Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 332
  • 768
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, един тъп въпрос - може ли да се яде нар по време на бременност 😁

# 481
  • Замък сред облаците
Даже препоръчват сок от нар за анемия Simple Smile

# 482

Може.

Стойностите са ми 3,3 до 2,5 в норма, над 4 диабет.

# 483
  • Замък сред облаците
Това кръвна захар ли, защото стойностите са ниски и не сочат диабет. По време на бременност кръвната захар до 5.2 е напълно нормална.

# 484
Това кръвна захар ли, защото стойностите са ниски и не сочат диабет. По време на бременност кръвната захар до 5.2 е напълно нормална.

Това са ми стойностите, не знам точно дали е кръвна захар. Но преди две седмици ми изследваха само кръвна захар и ми беше 4,1.

# 485

Може.

Стойностите са ми 3,3 до 2,5 в норма, над 4 диабет.

Това вероятно е Хома-индекс, диабет има само при повишена кръвна захар. Хома индекса показва степените на инсулинова резистентност и риск за захарен диабет, като 3,3 е нормално за бременност. Обикновено над 5 е висока инсулинова резистентност, която също все още не значи диабет

# 486
  • Замък сред облаците
Скрит текст:
Това са ми стойностите, не знам точно дали е кръвна захар. Но преди две седмици ми изследваха само кръвна захар и ми беше 4,1.

[/quote]

Вземи да си смениш лекаря. Нормални стойности са това за бременност, да не кажа перфектни направо.

# 487
Това вероятно е Хома-индекс, диабет има само при повишена кръвна захар. Хома индекса показва степените на инсулинова резистентност и риск за захарен диабет, като 3,3 е нормално за бременност. Обикновено над 5 е висока инсулинова резистентност, която също все още не значи диабет
[/quote]

Да, хома индекс е. Трябва ли да минавам на диета? Не искам бебетата или аз да отключим диабет. Преди две седмици ми изследваха захарта беше 4,1

# 488
Аз друго се чудя - декември 2020 пусках изследвания за вродена тромбофилия, очудващо излезе че всичките 5  фактора  са генотип по нормален алел. Сега имам едно изоставане в коремчето на бебето от 2 седмици, но артериите са ок, кръвотокът супер и съответно заподозряза ниските ми белтък и албумин и неядене на достатъчно протеин. Та чудя се, възможножно ли е  нещо при тромбофилията да ми се е променило за година и нещо, при все че това са вродени тромбофилии.

Отделно тази седмица ще пускам ОГТТ и сега се загледах пише ми само трикратно и се чудя да пускам ли и кръвна захар и инсулин , или само захарта, ясно е че инсулинът шава яко в момента.

АА,

Този протеин на Биогейм, АГ одобри ли го, аз сега съм на Прегнако, моята лекарка смята че само с месо ще мине номера, ама аз се знам,че няма как да наваксам и почнах и протеин. От фитнес пртеините ме притеснява дали пише всички съставки тип витамини, защото някои са яко блъскани с витамин А като за спортисти.

# 489
  • Замък сред облаците
Да, Биогейм основно препоръчват за бременни, даже е без подсладител. Иначе и Прегнако е уж специално за бременни, ама цената ми идва космическа.
А по придобити тромбофилии може да се промени нещо, но не и по вродени Simple Smile

Ето съдържанието на суроватъчния на Биогейм (има с аромат на ванилия, на банан и ягода, в нашата аптека само ванилия имаха, това взех):
Скрит текст:

И понеже е без подсладител, си го правя в шейкъра с банан, шепа ягоди и малко захар и вода по указанията Simple Smile

# 490
Здравейте.
В четвъртък ме приеха в болница по спешност имах болки в кръста. Оказа се че имам и контракции. Бях на системи , и инжекции но-шпа за болната. Прегледа ме уролог каза ми че нямам проблеми с бъбреците. След това ми казаха че е възпаление на пикочните пътища. Давах три дни урина , резултати не ми казват. Слагат ми антибиотик. Вдигнах кръвно в петък 160/130 биха ми инжекция , направиха ми кардиограма. След това се появи и температура 38 градуса.
Днес ги питам отново какво ми има защо се получават тези неща. Какво е точно състоянието ми , с какво ме лекуват. Никой нищо не ми казва. Ще ме изпишат утре или други ден и след 4-5 дена отново ме викат за една седмица за още изследвания.

На всичкото отгоре ми казаха че от контракции те в четвъртък и от високото кръвно може да родя преждевременно….

На какво мнение сте , да сменя ли болницата и лекуващия лекар?

# 491
Захарта си варира на гладно и според това, как сме се хранили последните дни. Според мен няма нужда от специална диета. Но не бих наблягала на тесто и захар - те за никого не са полезни така или иначе. Аз съм с подобни стойности, но ги поддържам такива с режим и йога, иначе не се чувствам добре, но аз съм и много кг. Моето мнение е че няма защо да се страхуваш от диабет

Да, хома индекс е. Трябва ли да минавам на диета? Не искам бебетата или аз да отключим диабет. Преди две седмици ми изследваха захарта беше 4,1

[/quote]

# 492
Здравейте и аз пия Магнерот и но шпа по 6 на ден (3х2) по препоръка на лекарката ,но по голяма нужда ходя по разпуснато на моменти като диария и пия пробиотик ,но дългия прием на пробиотик незнам дали да ме притеснява,вие от колко време го приемате?

И на мен магнезия ми влияе разхлабващо, аз пия 4-6 магнерота на ден. Пия и пробиотик. Никога не съм ходила толкова лесно до тоалетна.

# 493
  • Велико Търново
Здравейте, аз бях в 3-4 месец, когато постъпих с постоянни и силни болки, в нашата болница нищо не направиха и ме изписаха с болки. На следващия ден отидохме в Плевен, там ми обърнаха по- голямо внимание и още първия ден болките минаха. Моят съвет е ако можете да отидете някъде другаде. Успех и нека всичко да бъде наред! Flowers Four Leaf Clover

Здравейте.
В четвъртък ме приеха в болница по спешност имах болки в кръста. Оказа се че имам и контракции. Бях на системи , и инжекции но-шпа за болната. Прегледа ме уролог каза ми че нямам проблеми с бъбреците. След това ми казаха че е възпаление на пикочните пътища. Давах три дни урина , резултати не ми казват. Слагат ми антибиотик. Вдигнах кръвно в петък 160/130 биха ми инжекция , направиха ми кардиограма. След това се появи и температура 38 градуса.
Днес ги питам отново какво ми има защо се получават тези неща. Какво е точно състоянието ми , с какво ме лекуват. Никой нищо не ми казва. Ще ме изпишат утре или други ден и след 4-5 дена отново ме викат за една седмица за още изследвания.

На всичкото отгоре ми казаха че от контракции те в четвъртък и от високото кръвно може да родя преждевременно….

На какво мнение сте , да сменя ли болницата и лекуващия лекар?

# 494
Здравейте и аз пия Магнерот и но шпа по 6 на ден (3х2) по препоръка на лекарката ,но по голяма нужда ходя по разпуснато на моменти като диария и пия пробиотик ,но дългия прием на пробиотик незнам дали да ме притеснява,вие от колко време го приемате?

И на мен магнезия ми влияе разхлабващо, аз пия 4-6 магнерота на ден. Пия и пробиотик. Никога не съм ходила толкова лесно до тоалетна.

Няма проблем в приема на пробиотик - това са полезни бактерии, които помагат да се създаде и подходяща чревна флора за бебчето. Не случайно изписват често омнибиотик от някой месец нататък - така правят профилактика на дерматити при бебетата. Аз лично пия друг пробиотик от началото на бременността, защото имам синдром на раздразненото черво, и болките се появяват пак като го сменя

Общи условия

Активация на акаунт