На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 39

• 73 487
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Лятото на 2019 година на Лесово ме накараха да платя глоба (оказа се, че е на сина ми), плащането казаха само с карта.

# 601
  • Димитровград
Уточнете  нашите  или турските власти искаха да плащате глоби и за какво?. Simple Smile

# 602
  • на морето
Това значи ли, че телефонът ми поддържа NFC и мога да плащам с него в Турция без интернет?

# 603
  • Бургас
На Малко Търново, от турска страна, със сигурност е само кеш и само   в турски лири. Ако нямаш, те изпращат в PTT-то от другата страна, да си обмениш. Още Октомври месец доста чакахме, защо имаше хора с глоби, които незнаеха, съответно нямаха достатъчно лири в себе си. А ако е започнала обработката на една кола, докато не приключи не започват следващата!

# 604
Някой може ли да обясни накратко как действа револют ? Задължително ли да имаш NFC , за да го ползваш

# 605
  • Димитровград
Не, при регистрацията си поръчвате пластика(плаща се около10 лева) и си работи като нормална дебитна карта. Освен това в приложението имате виртуална за интернет разплащания. Има и еднократна виртуална. Телефоните с NFC се ползват като пластика с виртуалната карта.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1178188.30
https://www.revolut.com/bg-BG

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 17:43 от papaone

# 606
Извинявайте за глупавия въпрос, ако имаш неплатени глоби и искаш да минеш границата с автобус, ще направят ли проблем? Или само ако си с колата?

# 607
Дано има сигурна защита приложението , защото при регистрацията иска личен документ...
Не, при регистрацията си поръчвате пластика(плаща се около10 евро) и си работи като нормална дебитна карта. Освен това в приложението имате виртуална за интернет разплащания. Има и еднократна виртуална. Телефоните с NFC се ползват като пластика с виртуалната карта.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1178188.30
https://www.revolut.com/bg-BG

# 608
  • Пловдив
Лятото на 2019 година на Лесово ме накараха да платя глоба (оказа се, че е на сина ми), плащането казаха само с карта.

От наша страна, така и не разбрах за какво е глобата (20 лв.), синът ми живее в Копенхаген, като си идва ми ползва колата от време на време и беше забравил.

# 609
Извинявайте за глупавия въпрос, ако имаш неплатени глоби и искаш да минеш границата с автобус, ще направят ли проблем? Или само ако си с колата?
Глобата е на номера на автомобила.

# 610
Здравейте! Къде в Одрин може да ядем хубав искендер? BayDoner вече не го правят вкусно.

# 611
Не трябва интернет за плащане с Револют. Аз нямам пластика. Добавям виртуалната карта в Гугъл Пей и когато трябва да я използвам, включвам NFC и допирам телефона до ПОС терминала. След плащане, изключвам NFC.

Аз не превалутирах предварително и всеки път ми теглеше от левовете.

Иначе гуми сменихме срещу Марги, до бензиностанция Шел в първия автосервиз. Оставихме старите там - те си бяха за хвърляне. Собственикът говори български.

Минахме през Дона, от вас научих за там, останахме доволни, макар и изборът да не бе голям за нашите номера.

За храна в Одрин, на нас ни хареса Balkan pilic на централната улица още в началото. Единият готвач говори български и ни обясняваше коя манджа каква е. Там ядохме iskender, но за пръв път ям и не мога да сравня за да кажа мнение.

В Ераста мол пробвахме Green salads. Имат супа фрикасе, която много ми хареса.

Ние пътувахме през Малко Търново. Четвъртък сутрин на отиване чакахме около 30 минути. Неделя следобяд чакахме 4 часа.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 21:12 от schrew

# 612
  • Димитровград
Аз не превалютирах предварително и всеки път ми теглеше от левовете.
Можеш ли да провериш на какъв курс са превалутирали лирите?

# 613
1 BGN = 8.0632 TRY
Уикенда е 1% таксата за всяко превалутиране.

# 614
Добре де, то е ясно че като напускаш Турция и на границата ако имаш глоба трябва да си я платиш. Но от БГ страна защо веднага трябва да я платиш. Нали ти я връчват и има срок за плащане. Аз мога да реша да я платя и след два дена?

Общи условия

Активация на акаунт