Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив - 2

• 47 559
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
И аз смятам, че тази година Княза си проведе кампанията по кандидатстването много добре, поне много по-добре от Патриарха. Още недоумявам как може Патриарха да обяви пролетните състезания като критерий за прием много след като са минали?!?! За непубликуването на имена няма да коментирам.
Само да допълня, че ако МГ-то постъпи като Патриарха, направо ще ги разкостят. За Патриарха обаче всички си траят.
Че то всяка година е така там!

# 196
И сега може да бъдеш с фиктивен номер. Пожелание на родителя.
Последният приет по математика е с 49 точки.
Както искате, така го смятайте. Съжалявам, че съм накърнила нечии чувства Simple Smile

# 197
И сега може да бъдеш с фиктивен номер. Пожелание на родителя.
Последният приет по математика е с 49 точки.
Както искате, така го смятайте. Съжалявам, че съм накърнила нечии чувства Simple Smile
Това за кое училище е? Щото за Патриарха май няма много избор. В Княза който иска се крие. Останалите - не.

# 198
Патриарха от няколко години крият имената на децата включително за състезания, които нямат никакво отношение към никакъв прием. Криворазбран GDPR. А за прием с техните състезания - нямат право на такъв и  сигурно, за да не се заяде някой родител го правят, но така дават още поводи за критика. В Княза също предишните две години бяха само с номера състезанията и то различни за всяко състезание, така че тази година си е направо космическа стъпка напред към прозрачност. Много би било хубаво навсякъде да е така.

# 199
  • Пловдив
В Княза имаме нова директорка от една година и мога да кажа евала на всичко откъм организация! Мисля, че такъв прозрачен прием не е имало до сега!

# 200
В Княза имаме нова директорка от една година и мога да кажа евала на всичко откъм организация! Мисля, че такъв прозрачен прием не е имало до сега!
Не разбирам защо Княза да има право да провежда състезания за прием, а Патриарха да няма? Защо Княза обявява ясно състезанията си като условие за прием, а Патриарха да трябва тихомълком да се крие? Законът не е ли еднакъв за всички и за какво служи наредба 10 за организацията на дейностите в училищното образование? Според РУО съгласно тази наредба училищата разработват критерии за преместване в пети клас в случай, че постъпилите заявления са повече от свободните места. Та как за едни училища е законно да провеждат състезания, а за други е тайно?

# 201
Ако някой иска да вкара дете по втория начин,
не е необходимо всички да са с фиктивен номер Simple Smile

# 202
Не говоря за фиктивните номера. Говоря за прозрачност при обявяване на условията за прием. Не знам защо не ме разбирате. А изискването за показване на оригинал при подаване за заявление за прием (и то през юли??) е направо абсурдно. Кой родител ще си държи незаписано детето никъде до средата на юли?

# 203
Че то дори не е нужно да е с никакъв номер... Има достатъчно класирани и гимнастики до 15 септември, да се освобождавта и наместват места, без изобщо да е нужно да се листват имената на всяко едно новоприето дете. Списъците са за 1 и 2 класиране... нататък винаги е можело да си влезе който трябва, със или без състезание.
Скрит текст:
И твоето дете би трябвало да е с УР на състезанието, а с името на класирането..  Освен, ако не е по 2рия начин и това се опитваш да докажеш... така че не виждам драмата Simple Smile
Изобщо не мога да разбера каква е тезата за спора в случая?
Че няма нужда изобщо от състезания, защото всичките ги наместват с връзки, така или иначе?
Че със състезания или без нивото е трагично ниско и не си заслужава записването, дори ако е класирането детето?
Че 3те у-ща, които обявяват прием със състезания (МГ, ПЕ, КА1) въртят вътрешни далавери за сметка на деца и родители?

Честно, изгубих се в смисъла.. или е нещо много дълбоко, което не успявам да хвана в тия риторични намеци Simple Smile

Аз си записвам детето в КА1, защото след НУ трябва все пак някъде да учи 5-6-7 клас, а съм доволна от преди 6-7 години от лични набюдения...

# 204
Лично аз не водя никакъв спор.
За мен критериите са занижени.

stella1977, а защо мислите, че отговорих на вас,
след като отговорът ми няма връзка с вашия пост.
От първия път ви разбрах.

# 205
Че то дори не е нужно да е с никакъв номер... Има достатъчно класирани и гимнастики до 15 септември, да се освобождавта и наместват места, без изобщо да е нужно да се листват имената на всяко едно новоприето дете. Списъците са за 1 и 2 класиране... нататък винаги е можело да си влезе който трябва, със или без състезание.
Скрит текст:
И твоето дете би трябвало да е с УР на състезанието, а с името на класирането..  Освен, ако не е по 2рия начин и това се опитваш да докажеш... така че не виждам драмата Simple Smile
Изобщо не мога да разбера каква е тезата за спора в случая?
Че няма нужда изобщо от състезания, защото всичките ги наместват с връзки, така или иначе?
Че със състезания или без нивото е трагично ниско и не си заслужава записването, дори ако е класирането детето?
Че 3те у-ща, които обявяват прием със състезания (МГ, ПЕ, КА1) въртят вътрешни далавери за сметка на деца и родители?

Честно, изгубих се в смисъла.. или е нещо много дълбоко, което не успявам да хвана в тия риторични намеци Simple Smile

Аз си записвам детето в КА1, защото след НУ трябва все пак някъде да учи 5-6-7 клас, а съм доволна от преди 6-7 години от лични набюдения...
Няма спор. Има въпроси, по-горе съм ги задала. Обаче отговори няма.

# 206
Къде искат оригинал на удостоверението при подаване на заявление?
Записах детето в сигурно училище с добри отзиви, в което се влиза без състезания, но след това подадохме заявление за Княза (с копие на удостоверението) за всеки случай и ако го приемат ще му изтегля документите.
В Патриарха ли искат оригинал или МГ?

# 207
Записах детето в сигурно училище с добри отзиви, в което се влиза без състезания, но след това подадохме заявление за Княза (с копие на удостоверението) за всеки случай и ако го приемат ще му изтегля документите.

На нас днес в МГ ни поискаха оригинала на удостоверението, но мъжът ми им каза, че е в училището още оригиналът и ни приеха документите и без него.
Поискаха ни и акт за раждане (макар на сайта им да пише, че само за кандидатстващите по социални критерии трябва да се носи акт за раждане), който също не носихме, но и без него минахме.
Не мога да разбера защо изобщо пишат едни документи, че са нужни, а накрая искат допълнителни...

# 208
Примерно в Патриарха и в Антим I

# 209
В Антим Първи го искат, защото е направо записване, не е подаване на заявление за кандидатстване. Поне на мен така ми казаха. За Патриарха нямах идея. Но онзи ден ми казаха, че и в Райна Княгиня са искали оригинал със заявлението и след обяснение от страна на родителите, че чакат класирания, са взели само копие.

Започнах адски да се изнервям на цялата ситуация. А си мислех, че нервите в 4-ти клас са свързани с матурите. Колко съм била наивна.

Общи условия

Активация на акаунт