дай в Токуда.

# 329
  • София
Такова понятие като безплатен обяд няма!!! Аз лично отидох в Токуда заради лекаря. 450 лв за избор на екип въобще не ми се струват много само заради лекаря, да не говорим за условията в които раждаш и те са като в частна клиника.
Така е , обаче да си напишат, че са частна клиника като Вита или на Мазнейкова и това е и всеки да си прави сметката. А не да ми кажат-да вие трябва да родите секцио, но ако иискате да ви запазим място дайте 900 лв. иначе може да се наложи да ви прехвърлим в друга болница.

Общи условия

Активация на акаунт