Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 328
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Подкрепям момичетата. Не се стресирай излишно с болници. Антибиотика и кортикостероида няма да коментирам - пълен абсурд, който в провинцията много върви срещу ковид… Плюс, че януари ако си карала делта или тям която беше подред, сега сигурно си с Омикрона, който протича по-леко. Стискам палци да мине бързо! Пий си аспирина, може сироп Гринтус или Лихенсед, които успокояват кашлицата, парацетамол при температура. Може черна ряпа издълбана с мед. Витамините редовните, които изписват и си следи сатурацията.

# 616
Благодаря ви,  момичета. 
Със сигурност ще се чувствам по-спокойна вкъщи. Болничната обстановка потиска. Просто там ще имам представа как е бебето. Иначе го усещам, надявам се всичко да е наред.
И според мен не е редно да иска да ме вкарва в отделние само с кашлица и хрема. Пресуша ме и каза, че нямам хрипове. Нямам задух, болки в гърдите и т.н.
Антибиотик не ми изписа (макар че искаше), понеже каза, че аз съм алергична към пеницилина, а само това била алтернативата. Казвам ви, че не ми хареса тази жена и ме наплаши вместо да ми вдъхне спокойствие. Снощи започнах Ен ти тус сироп, но ми каза да не го пия, а вместо това Геломиртол. При предишното боледуване пък АГ не ми даде да пия Геломиртола. Колкото доктори, толкова различни мнения. АГ не ми вдигна. Ще изчакам и неговото мнение.

# 617
  • София
Геломиртола често го дават са ковид, уж може да се пие от бременни. Но няма общо със сиропа.🤷♀

# 618
Момичета, един тъп въпрос - може ли да се яде нар по време на бременност 😁

Може.

Стойностите са ми 3,3 до 2,5 в норма, над 4 диабет.

Може ли да споделите за лимон, защото хапвам доста и ми е интересно?
Благодаря!

# 619
Александра Пламенова пише, че може. Бон апети!

# 620
Момичета, има намаления в Дундьо. Аз мисля да си поръчам шишетата на Авент, че не намерих по-ниска цена.

https://dundio.com/philips-avent-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB% … 710103876625.html

# 621
Бързо да ти минава, Miss.
И аз го карах преди месец, личната и АГ въобще не се впечатлиха. Казаха, че този вариант е много лек и да не се притеснявам. Пих само авирон, цинк, вит. С, изписаха ми и Проспан, но не стигнах до него. За антибиотик не е ставало и дума. За съжаление се срещат доста такива лекари, които ни оставят горчив привкус и вместо по-спокойни, си тръгваме по-натоварени и стресирани от кабинета. Ако симптомите ти се задържат същите, и аз на твое място си бих стояла вкъщи.
Малко смешен въпрос ще питам, понеже съвсем не ми е първо дете, но пък ми е първо лятно - как се обличат 0-3 месечните бебета в най-горещата част от лятото? С къси ръкави - ок, но надолу с къси панталонки или ританки? Или само по боди? Реално трябва да вземем размер 50 и 56 по-летни, 62 вече по-есенни, нали така? Размер 50 мисля да го пропусна или да взема само 2-3 неща колкото да не е без хич.

# 622
Аз да питам , нищо че съм на 2 дете 😁 Какви комплекти за изписване ще взимате -с нещо горно с дълъг ръкав или ? Моето дете е родено края на май , изписаха ни 6-7 юни - беше супер топло и от родилното до вкъщи 2 часа път някъде , остана само по боди , беше ме страх да не я прегрея. А юли като знам каква жега е , не ми се мисли ...

# 623
  • София
Те се презастраховат с тия антибиотици и на мен ми каза да ги пия, ама аз не ги взех. Имах целия букет - малко температура, гърло, хрема, които минаха За няколко дни и после се точих с кашлица 2 седмици. минах през майчин дом на преглед, но без хоспитализация, въпреки че те бяха готови да ме приемат. Според мен няма никакъв смисъл от лежане в болницата с тези симптоми.

Момичета, отново съм с Ковид. В края на януари го изкарах и сега пак. От вчера започнах да кашлям, днес личната ме изпрати на пулмолог. Там ми пуснаха ПКК и бърз тест, който излезе положителен. Доктортата пък беше една дръпната и начумерена, много лошо впечатление ми направи. Вместо да осъзнава, че пред нея стои бременна, която вероятно е доста притеснена, тя беше една студена и никаква емоция няма в нея. Аз ли съм в грешка като мислех, че Ковид с антибиотик не се лекува? При първото боледуване не са ни изписвали антибиотик. Каза ми, че понеже имам алергия към пеницилин, едва ли не няма друго лекарство, което може да ми помогне и тя нямала с какво да ме лекува. Изписа ми Геломиртол, Аспирин протект, някакви витамини и още нещо, на което забравих името, но с кортикостероиди. Направо ми даде направление за хоспитализация за Майчин дом, ако вдигам температура и се влоша. Засега температура нямам. Само кашлица и лека хрема. Но се чудя какво да правя...Има ли изобщо смисъл да постъпвам в ковид отделението или да отида до там за преглед и те да преценят дали има нужда да оставам. Макар, че там като ме видят с направлението на дали ще ме върнат при условие, че могат да ме оставят и да си мина по пътеката няколко дни.
Направо ми е каша в главата. За протокола не съм от София и ще трябва да пътувам. Още не съм казала и на Аг да видя какво ще ме посъветва.
Наистина нямам търпение да стане вече юли и да си гушна момченцето живо и здраво. Писна ми от всякакви притеснения. И не, че ще свършат с раждането, но поне да го видя и да знам, че всичко е наред.

# 624
Miss карах ковид февруари. 2-3дни температура мисля че беше до 38,6. Адска хрема (благодарение на синузита), с едни болки в цялото тяло и леки болки в гърлото. Докато се замотам с ПСР дойде 5ти ден и вече нямах темп. Личната ми изписа авирон, като последния ден не го изпих, иначе бях на Гринтус. И още от първи ден адски много течности. Вечер си лягах с една бутилка за шейк пълна с чай и лимони или вода с лимони.
Сега март не знам какво карах, уж теста беше отрицателен, но зверска кашлица, гледах да не говоря за да кашлям по - малко. Чувствах се като убита, но не се разминах от АБ и пих Панцеф, но храчки и хрема бяха много жълти. Температурата беше до 38,8. Болките в тялото и това как се чувствах беше много по- зле от ковида. Така, че избягвам да лежа в болници, освен в началото в УНГ отделение, но там нямаше какъв друг вирус или грип да хвана. Сега март месец малката на моя лежа в болницата и съм убедена, че от там го домъкна това чудо, защото всички се тръшнахме, дори родителите на моя. Аз бях най - зле.

Деси, имам спомен, че беше споделила, че и ти си приемала кортикостероиди с предната бременност. Би ли казала повече, смисъл в каква форма ги приемаше, по колко на ден и за какъв период от време. Също ако помниш и в кой месец беше. И малко личен въпрос, но може ли да кажеш причината.
ОТ 9 март го приемам и всеки път като ходя до аптеката и ме гледат странно и се почват въпроси от колко време го пия и ако мога да го спра. След като кажа, че е заради тромбоцитопения ме гледат тъжно и до там. Вече почва много да ми писва с тези жални и съжалителни погледи.

И да се оплача, че уж ги приемам по схема и уж всичко вървеше идеално, но вече не е. Тия пусти тромбоцити нито се задържат на нормални стойности, нито се покачват вече, отново падат. Преди 10 дни бяха към 90, а сега 60.

Оплаках Ви се, а сега към майките запознати с количките  дали имате наблюдения над Easywalker Charley (8кг) и Easywalker Harvey 2 (10,8кг) .    За Чарли намерих, че имало пълно легнало, което не знам дали и при Харви е така. Също не знам дали е толкова от значение, защото Харви е спечелила 1во място за най- добра количка мисля, че беше през 2019. Вие какво мислите за тези 2 колички.

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 10:21 от Лотос

# 625
Момичета,аз явно съм с контракции от няколко дни. Всичко ми е много ново...Корема ми е ужасно твърд,особено вечер. Имам едно странно усещане ниско долу,като повреме на секс... да поясня,като при свършване. Всичко ми пулсира. Обадих се на док, каза да захващам пак Алеракт и Но-Шпа. Все пак имах контракции още в самото начало на бременността, та си ме познава прекрасно. Ще ходя да се видим в Понеделник.
Някоя от вас има ли подобен "проблем"?

# 626
Аз си имам контракции от 5 месец  и от тогава пазя дивана вкъщи и пия Магнерот, Нош-па и Алеракт. Някой дни са по-малко и е добре, някои дни е ужасно.

# 627
Аз съм в 25 г.с и преди седмица получих втвърдяване на корема и дискомфорт, пия алеракт, магнерот и но шпа, лекаря каза повече почивка и малки разходки. Не бях излизала цяла седмица и днес реших да отида с колата до фризьора и хоп пак ме стегна и сякаш пак тоя дискомфорт ниско долу. Не знам какво да правя вече, така че и аз съм в отбора на мамите с контракции.😐
Чух се с АГ ,каза да си пия лекарствата и че било нормално до няколко контракции на ден.

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 13:51 от Diamante

# 628
  • София
Лотос, миналата бременност постоянно бяха в очакване да родя и края на 6 месец ми правиха курс с инжекции Дексаметазон. Ползва се да се отворят дробчетата на бебето и евентуално ако се роди да има шанс със самостоятелно дишане. Ефекта му е обаче към 7-10 дни та ми ги биха мисля 3 пъти. После в 8 месец и после като родих в 38 седмица пак ми биха. Та зависи от случаите и медицинските причини. Наистина на детето нищо му няма и е често срещано. Не обръщай внимание на начумерените погледи, няма как да те разберат ако не са минали през това, колкото и на думи да са съпричастни. Стискам палци всичко да е наред с теб и бебенцето и да оправиш тромбоцитите. Контракции и аз си имам по няколко на ден - напълно нормално е и дори ако липсват е по-озадачаващо, защото са подготвителни. Не трябва да продължават дълго и да са болезнени. Сестра ми имаше контракции от 5 месец, кара само на Биолектра 365 и преноси с две седмици. Нямаше никакви родилни контракции и разкритие. Та, не се притеснявайте излишно, слушайте си АГ и си почивайте ако ги усетите. Аз съм на селски туризъм с Калин на чист въздух. Вчера садихме картофи, днес боядисахме дръвчета. Вечер имам малко угризения, че съм бременна и трябва да почивам повече, да не си предизвикам контракции нещо, ама като ми е добре и ми в хубаво и слънчево и тези неща ми липсват в София  как да не се включвам… Та това ще ми е, сега седя на сянка и си лежа на одеалцето и похапвам. Малката не беше много активна тези дни, но днес наваксва. И малко тъп въпрос, ама възможно ли е да чува петел кукуригащ до мен?!?! От както сме тук и като изкукурига се разритва. В началото мислех, че е смешна случайност, ама вече трети ден 😄

# 629
Аз за дрешките да кажа - понеже една приятелка дето роди през юни ми е заделила разни неща, а и четох тук там: мисля да взема някое друго ромпърче с дълъг ръкав или бодита с тънки панталонки с дълъг, но ще взема основно гащеризончета с късо ръкавче и крачоли. Кожата на бебето трябва да се пази от слънце особено в началото - та ще гледам при изписването слънце да не го види, но в същото време в жегите в количката е достатъчно скрито и ще гледам да не го претоплям. Така че основно къс ръкав с някой друг дълъг - основно гащеризончета с цип и копче от край до край понеже били най-лесни за обличане. И някоя друга жилетчица, ако има хладни дни. Живот и здраве мисля 56ти номер да купувам за началото, почти никой не си ползва 50ти, но не знам след колко време минават в следващия размер.

Общи условия

Активация на акаунт