Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив - 2

• 47 558
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
За къде? В МГ, в Патриарх Евтимий, в Княз Александър Първи са си от значение като точки от НВО и си влизат във формулата за изчисляване на приемен бал и по това различават хилядите деца с 6 от удостоверението за завършен 4. клас, но с различен брой точки на НВОтата.
За Патриарха питам
За Княза и МГ формулата е ясна, за Патриарха доста мъглява - точките на НВО според сайта се вземат предвид само при равен резултат от състезание, успех и оценки

# 166
Кое не му е ясното? Ако имате един и същ бал по всички предишни точки с друго дете и се борите за последното място за прием, ще влезе този, който има повече точки на НВО.

# 167
Кое не му е ясното? Ако имате един и същ бал по всички предишни точки с друго дете и се борите за последното място за прием, ще влезе този, който има повече точки на НВО.
Това е ясно.
Не ми е ясно дали НВО резултатът влиза само в този случай (борбата за последните гранични места)
или
си е нормално балообразуващ фактор както в Княза.
Според сайта на Патриарха би трябвало да е първият случай, но понеже няколко пъти се спомена за официални и неофициални критерии остана неяснота у мен

# 168
Здравейте,искам да попитам,дали някой е запознат с нивото на образование в непрофилираните паралелки в Княз Александър. Сигурно не е като да си в някоя от профилираните, но как подготвят децата там.?

# 169
Децата ги подготвят по един и същи начин. Самите деца е важно какво възприемат, учителите преподават едно и също.
Профилираните не са чак толкова допълнително ангажирани със занимания или нещо специално, просто там са подбрани децата.
Ако на детето не му се учи, където и да го сложиш, както и да представяш урока, пак няма да се получи.

# 170
Разликата би трябвало да е в 2 часа допълнително по съответния профил за профилираните паралелки и то в частта им ФУЧ (свободноизбираеми без оценка), които принципно не са задължителни, но избирайки профилирана паралелка се задължаваш да ги посещаваш. Екипът трябва да е един и същ.
Същото важи за Патриарх Евтимий с това уточнение, че там са два екипа, които поемат 5. клас и всеки води по 4 паралелки (важи за БЕЛ и математика, останалите предмети се водят в по-голямата си степен от едни и същи преподаватели).
В частта ИУЧ (задължителноизбираемите часове, които се явяват с оценка в удостоверенията) се определят за цялото училище едни и същи, но не съм сигурна за всички набори ли е еднакво. Тази година в Лиляната ИУЧ в 5. клас бяха 0,5 ч английски, 1 час БЕЛ, 1 час математика за профилирани и непрофилирани паралелки, профилираните имаха още по 2 допълнителни часа съответно по БЕЛ за двете паралелки с БЕЛ, математика за двете с математика, за иновативната бяха рисуване и ЧП, но не знам в какво съотношение. Същите часове ИУЧ имаха и 5. клас в Княз Александър Първи.

# 171
  • Пловдив
Екипите в Княза са различни за профилираните и непрофилираните. Моето е 6-ти клас Мат, и понеже в този набор има дори повече паралелки, даже и на профилираните не преподават всички преподватели от един екип. Мисля, че е решение на ръководството година за година. Иначе разликата е да, само ФУЧ, и че самите деца са подбрани, но мисля, че няма драстична разлика между видовете класове

# 172
То клас с подбрани деца вече си е предимство. Очаква се да са по-мотивирани и родителите по-ангажирани, което улеснява учителя значително, но не е гаранция. Но дете, което иска да учи, където и да го сложиш пак ще си учи, както някой каза по-горе.

# 173
Привет отново,
Има ли някой сигурен отговор на въпроса ми за Патриарха?

- Точките от НВО  влизат в сила само в случай на борба на деца с равни точки по предните показатели за последните свободни места
или
- НВО е нормален балообразуващ фактор както в Княза и МГ

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 08:56 от 303371

# 174
Благодаря много за бързите отговори.

# 175
В обикновените паралелки на Княза има доста деца от Столипиново. По едно време и транспорт им беше организиран.

# 176
  • Пловдив
Всъщност децата не са от Столипиново, а от Аджисан Махала. Има разлика, защото не са ромчета. Моето дете е от първи клас в това училище и в началните класове имахме и ние 2 деца, които той дори и сега не знае, че са били с различен етнос-умишлено не съм му казвала, а и аз разбрах за едното по фамилията чак в трети клас...Мисля, че имаше в единия клас, и то майките се разпознават. Сега в прогимназиален курс, тези деца изчезнаха някъде, в смисъл дори и в обикновените паралелки не са. А нови дали има, не знам. Но такива градски легенди поне от 6 години със сигурност няма!

# 177
Всъщност децата не са от Столипиново, а от Аджисан Махала. Има разлика, защото не са ромчета. Моето дете е от първи клас в това училище и в началните класове имахме и ние 2 деца, които той дори и сега не знае, че са били с различен етнос-умишлено не съм му казвала, а и аз разбрах за едното по фамилията чак в трети клас...Мисля, че имаше в единия клас, и то майките се разпознават. Сега в прогимназиален курс, тези деца изчезнаха някъде, в смисъл дори и в обикновените паралелки не са. А нови дали има, не знам. Но такива градски легенди поне от 6 години със сигурност няма!

Има, има. Познавам ги лично повечето. Просто такава ми е работата.

# 178
  • Пловдив
И това, че има ромчета в тези паралелки е показател, че са с много занижен потенциал, че учителите са с по-ниски изисквания към тези класове? Така ли да разбирам писаното по-горе?

# 179
Привет отново,
Има ли някой сигурен отговор на въпроса ми за Патриарха?

- Точките от НВО  влизат в сила само в случай на борба на деца с равни точки по предните показатели за последните свободни места
или
- НВО е нормален балообразуващ фактор както в Княза и МГ
Някой има ли информация по този въпрос?

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 22:20 от belchevaina

Общи условия

Активация на акаунт