Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 24 036
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро, т.е. добър ден вече. Обещах:

- пицата:
Пица

и още една, която е в списъка, но не е пробвана:
Пица с броколи

Мдам, и аз мислех, че хроничната умора и безсънието са от нещоси там, а килограмите - от липса на воля, ама друго излезе.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 12:12 от Минерва

# 226
  • София
Тази сутрин си направих изследвания с обременяване. Глюкозата е отврат.  Confounded Добре че след това може да се пие много вода, още имам гаден вкус в устата. Мисля днес да остана само на вода. Не ми стана лошо, но нещо като че ли се опитва да ме боли главата.
Сега чакам да видим резултатите.
А пица с блат от тиквички си правих в неделя и много, много ми хареса. Хареса и на домашните за които правих със стандартно тесто. Изядоха ми я, а си мислех, че ще имам и за другия ден Smiley

# 227
Охоо, даже ми изглежда лесно. Не съм правила кето пици. То и обикновени много рядко съм правила.
То може и ако искаме по-стандартен блат да сложим бадемово брашно.
Ще се опита скоро.
Гледам, че блата трябва да се изпече предварително. Добре че прочетох.

# 228
Долче, да, това според моя гинеколог. Ама той е гинеколог и според мен не може да диагностицира такива неща Grinning
Ще ходя на ендо и ако трябва и обременяване ще правя.. Последно правих по време на бременността със съмнение за гестационен диабет. Бях на ръба тогава. И тогава кръвната ми захар си беше толкова на гладно. Та вероятно отдавна съм така ама неглижирам и аз..

# 229
Много е хубава рецептата за пица ❤
Тези дни имам много работа и ниско кръвно и ходя като замлАтена , та едва днес успях да сготвя нещо за душата, доста по- лесно от пицата.
5 тиквички нарязани, запечени в патешка мас, заляти с 6 яйца, извара доста и връзка магданоз. Запечено само на горен реотан.
Яд ме е, че не сложих отгоре кашкавал, или друго сирене. Но не знаех как ще се получи. Е, с чеснов сос стана хранително, засищащо , да видим докога. Днес ще си лежа у нас, нещо ми е доста скапано. Чудя се какво да пия за енергия.

# 230
  • Sofia
Харесвам повече блатът за пица с  глава целина.
Не се изисква изстискване и не стои воднист както е тиквения.

# 231
Доли, а рецепта с пропорциите имаш ли?🙂
Блъд, най-вероятно си с ИР. Всъщност, добре е, че гинекологът ти е обърнал внимание на това. А какви ти бяха резултатите от обременяването?

# 232
Таис, как си със солта?
При нввмх си трябва малко повече сол. Имала съм такива моменти в началото. Аз принципно по-безсолно винаги съм харесвала.
Сега от Зоя съм си взела някаква хубава сол уж обогатена с магнезий и 1 кило морска сол, но естествено йодирана.
От първата си слагам малко във водата.
Купувай си хубава сол и си слагай във водата.
Така няма да я изпишкваш водата веднага и органите се хидратират по-добре.

---
Днес съм пак на фаст, вечерен. И утре планирам. Искам да видя след 2 дни какво ще стане с коремчето Grinning

# 233
Елора, мерси за идеята за солта.
Може оттам да има някой бъг, защото преди режима много обилно солях всичко.
Откакто съм на режим, ям безсолно, без да го целя, просто нямам нужда.

Не съм проверявала и феномена за пролетната умора , вероятно нещо ми липсва. Аз пих Б12 два месеца, изпих и едно шише вигантол , и си бях добре в студа. Сега прим ойл пия, но явно и друго трябва. Кат пия кафе, ми става лошо и ми загорчава в устата, вместо да ме изстреля.
Днес ще си полежа в покой, така съм решила. Кръвно 96 на 64, пулс 90.
Иначе кз ми е добре...уж.
Вчера 5,8 сутринта, глад и търчане до 16, пак 5,8.
Ама като излапах една чиния патладжан с доматен сос и един карнак, на втори час беше 4,4.
Меря вече без емоции. Ще видим на контролата.

# 234
Минерва, благодаря за рецептите. Не съм правила пица засега. На Тайс обяда също ми хареса като съставки Simple Smile Тайс, бързо да минава неразположението заради кръвното.

Долче, ти как си?

Нати, все едно чета себе си. Нищо не усещамм като мириз, нищо. Нито чесън, нито малкият като е наакан, нито шампоан, нито ядене. Ям там и така... Като е напълнил памперса малчо и ММ дойде в стаята, веднага констатира колко е миризливо, той си има обоняние. Друго, коеот забезязвам при мен, е, че започнах двойно повече сол да слагам навсякъде. Може би съм изгубила соления вкус...Тъпотии пиша, ама много хора казват, че хапват повече сол след Ковид. Друго - много ми се ядяха пуканки тогава един ден вече накрая (по към 14.03). направих си и там колко сол допълнително сложих...
Ние от 1.03 бяхме с леки неразположения. На 3.03 разбрахме с бързи тестове, че сме с Ковид. Добре че беше свекърва ми да ни оставя неща от магазина и от аптеката на двора, че не знам иначе как щехме да изкараме... Малкият беше само с 2 дни температура, но лекарката ни каза, че така го карат децата. Чувахме се с нея по телефона само... Спазихме си карантината до 14, но ни няма в официалните регистри.
При мен симптомите бяха най-много - температура 38-39, кашлица, болки в мускулите и кокалите, ниско кръвно с близки граници, главоболие, повръщане, нямах апетит. 200 лева за хапчета отидоха. Пиехме Авирон, Вигантол, Аспирин протект/Натаспин, Геломитрол Форте, нурофен, инфлуцит, а аз бях отделно и на антибиотик Клацит и пробиотик линекс...Дано не се повтаря..

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 14:57 от Jupiter sea

# 235
  • Sofia
Доли, а рецепта с пропорциите имаш ли?
Готвя по усет и “на 👁”
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 15:20 от Doli

# 236
Юпитер, добре съм, благодаря. 🙂 Хапнах няколко маслини снощи и ми мина. ☺

# 237
Ама съвсем безсолно ли ядеш? Лошо Седларов, лошо.

# 238
Елора, кой е Седларов?

# 239
Joy

Един стар лаф от бг филма Опасен чар

https://www.facebook.com/watch/?v=583293652235843

Абе ти на колко си? Joy
Гледа ли вече Уилоу?

Общи условия

Активация на акаунт