На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 39

• 74 070
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
И живи здрави предстой следващото ходене до Одрин. Плана е първо да посетим А101 . Моля за съвет по главния път посока Ераста към 5М Мигрос, Марги дали има такива. За да ни е по лесно. Че после Синия пазар и Мигрос са следващите дестинации. Разгледала съм вече брошурите и съм набелязала какво и от къде. Дай боже да се оправим и този път бързо с всички задачи. Моля за съвет и локация на удобен А101.
В последно време А101 ме разочарова. Голяма част от набелязаните артикули от каталога не са налични. Имайте едно на ум...

# 496
  • Mostly in my mind
аз съжалявам ,че последния път и ние не взехме домати за 25 лири. сториха ми се скъпи. после като видях тук 6 лв килограма и ми прималя. не помня някога да са били толкова скъпи сякаш....

# 497
Здравейте, момичета, благодаря за полезната информация, която споделяте. Изчетох Ви с интерес.
Надявам се питането ми да не е извън темата.

Предстои ми ходене до Турция този месец. Четох какво сте писали за банките и ми стана лошо от ДСК.

Интересно ми е предимно с карта ли плащате?

Не обичам да нося кеш в себе си и почти никога нямам такъв в България, но мислех да си обменя валута от Тавекс.

Какво бихте ме посъветвали - само ТЛ или ТЛ и Евро?

Попринцип ще ходим до Истанбул, не само на пазар, а и разходка. Не съм била в Турция до сега. Дори не знам колко пари да си обменя, а явно теглене от техен банкомат не е оферта.

# 498
  • Русе
А101 има на улицата на Синия пазар в посока юг. До него има и Бим.

# 499
Тъй като последните дни много се обсъждат банковите плащания,  ще си позволя да кача калкулатора на Пощенска банка. На мен ми е доста удобен и може и някой друг да го използва. Ще обърна внимание, че да имаш Виза е с по-изгоден курс, отколкото Мастъркард,  и то не само в тази банка, а по принцип.
https://apply.postbank.bg/calculator.aspx

Редактирам се, сега видях, че и друг го е качил.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 07:41 от Gergana Ignatova

# 500
Здравейте, извинявам се за нахлуването в темата, но имам спешна нужда от помощ. Детето (12 г) ще ходи в Турция на фестивал. Ще е сам, без родител. Трябва да му обменя лири, но аз не мога да преценя по колко на ден ще му стигнат. Та колко е нормално на ден за да не се лишава. Обмислям и евро да му дам, ако нещо закъса с лирите.
Благодаря!

# 501
Здравейте, извинявам се за нахлуването в темата, но имам спешна нужда от помощ. Детето (12 г) ще ходи в Турция на фестивал. Ще е сам, без родител. Трябва да му обменя лири, но аз не мога да преценя по колко на ден ще му стигнат. Та колко е нормално на ден за да не се лишава. Обмислям и евро да му дам, ако нещо закъса с лирите.
Благодаря!

Зависи какво ще прави, къде ще ходи и къде ще яде. Това за мен е страшно субективно и не мисля, че има кой да се ангажира с цифра.. Simple Smile Дайте му карта за по-удобно, така винаги ще може да му преведете още пари, ако е необходимо.

# 502
Много е субективно колко ще му трябват. Зависи дали има нещо подсигурено, или всичко ще си плаща там. Зависи и къде ще имат възможност да се хранят - има места със сандвичи по 20 лири, има и доста по-скъпи опции. Водата е 2-3 лири /малката/, а по заведенията - 4-5. Безалкохолни - около 10лири, сладолед - 30лири.  По около 150-200лири може да предвидиш на ден според мен, най-вероятно и няма да ги изхарчи, ако само за ядене си купува. Но да има.  Мушни му и евро за всеки случай. Не казваш в кой град ще е, ако са в Истанбул може би ще има повече опции да харчи.

# 503
Здравейте, някой знае ли какви документи са необходими, ако решим да пътуваме с домашен любимец (куче)?

# 504
Благодаря момичета. В град Назили ще е фестивала. Храна и спане са осигурени. Съответно, като се връщат към БГ ще спрират в избрани градове, но не знам кои. Ще решат според времето, което имат.Ще му трябват пари за нещо от сорта на баклава, дюнер... Ако си хареса блузка, обувки... На практика не искам да се лишава, но и да прави покупки за 5 човека на ден. Ще посетят Ефес, гроба на Дева Мария. Там предполагам има вход и сувенири... Благодаря, че ми отделяте време, но ми е много притеснено.
Ако му дам 1500 лири и 50 евро за 6 дни дали е достатъчно?

# 505
  • в кукувиче гнездо
Благодаря момичета. В град Назили ще е фестивала. Храна и спане са осигурени. Съответно, като се връщат към БГ ще спрират в избрани градове, но не знам кои. Ще решат според времето, което имат.Ще му трябват пари за нещо от сорта на баклава, дюнер... Ако си хареса блузка, обувки... На практика не искам да се лишава, но и да прави покупки за 5 човека на ден. Ще посетят Ефес, гроба на Дева Мария. Там предполагам има вход и сувенири... Благодаря, че ми отделяте време, но ми е много притеснено.
Ако му дам 1500 лири и 50 евро за 6 дни дали е достатъчно?
Повече от достатъчно е.

# 506
Знаете ли дали ориключи ремонта в сградата на Мигрос вЛозенград Щаха да го правят мол,мисля?Имам спомен ,че имаше магазин Онур иТурга е Лозенград(някакъв адрес).
И последно ,отдавна не съм ходила-ако паспорта източа през май дали ше ни пуснат?

# 507
  • в кукувиче гнездо
Знаете ли дали ориключи ремонта в сградата на Мигрос вЛозенград Щаха да го правят мол,мисля?Имам спомен ,че имаше магазин Онур иТурга е Лозенград(някакъв адрес).
И последно ,отдавна не съм ходила-ако паспорта източа през май дали ше ни пуснат?
Преди няколко дни пазарувах в този Мигрос. Направен е като мол. Вътре има Котон и Мави. Магазинът не е толкова голям. Има и много вкусна кюфтеджийница. Хапнахме страхотна скара там и си взехме от техните люти сосове за бургери. Чудни са.

# 508
Здравейте, някой знае ли какви документи са необходими, ако решим да пътуваме с домашен любимец (куче)?

Европейски паспорт и задължителна ваксина за бяс.

# 509
Може ли да помоля ако някой има турски номер да ми го даде ако е възможно. Искам да пазарувам в парфюмерийния магазин, а там искат номер за промоциите. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт