Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив - 2

• 47 549
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Привет отново,
Има ли някой сигурен отговор на въпроса ми за Патриарха?

- Точките от НВО  влизат в сила само в случай на борба на деца с равни точки по предните показатели за последните свободни места
или
- НВО е нормален балообразуващ фактор както в Княза и МГ
Някой има ли информация по този въпрос?
Мисля, че най-точна информация ще Ви дадат от училището. Пишете им имейл, отговарят бързо. Ако може после споделете тук.

# 181
Здравейте!
Някой дали може да ми разясни следното нещо.
Синът ми не е приет на първо класиране в Княз Александър с математика, той не е кандидатствал с нищо друго. Проследих имената на децата, които имат по-висок резултат от него, голяма част от тях са подали заявление за други паралелки. Има реално 6 деца преди него, които не са подали за нищо друго. Хипотетично ако 4 деца от подалите заявление за математическа паралелка не се запишат, се освобождават 4 места за второ класиране и той остава 2-ри след чертата. Ок. Но когато юли месец станат известни списъците за МГ и Лиляната, дали няма още деца да си изтеглят документите от Княз Александър и кога ще се запълнят техните места? Тоест ще има ли ново класиране след класиранията в МГ и Лиляната?

# 182
Дъщеря ми е приета точно с математика и следих доста подробно какво се случва.
От децата, кандидатстващи с математика в Княза, около 5 имат шанс за МГто (спрямо точките от последните състезания, не съм им правила подробно класиране). Но дали ще се получи и дали ще се запишат реално никой не може да каже.
+ имай предвид, че може някои деца с резултат след неговия, но по-добри матури също да го изпреварят.
Ако се отпишат деца, се обаждат по телефона на следващите в списъка или обявяват свободни места (кога точно можеш да питаш в дните за записване, обикновено зам, директорът е там). 
Не знам защо не си унифицират класиранията във времето, много е досадно... Миналата година така колежка отписа сина си от Княза, защото го приеха в МГ.

# 183
Благодаря Simple Smile
Да, резултатът от матурата може да наложи някои промени както в негова полза, така и обратно. Като цяло има добри резултати и това не го мисля, но ще бъде фактор, макар и малък. Също така в Лиляната резултатите не са поименни и е трудно да се направи сметка там дали ще има преместени деца след като излязат списъците, които излизат юли, а последното класиране за Княза и след няколко дни. Затова ми беше странно дали няма да има трето класиране през юли или тогава просто звънят по ред на номерата ако има изтеглени заявления. Явно е второто Simple Smile

# 184
Миналата година и второ и трето класиране бе с обявяване на брой свободни места и кои номера ги попълват, с даден срок за записване.

# 185
Аз не виждам в Княз Александър да имат трето класиране. Пак ще проверя.

# 186
Миналата година повече от веднъж обявяваха допълнителни свободни места (за математическата паралелка специално) и посочваха кои фиктивни номера ги заемат. Тази година правилата за класиране са различни, вероятно за записването също.

# 187
И предишните ли години децата са били по 29 в клас? За Княза става дума.
Дъщеря ми е приета в паралелка с английски, само там е кандидатствала.
Решено е, че няма да се мести, но ми е любопитно.
Както и какви са били тогава правилата за класиране.

# 188
Да и миналата година бяха по 29 деца в клас. НВО не се взимаше предвид, нямам спомен оценките от раздел А и Б да са се преобразували е точки. Искаха да се представят грамоти и свидетелства от участия в различни състезания по съответния предмет, за който кандидатстваш. И резултати, и класиране, и записване се случваше с фиктивни номера (за всеки изпит различен) и не можеше да се проследи кой накъде ще мръдне.

# 189
Което е един вид занижаване на критериите. Благодаря!

# 190
Има ли някой, приет в Княза с БЕЛ, който няма да се запише?

# 191
Което е един вид занижаване на критериите. Благодаря!
Е защо да е занижаване .. това с грамотите е супер непрозрачен критерии, с фиктивните номера също. Кой къде какво бил .. несериозна история, ако не е точкуването за конкретни състезания. Всеки си се намърдва където се натисне.
Балът тази година е като за 7 клас, с по-голяма тежест самите състезания.
Преди 7 години, когато синът ми кандидатстваше, бяха само състезанията и толкоз. Понеже му стигаше успехът за всички паралелки, ми звъня директорката да ме пита в коя ще го запиша.
Това също не е много измислено.
Така че тази година ги намирам за напълно прилично.

# 192
И аз смятам, че тази година Княза си проведе кампанията по кандидатстването много добре, поне много по-добре от Патриарха. Още недоумявам как може Патриарха да обяви пролетните състезания като критерий за прием много след като са минали?!?! За непубликуването на имена няма да коментирам.
Само да допълня, че ако МГ-то постъпи като Патриарха, направо ще ги разкостят. За Патриарха обаче всички си траят.

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 20:45 от stella1977

# 193
Също мисля, че грамотите от състезания не би трябвало да имат някаква тежест. Има и голямо значение от кои състезания, дали Иван Салабашев или Многознайко има голяма разлика. Не знам как е било предишни години, но сега смятам, че е ОК (за Княза). Хубаво е, че се взимат и матурите, както е хубаво, че им взимат точките, а не оценката, защото дали имаш 83 точки или 85 няма разлика, но 5-ца или 6-ца има.
В Патриарха не взимат ли единствено състезанието, което се проведе през април в тяхната сграда? Мисля, че то е кръстено пролетно състезание на сайта им. Има резултати и по математика, и по български. А пролетното състезание за МГ си беше в МГ-то.

# 194
Хубаво е, че се взимат и матурите, както е хубаво, че им взимат точките, а не оценката, защото дали имаш 83 точки или 85 няма разлика, но 5-ца или 6-ца има.
Едно време, когато нямаше точки, не се взимаше 5ца или 6ца, а 5,25 / 5,38 / 5,60 / 5,93 ей такива бяха, т.е. общо сумарно ставаше същото, ама в оценки с десетици, сега са точки..

Общи условия

Активация на акаунт