Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 304
  • 768
  •   1
Отговори
# 660
  • Замък сред облаците
Бих ти препоръчала да разгледаш съветите на Мила Владиславова, интериорен дизайнер.
Точно сега в ИГ пусна поредица за най-честите грешки в интериора и има постове и примери за цветовото разпределение: https://instagram.com/mila.vladislavova?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Има и блог: www.mila.land

# 661
Мис, тъй като е хол, а сивото се съчетава с всички цветове аз бих избрала нещо в жълтата или оранжевата гама. Да е светло, слънчево и вливащо енергия.

# 662
  • София
Добро утро, АА радвам се че всичко е наред. Усеща се липсата ти тук. Мале какъв кошмар сънувах, върха на всичко до сега. Че мъжа ми продал нашия тристаен апартамент готов всичко ремонтиран и купил на долен етаж също тристаен със заем и за ремонт 🤣 Изпаднах в шок! Накрая се сетих, че сме женени и после сме купили апартамента и не може да продава току така имот сам! 😅 Какви са тези глупости не знам и как ми ги ражда мозъка. И аз съм в чуденка на шкаф или скрин за дрехите на бебето. Имам един за баткото, но е пълен и трябва да мисля нещо за мадамата на първо време докато евентуално оправим детската стая. Да помрънка малко, не можат да ни оправят колата вече трети месец, само я връщаме и сега се скарал мм с майстора и ще търсим друг. Отделно сме на двойно кръщене на 6ти на първа братовчедка на децата, после ня сватба юни месец на моята кръщелница и ще е яко разоряване. Явно няма да правим скоро детска стая, но поне са хубави поводи!

# 663
Деси, аз също отлагам детската стая. За сега съм решила проблемът с няколко пластмасови шкафчета от тоя тип

АА, радвам се, че всичко е наред при теб и веднага си дърпам ухото заради помислите за седмаче 😄 пу пу.

# 664
  • София
Това е хубаво, но няма ли да е малко? Нямам идея какво да избирам. Мисля поне да питам дърводелеца за леглото колко ще излезе и да го поръчаме. И спрямо него да взема някакъв скрин, който евентуално после да преместим. Дори не знам от къде да започна с тая стая 😃 Иначе имам визията в главата си де.

Всичко останало ще е от ИКЕА. Освен там да ходя да гледам скринове.

# 665
Ние ходихме вече веднъж да разглеждаме за бои и не знам колко време се въртяхме там. ММ се е огледал в някакво капучино, лате, но не знам дали ще си отива с всичко, защото като боядисаме, няма връщане назад.
Веднъж вече си изпатихме с лилавото и сивото, защото не ни харесаха самите нюанси, когато се нанесоха. Предложих му цвят "пудра", той ми вика "ние с две момчета сме само за розово" и е прав де.Smile  Бих ударила и една "мента", защото ми е любим цвят, но ще се въздържа и ще мислим нещо по-неутрално.
Нямам търпение да свърши тази мъка с ремонта, но си говорим, че после искаме да освежим едната спалня и коридора и не знам до кога ще се влачим. Баткото още не бърза да си има детска стая и в началото най-вероятно ще сме аз и бебето в едната спалня, а те с таткото в другата. Ще трябва да мисля цвят и за спалнята, в която ще е бебето. В нея има бебешко легло, спалня, гардероб, скрин и две нощни шкафчета, а ще трябва да измисля къде да набутам и шкаф/гардероб за малкия човек. Heart
Ние отдавна си търсим нов апартамент и имам чувството, че никога няма да си купим. Цените все повече се вдигат. Close

Десислава, и ние сме на две сватби - май и юни. Точно, когато ще се търкалям. Joy Така и с баткото бяхме на сватба в 8-ми месец. Остави, че тогава ще са и най-големите разходи покрай покупки за бебето, ремонти, раждане, а и хич не ми се ходи. Остарявам лии. Laughing Тъкмо си мислех, че вече няма кой да се жени хах

# 666
  • София
Хаха и аз съм пресметнала, че това са ни последните близки роднини. После може и да пропускам сватби като не са на близки хора. Остава само кумата ми, на която пък сигурно ще съм кума ама тя за сега не се дава никак. Нашата спалня е цвят кафе лате мисля, латекса е на Левайс, само супер неща мога да кажа за него. По-скъп е, но е миещ се (тествано многократно) и е достатъчно минаване на една ръка.

# 667
  • Варна
Ние пък сме на сватба в началото и средата на септември (термина ми е края на юли/началото на август). и мноооого ми се ходи, но изобщо не знам дали е реално да съм на 2 сватби + бебе на 30-40 дни Grinning

# 668
  • гр.Пловдив
И ние правим детска на баткото,10кв м е ,освен двуетажно легло,гардероб,някакви модулни шкафове и бюро,друго няма какво да се сложи...Голямата подробност е ,че всичко с климатик като сума с тези цени в момента ще излезе към 4-5000лв ,не си ги представях така нещата,но и с най-базовото обзавеждане,паркет,шпакловка,бои и отиде та се не видя..

Бебето ще спи в спалнята в дървена кошара стандартен размер от 100-200л

# 669
Каката си има голям гардероб,а за малката подготвяме скрин,обаче събрах много дрехи и незнам🤣🤣

# 670
Raffaella, шоколода на Pregnaco доста ми хареса. Комбинирах го с кокосово мляко. Добре се получи.

На мен ми го изписаха 2 пъти по 2 мерителни лъжички на ден, а ако ми идва в повече по 1 лъжичка. Мисля да си поръчам този с вкус на шоколад.

На мен не са ми го изписали още, аз по свое усмотрение го взех, затова си слагам по 1 само, а и да стигне за повече време, че тази цена..... Ако нещо наложи увеличена доза, ще я увеличавам какво да се прави Grinning и ще пия със запушен нос. Пиши после дали шоколад ти харесва, евентуално да го пробвам и него след това Simple Smile Представям си го с кокосово мляко и малко еспресо.

Иначе за следобед съм планирала смути с целина, краставица, джинджифил и зелена ябълка. Tropical Drink

# 671
Ние сме още на проект, но аз заложих на 3 бели стени и една декоративна с тапети. При нас хол е кухня ще бъде в една стая.

[/b]quote author=Miss_Independent5 link=topic=1425454.msg44625346#msg44625346 date=1650086341]
Съботен въпрос...Извън темата, но сме в чуденка. На етап избиране на боя и боядисване на хола сме, но нещо не можем да изберем цвета. Диванът и секцията са тъмно сиви, ламинатът светло сив, дограмата и вратата в тъмен дървесен цвят. Старите цветове бяха сиво и лилаво, сега искаме нещо светло, но не можем да се спрем на цвят. Някой с подобни цветове може ли да сподели опит? Акцентът ще е във пано/тапет/завеса/възглавнички (нещо такова).
[/quote]

# 672
  • София
Ето при сестра ми сив хол как се е получило. Ако нещо ви хареса мис:
Скрит текст:

И една снимка от днес: Калин става ня 3,5 години и го заведох в Магурата.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 13:04 от Десислава``

# 673
Момичета, тези от вас, които са правили Обременяване с глюкозя и имат диагностициран гест. Диабет как процедират? На мен ми каза едната докторка (фм):нисковъглехидратна диета, но най-добре да ме приемат в болница и сега съм  в стрес....
Следящият лекар АГ ми каза споко, че много бременни жени имат и да не се притеснявам излишно преди да ме види и да ми направи консултация с ендокринолог.
Резултатите са:
 1-вата  ми стойност на глюкоза на гладно е е 4.81. Втората е на горната граница, но третата не е ок ( на 120 мин).

Miss Indipendent, аз харесвам за сиво светли акценти в студенаста гама: примерно с това зелено синьо или още по-светло. Хубаво е да гледаш комбимация от палитри, в които има основен цвят + акценти.
Примерно това:

https://www.pinterest.com/pin/3588874682364633/
А с жълтичко също е интересно.
Много зависи какво точно е сивото, колко голямо е помещението и как идва светлината

https://pin.it/28U9ntp
АА, ние поръчяхме същата количка 😁😁😁😁много гледах и пробвах, но тази ми се стори най-добре.

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 14:50 от Lavinka

# 674
Lavinka, и при мен 1та е ок, 2рата близко до горната граница, третата малко на нея. Консултирах се с ендокринилог и АГ и не виждат някаква драма, предвид останалите ми показатели. Аз така или иначе не ям много въглехидрати  и съм на нещо като диета от 1 триместър и просто ще  следя захарта. Детето не върви едро, водите са ми ок също. Иначе колкото лекари толкова мнения- двамата ендрортинолози,които ми видяха резултатите имаха различни насоки, но нито един не предвижда друго освен диета и следене. Зависи естествено какви са отклоненията и дали има други съпътстващи фактори.

Общи условия

Активация на акаунт