Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив - 2

• 47 352
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Петокласниците са късметлии тази година, съобщиха, че Бистра Иванова поема единия 5-ти клас.

# 556
Тази година за първа година не могат да се видят списъците с класирани в МГ, а също и има много странна схема за кандидатстване и записване.

И за мен е много странно как 2 деца с достатъчно висок бал няма да са подали документи на първо класиране, а после на второ са. И защо не влизат автоматично резервите, а на ново се подават заявления. Също така където липсва прозрачност, се поражда съмнение. Дано няма влизане по втория начин и системата пази от такива нередности.

# 557
За съжаление дори и мин година у мен се породиха такива съмнения специално при момчетата, но каквото такова

# 558
Аз миналата година, когато моята дъщеря кандидатстваше в МГ, бях направила проекто-таблица с резултатите от всички състезания и пресмятания на баловете. Така бях напълно наясно колко деца има преди нея, на кое място е тя в класирането и какъв шанс има. Впоследствие тези балове бяха почти 1 към 1 с изнесените списъци (с малки разлики, където е имало по-ниски точки на НВО или диплома, по-висок от очаквания бал нямаше). От тези списъци успях дори и децата с фиктивните номера да разбера кои са и всичко беше точно. Така че поне за мен място за съмнение няма.

# 559
Значи е ясно откъде дъщеря Ви е наследила любовта и усета си към математиката Grinning Казвам го с най-добро чувство и с респект!

# 560
  • Пловдив
_Mishlence_, кога ги изкарваха тези списъци?  С дъщеря ми си спомням, че имаше някаква родителска среща към средата на юли, когато обявиха паралелките и класните ръководители. Миналата година как беше?

# 561
Mometo* дъщеря ми е доста енергоспестяваща, в сравнение с мен, за жалост Simple Smile

_Mishlence_, кога ги изкарваха тези списъци?  С дъщеря ми си спомням, че имаше някаква родителска среща към средата на юли, когато обявиха паралелките и класните ръководители. Миналата година как беше?
Списъците на класираните деца и резервите ги изкараха веднага като излезе класирането, а на разпределението по класове преди първата родителска среща, която е била на 13-ти юли (пазя архив на всичко Smile).

# 562
_Mishlence_, адмирации, съвсем сериозно
Hands Clap

# 563
  • Пловдив
Тази година момичетата кандидати за МГ са в недостиг. След второ класиране три свободни места.
https://omg-bg.com/%d1%81%d0%b2%d0%be%d0%b1%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0 … 0%b8%d0%b5%d0%bc/

# 564
За сметка на това има момчета, които искат да влязат и са се потрудили за това, но уви... Така ще да е, с тази схема - този набор, а и следващите са повече момчета и разликата в бала ще е все по-осезаема.

# 565
Здравейте,
Минавам да кажа някои неща за Княза.Синът ми учи  в Математическа паралелка.Доволна съм като цяло от училището.Определено има разлика в успеха на профилираните паралелки.Заслужава си предимно там да запишете детето си.Вече две години най-добър успех от випуска дават математическите паралелки.Сградата е стара ,неугледна, но е паметник на културата и нещата стоят по друг начин.Детето ми има добри знания по всички предмети,не говоря за оценки(те са нещо субективно)Учителите държат здраво,но няма крайности и това до някъде ми харесва,защото не искам да се отврати от учене.Истината е ,че голямата цедка е по-нагоре, но пък основата трябва да е стабилна.

# 566
Здравейте,
Минавам да кажа някои неща за Княза.Синът ми учи  в Математическа паралелка.Доволна съм като цяло от училището.Определено има разлика в успеха на профилираните паралелки.Заслужава си предимно там да запишете детето си.Вече две години най-добър успех от випуска дават математическите паралелки.Сградата е стара ,неугледна, но е паметник на културата и нещата стоят по друг начин.Детето ми има добри знания по всички предмети,не говоря за оценки(те са нещо субективно)Учителите държат здраво,но няма крайности и това до някъде ми харесва,защото не искам да се отврати от учене.Истината е ,че голямата цедка е по-нагоре, но пък основата трябва да е стабилна.

Ние сме приети в Княза в паралелката с история и цивилизации, това беше желанието на сина ми - класната от старото му (вече) училище събуди у него голям интерес към предмета. Година и половина го мъчих с частни уроци по математика, справи се добре на НВО-то, но дотам; пълен провал на изпита Simple Smile)
Приятелче, което също се готви, и имаше 99 точки на НВО мат, изкара едва 30 на изпита, така че за нашите възможности и представи изпита беше много труден.
Направи ми впечатление,че на второ класиране в паралелка мат останаха едва 7 деца от 29, другите явно са предпочели МГ и Патриарха. При другите профилирани паралелки разместванията бяха с по 5-6 места, не повече.

# 567
  • Пловдив
Това е така, защото с математика все пак са 3 училища в града, с бел 2, а останалите са само в Княза в този си вид. Тоест с математика има повече избор и разместване.

# 568
Здравейте.Някой с впечатления от обучението  в прогимназиален етап в СУ ,,Братя Миладинови,, ? Не намирам отзиви,единствено информацията ,че това е ,,училището с двойките ,, т.е. всички дванайсет зрелостници са се провалили на матурите.А и му се носи славата на място с лоша среда,без да се уточнява какво точно се има предвид.Ако има родител,чието дете учи или е учило там ,ще съм благодарна да сподели мнение.

# 569
Здравейте.Някой с впечатления от обучението  в прогимназиален етап в СУ ,,Братя Миладинови,, ? Не намирам отзиви,единствено информацията ,че това е ,,училището с двойките ,, т.е. всички дванайсет зрелостници са се провалили на матурите.А и му се носи славата на място с лоша среда,без да се уточнява какво точно се има предвид.Ако има родител,чието дете учи или е учило там ,ще съм благодарна да сподели мнение.
Познавам доста деца, както от предишните випуски, така и от този, които бяха в началния курс на Братя Миладинови и бяха доволни от учителите, но не продължиха там. По-голямата част се преместиха в К.К.Философ и Яне Сандански. Отзивите им са, че не биха си оставили децата в прогимназията на Братя Миладинови. Тогава вече са в сградата на Събота пазар заедно с големите, докато начален курс са в отделна сграда в пресечката до надлеза на Даме Груев. За мен е показателен фактът, че учениците им не продължават там, а се местят по другите училища, както и резултатите им от НВО 7. клас за нивото на преподаване, така че не бих го препоръчала.

Общи условия

Активация на акаунт