На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 39

• 74 155
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
По темата с картовите плащание: с дебитна карта на ПИБ, плащанията от 04,04,2022г. , днес ми ги осчетоводяват на 0,1208.
 Има такса превалутиране, която е 0,25%, така че реалния курс ми е 0,1211.

# 421
Явно картата на УниКредит си е най-добра.
Плюс това, че може и да се тегли от банкомат на Yapi Kredi  с/у 0.16% комисионна!

# 422
  • Бургас / UK
По темата с картовите плащание: с дебитна карта на ПИБ, плащанията от 04,04,2022г. , днес ми ги осчетоводяват на 0,1208.
Аз ли съм луда или нещо недовиждам. Никъде не ми излиза тази такса превалутиране на ПИБ.
От вчера се мъча да я открия, но нямам…

# 423
  • Бургас
Аз ли съм луда или нещо недовиждам. Никъде не ми излиза тази такса превалутиране на ПИБ.
От вчера се мъча да я открия, но нямам…

Ето така ми излиза извлечението на мен. Може, да има значение вида на картата...

# 424
,Проблемът с ДСК е буквално от вчера. Имам много плащания, осчетоводени миналия понеделник (от събота - 26.03.), както и доста, превалутирани този понеделник (от уикенда и отчасти от самия понеделник) на курс под 12.3 ст. Всеки може да провери, че и във всички тези дни курс "продава" (безкасово) на банката е бил около 14 ст., а "купува" - около 10 ст., т.е. превалутират на междинен курс някакъв. По спомени и преди е било така, когато изобщо съм гледала фиксингите на банката. Винаги е било изгодно да се плаща така, още повече, че нямат такса за плащане на ПОС, както и такава за превалутирането.

Внезапно вчера започнаха да превалутират по курс продава. Безумно, предвид цената на валутата в момента. Но да се коментира, че банката има нови тарифи от началото на годината и това да обяснява тази идиотия, в нелогично. Те и от 28.03. имат промени, ама проблемът е от вчера. Никъде не излиза да има каквито и да е промени с дата 5.04.
По случайност съм на място и разликата е повече от фрапираща. Поредни плащания, осчетоводени съответно в понеделник и във вторник са с около 1.8 ст. разлика за лира. Това е огромен % и още снощи пуснах оплакване. Да видим как ще ми хвърлят прах в очите. Назад съм с около 50 лв., да му се не види. За ден. Добре че носим евро, та днес сменяхме и колкото и да е необичайно за последните няколко години (за нас, поне), днес плащахме всичко в брой. Та дори и тук, без да търся особено, смених на 16 лири за евро, което пак стъпва на около 12.3 ст. за лира.
Не съм толкова богата да си позволя прищевките на ДСК. Ако не оправят да проблема, ще ги сменя от воле.

П.П. Ооо, имаме си новост. В таблицата им с курсове вече се мъдри такъв за картови операции и там е още по-скъпо от безкасовото. Днес вече последните ми неотчетени вчера плащания са минали на 14.15 ст. (нищо, че и най-високия в таблицата им не е толкова чак). Просто брилянтно!
Снощи такъв курс не фигурираше в таблицата (нямаше такава графа), а сега за датите до 4.04. вкл. стоят нули, а от 5.04. - едни безумни котировки. Ами, освен да кажа...
НЕ ПЛАЩАЙТЕ С КАРТА НА ДСК В ТУРЦИЯ!!! Сигурно и не само там, но ниската стойност на валутата и огромните суми в лири, които се харчат тук, реално правят плащането изключително неизгодно. Внимавайте!
Благодаря!
Ползвам основно карта Уиз на ДСК.
Ама вече няма.
Отдавна не им харесвам превалутирането.
Това с курса на лирата обаче е безумно.
Колко ще спечелят като излъжат някой друг клиент?
Моля те, сподели и какво са отговорили.

# 425
  • Пловдив
Някой има ли наблюдения как са плащанията с карта на Райфайзенбанк?
Плащания с карта на Райфайзенбанк от 29/03, осчетоводени на 31/03 са по курс 0,1238.

# 426

И аз съм на ПИБ, и при мен също изглежда така извлечението, и съответно таксата превалутиране.

# 427
  • Mostly in my mind
превалутиране на Инвестбанк на 05,04 /вторник/ - 0,1227 + 0,20 лв такса за операцията /за всяко едно плащане с карта/

# 428
Аз съм с Уникредит, но взех да се притеснявам. Банките също имат "картел" и щом ДСК са вдигнали цените, то нищо чудно и другите банки да последват "модата". В Русе намерихме лири на 16ст. Това си е безумие направо.

# 429
Магазините SOK, BIM, A101 само в Одрин ли ги има или и в Истанбул?

# 430
Плюс това, че може и да се тегли от банкомат на Yapi Kredi  с/у 0.16% комисионна!
От кога е тази такса?

# 431
  • Русе
Магазините SOK, BIM, A101 само в Одрин ли ги има или и в Истанбул?
В цяла Турция.

# 432
  • Варна
Би ли споделила по какъв курс осчетоводяват лирата, че и аз имам тяхна карта ?

# 433
  • Хасково
С карта на ОББ какъв е курса, ако някой е плащал да сподели.

# 434
Аз съм с карта на ОББ. Не е актуално, но през февруари превалутирането беше на по-нисък курс от "курс продава". Нямаше и никакви такси.
Имам карта и на ДСК. Видях съобщението, което Белята публикува, но въобще не съм му обърнала внимание. Така или иначе ползвам картата на ОББ.
Може би трябва да видя да не би и там да има промени.

Общи условия

Активация на акаунт