На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 39

• 74 179
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • Varna
Някой купувал ли си е автомобилни гуми от Одрин?
Може ли да кажете от къде?

# 316
Винаги когато ми връщат си имам едно на ум. На главната няколко пъти ми се е случвало да ми връщат по малко. Последно в Baklava Hause в Марги. Дадох едра банкнота, покупката беше нещо дребно защото исках да пробвам баклавата. Господина просто си взе парите и продължи да обслужва следващите. Доста се замисли като му казах. Та внимавайте.

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 11:36 от mimi0585

# 317
  • Варна
Не се опитаха, направо ни взеха доста повече от зареденото, момчето зарежда на 2 пъти, даде някакви хвърчащи бележки, писа на телефона си едни суми, не ми се смята колко точно повече ни е взел, че лошо ми става. Каза да платим на него в кеш. Трябваше да се разправяме, но не се усетихме навреме.
В някои магазини на центъра пък няма обявени цени на някои стоки, казват според клиента явно, на касовата бележка обща сума за всичко, без разбивки. Това в магазина за насипни ядки и плодове, чай и локуми - Денислав го беше снимал, ако сте го гледали. Само там купих малко продукти без обявена цена, не ми се обикакяше за тях специално на други места. Обаче други такива магазини направо ги пропусках.
В магазините за обувки - "всичко естестествена кожа", но гледайте етикетите и лепенките по обувките, някои са чист изкуственяк, ама ги рекламират за естествени. Така че очите на 4 винаги...

# 318
Винаги зареждам на Шел,  точно преди Бизим и Кипа(ако за този говорите). Никога не съм имала проблеми,  момчетата са изключително любезни. Може би нещо не сте се разбрали, че да ви сипе на два пъти. Но аз винаги плащам при тях с карта,  така няма възможност за цакане, защото при тях всичко е свързано директно със системата им, каквато сипеш,  това плащаш. Пък аз знам, че и номера на колата им влиза в системата,  затова и няма възможност за сипване по туби. Хаха  преди години питах, та затова знам.

# 319
Последно заредихме точно на този Шел газ и бензин. Дадоха ми две бележки, с които влязох вътре да платя. Сметнах си на калкулатора на телефона общата сума, докато момчето смяташе на елката. Гледах го каква сума въвежда на пос-терминала, защото плащах с карта. После дадох копие от бележката на "помпаджията". Направи ми впечатление, че пишеше регистрационния номер на автомобила.
Иначе на Синия пазар се разправях с един чичка за избора на картофи. Аз избирам без драскотини, той слага този, който съм махнала. Той го връща в торбичката, аз го махам. ММ каза, че отстрани е било много смешно, защото буквално няколко пъти ми връща един и същ картоф 🤭

Може би по природа съм си мнителна, но преди години ни обраха в Истанбул и от тогава държа очите на четири.

# 320
Здравейте, ще ходим в Събота до Лозенград и прочетох на първата страница , че пазара в събота е на различно място от този в петък. Аз съм ходила 2 пъти на петъчния, този в събота също ли е толкова голям и разнообразен

# 321
  • Mostly in my mind
Откъде в Одрин мога да си купя балконски цветя?

# 322
  • Варна
Говоря за шел от другата страна на пътя, от страната на Марги, малко преди да стигнете мола. Този ни каза, че на него се плащало, не на касата. Искахме до горе, той вади пистолета, втори път го слага, после ни взе твърде много пари, сметнати ей така, на телефона. Определено не заредихме толкова гориво, колкото таксува.
Предупреждавам, да имате едно на ум.

# 323
  • София
Скрит текст:
Имам идиот ски въпрос, но не намирам информация. Дали някой може да ми обясни каква е тази ТРР такса з колите на магистралата? Първия път като ходихме си я платихме, не си спомням колко и ни дадоха някакво стикерче. Сега пак спряхме да платим, но господина на касата каза че за тази кола си има платена такса и не ни даде да платим. Но на излизане от магистралата като преминахме се включи аларма.... Нямаше кой да питаме какво става... Та сега сме в чуденка какво се плаща, за колко време, има ли лимит, защо изпищя това чудо..... Другия път какво да платим и къде......
Това стикерче се лепи под  огледалото за братно виждане и като минавате през бариерите се таксува от там, стига да има достатъчна наличност .
Мисля, че беше 7 дни гратисният период при неплащане и после сумата става х3 . Може да си проверите и да платите , ако има глоба през сайта : https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/hgs.jsf
Променили са го. За чужденците вече няма гратисен период. Направо пишат глоби.

Ето от истанбулската тема:
Вижте на какво попаднах за таксите - https://rta.government.bg/images/Image/novini/2020/n1-210220.pdf   Не знам колко е достоверно, но пише, че 2-те седмици гратисен период за закупуване на стикер не важи за чуждестранни автомобили и направо се начислява глоба. Дали е вярно?
А за начисляване на глобата - да вярно е. Преди имаше гратисен период и съм плащала таксата през сайта им в размер на изразходваното по магистралите. Вече директно се начислява таксата плюс глоба без значение кога реши да плати човек.

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 21:11 от Тaня67

# 324
Вярно е, отдавна няма гратисен период.

# 325
  • София
Отново имам въпрос. На сайта на митниците пише, че има ограничение на стоките до 300 евро, това така ли е и как се доказва стойността на стоките?
Посъветвайте ме къде ще мога да открия детско колело? Сега има в Мигрос, но ще пътуваме на 29ти и брошурата вече няма да е актуална.

# 326
Здравейте, за първи път пиша в тази тема и се надявам да ми помогнете с препоръка, понеже искаме да си поръчаме дървени щори за два прозореца вкъщи и ще се радвам да дадете препоръка за магазин в Одрин, където предлагат такива.

# 327
Отново имам въпрос. На сайта на митниците пише, че има ограничение на стоките до 300 евро, това така ли е и как се доказва стойността на стоките?
Посъветвайте ме къде ще мога да открия детско колело? Сега има в Мигрос, но ще пътуваме на 29ти и брошурата вече няма да е актуална.

Пазете си касовите бележки.

# 328
За Марги, мога ли директно на касата да си направя карта ?

# 329
  • Варна
В Мигрос може да се вземе карта от касата. Важи 1 месец.

Общи условия

Активация на акаунт