Любов или отговорност?

• 10 451
  • 319
  •   1
Отговори
# 165
  • USA
да си добър човек означава д а помагаш на другите БЕЗ да ги нараняваши да действа безкористно.
Ти не си такъв освен в направлението, че помагаш на другата дама да се чуства желана.
Въобще защо пусна тази тема?Какво очакваше? Защо не пораснеш и не започнеш да приемаш градивната критика? Мисля, че ти казаха какво да правиш, какво още го мислиш?
1. Продължаваш с жена си, продължаваш и с другата да я мотаеш докато не и писне
2. Пордългаваш самос  жена си
3. Продължаваш с новата и слагаш точка на старата, то детето си е дете.Все си е твое дори и баша му да не се държи номрално.

някое друго решение пропуснах ли?

# 166
Виртуалното пространство, колкото и да сме обвързани с него, както и всичко наоколо, то не е реално, за това и границите, дори и да ги има, не са реални. Реална е тази, която ни откъсва от реалността.
А ти не си в реалността!
Мисля , че не е и в реалността, човек, който всячески се опитва да е прав, подкрепен от други, познати или не, потребители, а дискурса тук се превърна в подигравка и претегляне на способности за оценка и моралност. Няма нищо морално в думата "любовница" и в идеята за мъж, който изневерява. А тук сме биологични единици с определена мисловна дейност, грешно предадена чрез"модерни" технологии, което прави комуникацията синтетична и виртуална, какъвто е и езика ни. Не очаквам разбиране, очаквах точно обиди от самотни хора. Интересно е.

Пич, ти сериозно ли наричаш нас “самотни хора” ? 😃 Нали осъзнаваш, че голяма част от жените, включили се в темата ти, сме семейни ? Ама наистина семейни.
Твоето положение ми прилича повече на самота. Нито имаш семейство, приятел, нито любовница. Дори историята ти да е реална, ти пак нямаш нито едното - реално ти нито си до жена си, нито до любовницата. Уж си с две, а де факто нито с една.

# 167
  • Great Britain
Много голямо внимание му обърнахте на този измислен автор.Срамота.

# 168
За интересното, донякъде е. Само щото е петък. Чудното е, че все още пишеш в темата си. Обикновено още на втора страница авторът (в който и да е пол) се отказва, засипан от форумния морал.
Сега, ако случайно си реална личност с реален проблем, по-горе ти бяха описали какво следва да направиш. Но не вярвам да се случи така в реала.
Поведението на "приятелката" ти е съвсем нормално. Имам лична приятелка, която е в позицията на твоята приятелка и се държи по много сходен начин с "мъжа на мечтите й". Няма никакво намерение да му става жена и да му пере гащите обаче. Тръпката е там, в кратките виждания, на скрито. В откаднатия почивен ден в някой затънтен хотел.
Жена ти, от друга страна, вероятно знае, ако историята е такава, каквато я представяш. Може би си затваря очите поради някакви си нейни, изкривени причини. Така че не знам доколко ще е доволна да й снесеш информацията "на тепсия", за да си измиеш съвестта.
Тъй че, полезен ход едва ли имаш. Но, добрата новина е, че животът продължава.
Нямам идея каква беше целта ти с отварянето на тема тук, освен да направиш малко съспенс. Щом си толкоз интелигентен, вероятно е било ниска летва да се сетиш какво ще е всеобщото мнение по твоя въпрос.
Имам един въпрос. Какво точно търсиш тук?

# 169
Виртуалното пространство, колкото и да сме обвързани с него, както и всичко наоколо, то не е реално, за това и границите, дори и да ги има, не са реални. Реална е тази, която ни откъсва от реалността.
А ти не си в реалността!
Мисля , че не е и в реалността, човек, който всячески се опитва да е прав, подкрепен от други, познати или не, потребители, а дискурса тук се превърна в подигравка и претегляне на способности за оценка и моралност. Няма нищо морално в думата "любовница" и в идеята за мъж, който изневерява. А тук сме биологични единици с определена мисловна дейност, грешно предадена чрез"модерни" технологии, което прави комуникацията синтетична и виртуална, какъвто е и езика ни. Не очаквам разбиране, очаквах точно обиди от самотни хора. Интересно е.
И какво точно трябва да се дискутира? 
Любовницата или жената, точно в бг мама?
Ако сам не можеш да вземеш решение, ние ли да те напътстваме?
Никой не е застрахован от грешки или влюбвания, не сме идеални. Но начина по който реагираме, смелостта да бъдеш честен и да понесеш последствията, те прави човек (мъж) отговорен!
Но продъжавай да кодкудякаш, на правилното място си!

# 170
Не очакваш разбиране. Казусът ти е неморален, според твоята оценка. Хората тук го потвърдиха, тоест мисля, че точно намери разбиране. Неочаквано, но факт.

# 171
Скрит текст:

Темите, които съм избрал отметнах набързо и са неща , които прецених, че може да ме интересуват за детето ми и здравето например, но човек никога не знае какво ще му потрябва, може утре да ми трябва рецепта за кисело зеле, тези раздели не са задължителни. И не, темата не е пързалка...за съжаление. Тез нелепи "любовни" игри и нужда от решение идват, когато претърпях две операции на крака след падане, имам малък бизнес, с който възникнаха доста проблеми и общо взето ми се събраха много неща накуп, а след глупостоте , които сътрових ми е трудно да се концентрирам върху всичко. Но се надявам преди 40 да съм станал човек, че тази грешка , ако я направя на 40г. ще е още по-голям провал.

Оправданието е като задника, всеки си го носи със себе си.
Интелигентните хора не пишат просташки като теб.
Дори познавам простовати хора пишат по-добре от теб.
Аз пък имам 20 простовати хора в джоба си, но не претендирам. Защо е тази злоба не знам, не очаквам и възхищение де, но не коментирате темата, а се опитвате да обидите мен и грешните ми репения.Целта на добрите хора е да направят света по-добър за близките  и околните. Осъзнавам , че това което направих е грешка. Анатемосвай ме още , като нямаш друга работа.

Гладна кокошка - просо сънува.
Злоба няма. Има истина. Какво ме интересува, че те е заболяло.
Простовати хора в джоба си нямаш, но ти си вярвай.
Ти не си добър човек и никога няма да бъдеш. Дори не знаеш значението на думата добър.
А каква работа си имам, не е твоя работа.
Ама уж си интелегенТ, бачкаш на две места, пък висиш в женски форум Joy

# 172
Откъде си сигурен, че любовницата и жената не четат тук? Smile

# 173
  • София
Вероятно авторът е очаквал в бг мама разярени майки и съпруги да го нападнат заради любовницата... В неговия случай обаче дори "любовниците" не биха го подкрепили. Както написах по-горе, случва се женен мъж да се влюби в друга, да създаде силна връзка с нея и тогава е длъжен да вземе решение, в което да подреди живота на всички участващи. Тук не виждам дори желание за избор, само нахвърляни отгоре противоречия, че чак и самотници се оказахме. Smile

djtriples, всъщност къде живееш - в България, в село, в град, в чужбина? В Бг малко хора работят на две места, пък и ти изкарваш тройно повече от двете ти жени. Thinking Въобще това с парите и апартаментите малко объркано... Ако нямаш проблем с финансите и наистина имаш два апартамента,  решението ти е лесно.

# 174
  • Сф
.

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 06:41 от PureLove

# 175
Авторе, изчетох те до третия ти пост, но не се сдържам. Работиш на две места и детето започнало да щъка и баби нямало, та секса секнал ( разбирам и двете причини за липса на време за връзката ти). Обаче се чудя за любовница как си намерил време. Има нещо, което не ти е читаво, понеже времето с любовницата можеше да го вложиш във време с дете и жена и нямаше сега да се терзаеш как да не излезнеш лошия, понеже си лош, ама не искаш да си лош, а много отговорен. Погледни се честно себе си и се замисли дали, след изстиването към настоящата жена, няма да изстинеш някога така и към любовницата. И тя може дете да ги роди дете, ти пак много да работиш, секса да секне, финансите й да са малки... и да влзенеш в същия кръговрат. И пак ще си много отговорен към две жени и две деца и пак ще търсиш любовта... Мани!

# 176
Прочетох доста по тема и реших да се включа с едно по различно мнение. Може и да ме осъдите! Може и да не съм права, просто ми минава и друга мисъл през главата. Автора и неговата любовница няма да коментирам, те вече са коментирани достатъчно. Насочвам вниманието към съпругата. Жена да каже на съпруга си” използвай си презервативите по предназначение за да не ми дойде някоя с дете на вратата”. Сиреч тя казва “ ходи си при която искаш, само не ми създавай проблеми”. Все съм си мислила, че любовта и ревноста вървят ръка за ръка. В коментарите по горе се казва “ ясно е, че не обичаш съпругата си” , а тя дали го обича?! Пълно безразличие от нейна страна. На какво се дължи това? От факта, че е разбрала за любовницата и просто вече и е все едно какво прави мъжът и?! Мисля си дали не е възможно да е станала обратното- просто нейните чувства към съпруга и отдавна да са отлетели и проявата на пълна безразличност от нейна страна и студенина ( което се усеща и също е доста болезнено ) не са причината той да се хвърли в обятията на друга жена, където се е почувствал обичан. Има разлика в липсата на секс поради битовизми, умора и отглеждане на деца и липсата поради вече нежеланието да бъдеш с даден човек ( в случая тя вече не желае да бъде с теб и затова няма нищо против ти да си ходиш). Пак казвам, че може и да греша. Авторе ти най добре си знаеш причината за странното за мен поведение на жена ти. За това ти ще си решиш при кой, ще останеш.

# 177
Изразът "ползвай си презервативите по предназначение" съм чувала от друга моя приятелка, която подозираше какви ги върши мъжът и, но по никакъв начин не желаеше да се разделя с него. Той си ги ползваше. Тя го обича. Свеът е шарен.

# 178
Момичета, не забравяйте, че авторът не може да обича. Обича себе си. Той дори любовницата не обича.

Marbg, права си, ама донякъде.

Като гледам писаниците на авторът, за отчуждението м/у него и жена му не е виновна тя.
То си личи, че е напълно нормално жена му да не го обича.
Ако беше добър, свестен, грижовен, мил - нямаше как да не го обича.
Ама явно нищо в него не си струва.

# 179
Изразът "ползвай си презервативите по предназначение" съм чувала от друга моя приятелка, която подозираше какви ги върши мъжът и, но по никакъв начин не желаеше да се разделя с него. Той си ги ползваше. Тя го обича. Свеът е шарен.
И той ли взема три пъти повече от нея?

Общи условия

Активация на акаунт