Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 24 023
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Да покажа и моите резултати от вчера. Не че има  с какво да се хваля, плачевни са. Не знам само защо сутрешната КЗ на гладно ми е толкова висока /предната вечер се наядох със зелен фасул с доматен сос -дали това е повлияло?/ Януари месец ми бяха по-добри показателите за КЗ, но след това изкарах Ковид.
Учуди ме и вит.Д - през м. Януари беше 27,1 при долна граница 30, а сега в средата на границите, толкова бързо да се е вдигнал?
След вчерашния ден на глюкоза сутринта и вода през целия ден след това - днес КЗ 5,9.

Скрит текст:

# 271
teddybearmq

Не мога да коментирам, все чета другите момичета как виждат резултатите, но ми прави впечатление, че нямаш гликиран. Ти нали от доста време си на режима, би трябвало да има подобрение от януари. Какъв вит. Д и в какви дози пиеш? СПря ли го преди изследването.
Кога ще ходиш на специалист, знам ли какво да кажем в темата.  И инсулин и глюкоза са високи, просто нямам думи аз. Може би трябва нещо да промениш , или в дозата лекарство, или в начина на живот. Виж Азара как беше и как е сега, пожелавам ти същите успехи .

Аз съм се въоръжила с волско търпение, зная, че не стават лесно нещата, но трябва да има прогрес при този режим. Иначе направо ще се отчая.

# 272
Видях ги на now. Само от 1000 е с удължено. От 500 са обикновени. Не ми трябват от 1000. Много ми се струва.

# 273
Видях ги на now. Само от 1000 е с удължено. От 500 са обикновени. Не ми трябват от 1000. Много ми се струва.

Ако коментираш вит. С , у нас имах ето тези, мм си купува и по-рано пиеше , иначе нямаше как и тези да имаме.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010004111

Като писах, че съм изпила двойната доза, имах предвид , че разтворих цяла таблетка, а не половин, както е препоръчителната дневна доза.

Еми не знам, лош, добър, но ми дойде сЪрце на мЕсто, дет викат хората.
Оправи ми се цялото мърдосване и гадно настроение.
Днес съм си в абсолютна форма, а че изпих боклучив продукт, даже и с царевично нишесте, е факт.
Снощи хапнах две пъстърви само на фурна , два чАса след вечеря бях с 5, 4.
Сутринта 5, 6.
Явно е от това чудо, или прекалих с изварата в онази запеканка.
Вие си пишете, че млечните влияят, но аз нали , да се пробвам да видя как е при мен.
Еми, обичайното зле, дам.

# 274
Ой, не ги уважавам  тия разтворимите. Боклуци, аспартамчета и не знам си още какво.
Избягвай ги.Даже не ги купувай въобще.
Често не могат да се избегнат.
Примерно някакви захари имам в хормона и той ми е до живот.
В желязото също има. Затова си внимавам за останалите.

# 275
teddybearmq, хич не са добре тия резултати. Колко точно време си на режим? Фастове правиш ли? Пускай гликиран, той ще ти даде представа за нивата на захарта във времето.

# 276
Хора, имам питане...реших да почвам глюкофаж, но съм изгубила рецептата..та сега и не помня със сигурност дозата и вида..потчи дъм сигурна че беше 1000мг с удължено освобождаване вечер с храна..пък за ендокринолог часове има след доста време.. все пак съм почти сигурна че това е дозата, та дали все пак викам да си го пия..въпросът ми е как ставаше схемата с постепенното вкарване че не я схванах? 1 седмица примерно по 250 ама само вечер с храна или 2 пъти  на ден...

# 277
Коки, а защо реши да го започваш този глюкофаж ?
КЗ на гладно ти е под 5, нямаш инсулин пуснат, гледах ти и другите резултати си добри.

Допълвам се, видях, че февруари си имала и нисък инсулин на гладно и ниска кз.
Та наистина се чудя защо ще пиеш хапчета ?

Аз се опитвам да се оправя без, отнема много време и се боря , ако имам твоите резултати, сигурно ще съм шапка на тояга. Ужасявам се да отида при доктор и да ми изпише хапове, при положение, че има лечение без. За мен това се отнася, де. Затова си налягам парцалите и не ходя на доктор, като ги зная колко са щедри на диагнози и хапченца.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 12:17 от tays

# 278
Не сколасвам вчера и днес, но сега ще мина назад да ви изчета.
Днес съм на фаст. Преди час и нещо си изядох лъжицата с чия, но съм зверски гладна и сега ще изпия и бульона. Въпреки, че трябва едното да е за 'закуска', а другото за 'обяд', при мен ще са с разлика час и половина. Каквото-такова.
Ама как ми се услажда този пилешки бульон със сол, лимон и черен пипер, идея си нямате.

Теди, резултатите ти са сходни с моите както бяха през ноември /само дето на третия час ми бяха по-ниски стойностите/, кортизолът ти е много висок бе жена?!?! Нещо казаха ли ти за него. Моята ендо като го видя и ми даде да правя четирикратен в слюнка.

Тайс, и аз така, мъча се с движение, спорт от дъжд на вятър и храна. Все някога ще се отпуши. С променлив ефект, днес са ми високи стойностите и съм крива, но имам и по-добри дни.

Теди, току-що ти видях пост от 25.05. - както сама си го нарекла 'пиршество'. Кето хляб виждам и яко сирена и млечни. Това не е режимът човек, месо, яйца, риба, полезни мазнини, авокадо, маслини, чия, сусамено и ленено семе са позволени, кокосово масло и мас за готвене, по някоя лъжица зехтин към салатите и зеленчуци. Кето десерт, шоколад, брррр. Не, не и пак не. Не, че аз не ги правя тези понякога, правя си забележка и на себе си с настоящия пост

Зеленият фасул се яде рядко, по режим е наистина, но ... Аз съм правила 2 пъти за 5 месеца.

Е, преди обременяване трябвало нормално хранене, така че за в случая е ОК.

Лафът със Седларов е класика, и аз го обичам много Wink

Хареса ми и другата кето пица, извинявам се, но не обърнах внимание кой я пусна, но ще чета рецептата довечера, че съм доста гладнинка нещо.

ММ снощи готви спагети от тиквички болонезе. Е, няма такава вкус хора, няма! Иначе - не можел да готви той, ше му се незнае...

Теди, още нещо за теб, че гледам за глюкомерите си писала? Ти тества ли глюкомерите, както пишем тук, за да сравниш данните с тези на лабораторията?

Аз ако съм на теб, утре отивам да направя пак КЗ и Задължително гликиран И да тествам И двата глюкомера. Единият ти показва повече, другият по-малко, не са точни тези уреди. Трябва да разбереш колко разлика ти дава от лабораторията.
Последното го изтрих, че видях, че от доста време си на режим. Вероятно ще ти даде да увеличиш лекарствата. Дано се окаже пост-ковид синдром и след време да спаднат.

Уникални са ти гоблените, ти професионално ли се занимаваш с това?

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 13:37 от Минерва

# 279
Тайс, тези ниски резултати или са били благодарение на кетото, или някаква абнормалност..днес си пуснах пак глюкоза но и инсулун и...глъкозата 4.95 айде бива  ама инсулина...7.8..дето викаш февруари ми беше 4.8..ама аз от тогава режима както казах го давам либерално и то си казва последствията видях едни хубави стойности и през просото...та глюкофажа защото в момента не ми се прави пак строг режим, да видя всъщност въобще как би подейства пък ако не ми понесе или се реша да бъда крайно стриктна отново ще го спра..

# 280
  • Столичанин ама не в повече :D
Джерами, преди нова година последно,TSH ми беше 3.22, сега е 3.89, което не ми харесва..тогава Мат ми беше 10 (0-34) , Т4 ми беше 11 (9-17), Т3 3.40 (2- 4.40)..сега не знам как са, но се притеснявам за завишеното ТСХ да не се е завишил и Мат
Еми това си е класическа хипофункция, когато щж се затруднява да произведе достатъчно количество т4, хипофизата повишава тсх, който кара жлезата да работи на по-високи обороти, но тя успява да компенсира само до един момент, след това и фт4 почва да пада и след време и фт3, така че би трябвало да насочиш усилията си натам, 
Джерами, четох преди време за някаква резистентност към щитовиден хормон...не помня точно, но с това (с тази резистентност) се обясняваше защо вместо Т4 да се конвертира в Т3, се конвертира в реверсивен Т3...Срещал ли си нещо по въпроса?
Днес се видяхме с Азара и, честно казано, на живо е като момиченце! 😃 И по снимките си личи колко много кг е свалила, обаче на живо...промяната е още по-забележителна! 👌👏 🤩
Да, срещал съм (открита от българин и кръстена на него), но това е рядко генетично заболяване, в повечето случаи въпросната конверсия, която споменаваш се дължи на други фактори (основно с храненето, залежаването и стреса).
Ой, не ги уважавам  тия разтворимите. Боклуци, аспартамчета и не знам си още какво.
Избягвай ги.Даже не ги купувай въобще.
Често не могат да се избегнат.
Примерно някакви захари имам в хормона и той ми е до живот.
В желязото също има. Затова си внимавам за останалите.
Аз харесвах едни ампулки, дето не се чупят, а са с капачки, които се отвинтват, ама са сладички, и щото ми дадоха абсурд да купя такива, предпочитам естествения витамин ц съдържащ се в плодовете. Yum

# 281
  • София
Благодаря за отзивите, на режим съм от м. Януари т.г. преди това пак бях, но през Юни 2021 ми излязоха много добри резултати и го ударих през просото. Реших че вече съм се оправила и сега си бера плодовете.
Минерва "пиршеството" с млечни и шоколад ми е беше един път в месеца, по изключение, не е всеки ден и то след като с новия глюкомер се успокои, че сутрешната КЗ ми е добре. Но, уви явно изобщо не трябва да правя изключения.
Зеленият фасул го ядох точно заради изследванията, но може и да не ми понася. А обременяване не бях правила досега, това ми е за първи път, направих го на своя глава и сега много се притеснявам, че като отида на ендокринолог ще ми набутат един куп лекарства, а не искам. Висок ми е кортизола, под стрес съм и не спя добре от известно време. Явно трябва да взимам мерки, но не искам лекарства.
Миоки правя и фастове, пия и глюкофаж с удължено освобождаване от 500
Май ще отида утре пак за захар и за гликиран. Хич не обичам да ме бодат. Но и сравнение не направих с домашния апарат и с резултата от лабораторията. Уф, голяма бяла птица съм. Толкова се надявах, че резултатите ще са добри.

# 282
Благодаря за отзивите, на режим съм от м. Януари т.г. преди това пак бях, но през Юни 2021 ми излязоха много добри резултати и го ударих през просото. Реших че вече съм се оправила и сега си бера плодовете.
Еми ето.
'През просото' не можем да го ударим никога, а либерализиране на режима, доколкото чета тук, след 3-тата година, много евентуално.
Това и за мен си важи.
Защо се страхуваш от лекарствата? Помогни си някой и друг месец, след това с намаляване ги спирай. И аз бих, ама се зададе подобрение на стойностите на хоризонта и даже и доктор няма да ми изпише. Не го приемай за постоянно, а като временно решение.
Апропо, Азара, ти спря ли хаповете?

Аз вече си установих, че при стрес след 2 дни ми е над 6. Това при положение, че стигам до сутрешна 5.3. Значителна разлика ми дава, почти единица. На съда е ясно, убитият да влезе Wink
След това, като се поуспокоя, след 2-3-4 дни се кротва и се снижава. Ама ... Имам си едни драми, с които не успявам да се оправя, а вече трябва, че и на здравето започнаха да ми влияят. Моят кортизол беше 500 и малко, твоят е доста по-висок. Намери си читав доктор.
Скрит текст:
Моята ми каза, че ако няма подобрение ще ми изследва кортизол в 24 часова урина, че и за хоспитализация спомена /заради изследването в 24 ч./. Дала ми е родиола, ашваганда и още едно, само родиолата съм взела от нея. Аз си имам няколко постоянни стресора, с чайчета няма да стане тази работа. Намерих си свестен психотерапевт и честно казано в него ми е надеждата, че инак няма оправия, от антидепресанта не мога да спя, налага се да пия нещо за сън вечер, а това за сън отваря неимоверен апетит и качва КЗ и кръгът се затваря. Махнах всички хапове и изпълнявам стриктно каквото ми се каже на терапията и това е, инак пътят е ясен.
Тук питах в началото, ама старите потребители са с други съпътстващи болежки, повечето са с отклонения в щитовидните. По темата психологични проблеми и ИР май няма нищо по нашите теми, освен всеизвестното, че има връзка между стреса и диабета.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 15:15 от Минерва

# 283
Тайс, тези ниски резултати или са били благодарение на кетото, или някаква абнормалност..днес си пуснах пак глюкоза но и инсулун и...глъкозата 4.95 айде бива  ама инсулина...7.8..дето викаш февруари ми беше 4.8..ама аз от тогава режима както казах го давам либерално и то си казва последствията видях едни хубави стойности и през просото...та глюкофажа защото в момента не ми се прави пак строг режим, да видя всъщност въобще как би подейства пък ако не ми понесе или се реша да бъда крайно стриктна отново ще го спра..

Ти си знаеш най-добре. На мен инсулинът ми беше 7, 1 и кз 5,4 , а гкх 5,2 след пет месеца режим.
Хич и не съм помисляла да ходя на доктор да ме стряска, ами си продължавам. Ще правя нови изследвания скоро и тогава вече ще се нося за медикаменти и при ендо, ако  има влошаване. Ако няма, продължавам и това е то.
Имам си една такава теория аз. Хапчетата ще спомогнат за по-бързо нормализиране. Но режимът е съпътстващ. Ако човек иска да хвърли после хапчетата , пак ще е на режим, няма начин просто. И като ги хвърли, пак ще е на режим. Доживотно е това. Та с хапчета и без, режим и това е. Ако пък само режим оправи нещата, какво по-хубаво от това.

Минерва, а упражняваш ли бързо ходене ?
Сега поне времето е подходящо, аз също съм с някакви нервни нощни събуждания, че и сънивам глупости, но като направя няколко тегела из парка без спиране, да станат към 7000 крачки и го пиша спорт. Хехе. Ама по-добре от нищо, поне се препотя и мирясам.
Търси някакви форми на физическо натоварване. Аз спрях да ходя на спорт и веднага талията ми се набухти. Уж килата са същите, тялото ми се обезформи. И целулитът пак ме надупчи. Чакам и аз да ми дойде пак музата за спорт, ама то и тонус, и настроение си трябва.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 14:26 от tays

# 284
teddybearm, щом веднъж си имала добри резултати, пак ще имаш, но и си си научила урока, че това не е диета, която ще те оправи и после може да се върнеш на стария начин, който те е разболял и няма да се повтори Simple Smile
За съжаление, такъв филм няма и до края на живота си ще трябва да се съобразяваме.
Дерзай Hands Plus1

Общи условия

Активация на акаунт