Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 295
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
Lavinka, и при мен 1та е ок, 2рата близко до горната граница, третата малко на нея. Консултирах се с ендокринилог и АГ и не виждат някаква драма, предвид останалите ми показатели. Аз така или иначе не ям много въглехидрати  и съм на нещо като диета от 1 триместър и просто ще  следя захарта. Детето не върви едро, водите са ми ок също. Иначе колкото лекари толкова мнения- двамата ендрортинолози,които ми видяха резултатите имаха различни насоки, но нито един не предвижда друго освен диета и следене. Зависи естествено какви са отклоненията и дали има други съпътстващи фактори.
Мерси за бързия отговор. А, също не ядях мн въглехидрати първият триместер и захарта на гладно ми е била и 3 и нещо...
Но сега от месец много голям апетит имам.
А бебето си върви голямо...но имам и по-ранна овулация ( установена с фуликометрия и тест), а бащата си е висок едър.... ма много ме наплашиха с едрото бебе.... 😔

# 676
Момичета, не съм се включвала отдавна и аз, но с работа и с каката често на главата, все не сваряам.
Гледам последно за гестационния диабет сте писали. На мен също стойностите след пъривя час са ми по-високи, горе-долу с единица, на втория са на границата точно. АГ още нищо не е казала, какво следва от тук нататък и аз се чудих.
За легло ние ползвахме дървена кошара с обиколници беше, но никога не е имало проблем с това. Сега с бебето ще ползвам от другите меки кошари, че нямаме място за дървената кошара. Мисля да взема и едно гнездо, втора ръка, изглеждат много удобни, но за съжаление бързо омаляват.

# 677
За гес.диабет. Аз имах  с първата бременност, имам го и сега.  Моята захар на гладно варира между 6.2 и 7.5. Отказах да направя теста с глюкозата понеже с тези стойности е ясно, че проблем има. Купих си хубав глюкомер и си направих профил в къщи. Мерих захарта на гладно, 1час след хранене и 2ч след хранене през целия ден (в продължение на седмица). Нещата хич не изглеждаха добре. Хапвах без въглехидрати, но въпреки това захарта ми скачаше до 9.0 1ч. след сутрешното хранене(но нормално щом на гладно ми е 7.5). На втория час падаше до 7.5 и чак на третия час стигаше до към 6.0. Стойности под 6 нямах през целия ден. Предписаха ми бавно действащ инсулин сутрин+диетата. Сега нещата са по-добре. Но въпреки всичко захарта  си я виждам рядко под 5. Сутрешната стана около 5-5.5, 1ч след хранене до 7.8  и на втория час пада до 5-5.5. Посетих трима ендокринолози и нито един от тях не е притеснен. Казаха, че с тези стойности най-много да родя по-едро бебе. С първата бременност нещата бяха горе-долу същите. Родих си здраво бебе в 37г.с. 2810гр. 49см.

# 678
Деси, благодаря за снимките. Много добре се е получило, само че при тях стените са сиви, а при нас мебелите.
Сватбите, на които сме поканени, не са на много близки хора, за мен даже изобщо не е задължително да ходим, но ще видя и ММ на какво мнение е.
Ха ние с нашите кумове нещо доста се разминахме и от близки станахме ...никакви.
За латекста и ние търсим нещо качествено, без значение е цената. Ясно е, че след няколко години пак ще е за боядисване, но не ни трябва нещо, което ще трябва да се минава на няколко ръце.

Exsberrу, абе и на мен след раждането сигурно като ме ударят хормоните ще ми се иска да отидем някъде да се разнообразим, но сега като знам, че нито ще мога да се забавлявам, нито да пия чаша вино хич не ми се занимава. Нека все пак да има все хубави поводи за празнуване. Иначе подобни събития след раждането винаги са ми носели напрежение, защото мислите ми все са при бебето и не можем да се отпуснем. Особено и ако сте такива, каквото сме ние с ММ.

Lavinka, и на мен ми допадат тези акценти, но искаме стените да са нещо по-неутрално. А вече декорацията ще я мисля. Там може да заложа на нещо по-смело. Стаята не е много светла, защото терасата към нея е полуотворена и спира част от светлината, но пък преди и осветлението беше по-приглушено, сега го сменихме и вече ще е доста по-светло.
За обременяването при мен след това Аг ми каза, че имам ИР. Каза да спазвам диета и ще следим стойностите. Ендокринолог, обаче ми каза, че нямам ИР, но е добре да не се прекалява с въглехидратите. Консултирай се с ендокринолог за успокоение.

# 679
Ух, не се бях сетила за домашните ни любимци, че тази падаща преграда на кошарата и закачване за нашата спалня улеснява достъпа и на кучето, и на котката. Astonished
И аз съм на мнението на fillme, за хол/всекидневна жълтата гама, за настроение, но пак зависи какво сиво са мебелите. Минала година правихме ремонт, бодисвахме с миещия се латекс на Vivechrom. Четох, че са безопасни и екологични. Доволни сме от наситеността даже и на един слой и почти нямаха миризма!

# 680
Честит цветен празник, момичета! Ако има празнуващи тук, нека се чувстват поздравени!

# 681
Благодаря миличка!Весел празник на всички и от мен!

# 682
  • София
Честит празник и от нас! Да са здрави и благословени имениците! Ето един именик и специални поздрави на Калина!

# 683
Честит празник и от нас! Да са здрави и благословени имениците! Ето един именик и специални поздрави на Калина!

Честит празник, мами! Благодаря Деси! Честит имен ден на Калин от Калина!

# 684
Честит празник на всички цветя и дръвчета!!! Да сте здрави и да продължавате да красите света с имената си!
Синът ми казва "Бебето за днес само ще си мислим, че се казва Калина, че да има имен ден". Иначе други имена са ни в списъка, но още няма финалист 😄
Десислава'', много е хубаво при сестра ти. Би ли споделила синия диван от къде е, че трябва да сменяме нашия и търся подобен дизайн.
ViKiA, благодаря, ще му дам шанс следващия път Simple Smile Тези дни хапнах повече въглехидрати, че малкия имаше РД, но вече спирам. Не знам кой сподели, че пие газирана вода, но толкова съм благодарна. Никога не съм я обичала, сега обаче ми харесва (особено с лимонче) и пия по една голяма бутилка дневно и много ми помага да стигна до 3-те литра на ден.

# 685
  • София
Raffaella_ диванв е от мебели Идея.

# 686
Подобен диван има в икеа, на снимка не е нищо особено, но на живо е много хубав и супер удобен, може да си го направиш ъглов или стандартен 3 местен.
Аз пия газирана вода и само тя ми решава проблемите, но за съжаление спрях отвесните ядки с мляко сутрин и плодовете, защото ми образува кисилини.
Честит празник на всичко празнуващи и от мен

# 687
  • София
Дивана е мега як, но май беше доста пари. Иначе е с копчета и се разпъва като спалня и се прибира - гърба му пада. Малкия всеки път като идем на гости си играе да ни вози. Аз се чудя утре дали да ида да видя малката на частно или да си чакам прегледа. Но последния преглед ми беше 29 март, а следващия чак 10 май. Не знам дали ще издържа психически толкова време. Бях много смела като казах, че ще карам без априлски преглед ама като се замисля, че толкова време няма да я видя и се чудя какво да правя. Съответно и някакви филми ми се въртят сега в главата от време на време Simple Smile

# 688
Аз бих отишла просто за контрол и спокойствие, особено ако се следи кръвооток, нарастване на бебето. Идват празници и тамън ще ти е по-спокойно.Моята АГ вече ме иска на две седмици от 28 седмица, а досега бях на 1 месец, но не е по касата де.

# 689
И  аз не бих издържала толкова време. Ходя на всеки две седмици. Веднъж на частен и веднъж по каса. Когато ме удари параноята пак хуквам към спешния на Селена.  Днес даже ми направиха първия запис на тонове, защото се притесних, че бебето вече трети ден само леко се помръдва, няма ритничета и побутвания. Но слава богу всичко е наред. Голяма паника съм станала....

Общи условия

Активация на акаунт