Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 24 039
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
Не съм го гледала Уилоу 😝😄 И бг филмите от едно време не са ми слабост...🙂

# 241
Елора, не съм по безсолните неща аз. Simple Smile И преди слагах много сол (все ми се караха, че ям много солено), сега обаче двойно. Което не е много ОК. И затова си мисля, че може нещо рецепторите за солено да са потърпевши също от Ковид.

П.с. Доли, страхотно изглежда пицата! Heart Eyes

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 15:26 от Jupiter sea

# 242
Да, може. Аз не усещах предимно по-неприятните миризми. Но след ковид ми се ядеше солено и кисело. Не съм пресолявала чак храната, обаче предпочитах такъв тип неща. Но моят щам беше и по-древен😜

# 243
Юпитер, аз за солта на Таис писах.

Долче, вземи го гледай тоз Уилоу. Ще ти хареса. Не  е бг филм.
Стара американска класика.

# 244
Солено и кисело майка ми споделя че откакто боледува от ковид преди година ги търси повече. А за сол направо каза че не си вярва като готви, защото тя си търси сол повече и я е страх да не пресоли. Последните седмици го кара втори път но беше доста по-леко, не се наемам да кажа дали сегашната "версия" е такава или защото има някакъв имунитет останал от първото боледуване. Аз нали преди броени седмици се разболях, а пък направих пневмония за броени дни, та знам ли ги вече.
Но това за соленото явно не е нетипично и то. Може би нещо електролитният баланс не е съвсем както трябва. Аз си спомням как ми се доядоха неистово картофи с кората няколко дни след като се разболях, ама то изпих и изпиках света та не може да не съм закъсала все за нещо... предположих калий тогава, кой знае дали съм била права. То май и в ябълковия оцет го има, а кисело също търсех и си слагах повече от обичайното в храната.
Направих си и тая ферментиралата напитка с цвеклото, то вярно като зелев сок стана, само че мирише на цвекло а не на зеле. Но то пък ми идва солено и си го разреждам. С газирана вода, та съвсем детска радост - розово и с балончета... Половинката не е при мен, гледа ме в потрес през Скайп как пия нещо розово - веждите му до тавана скочиха, знае че не пия сокове и безалкохолни. Подозирам че съжали че е попитал какво е... не мисля че на него би му харесало, ама тактично рече че много се радвал че поне на мен ми харесва Joy

Купих си малко ягоди на прибиране... до тук добре, обаче хапнах 2-3 и сега не мога да разбера аз ли не мога да ги помириша или просто не струват. Викам да си ям яйцата и мръвките че поне знам какво ям, аман вече. Забърсах и маруля и репички да им правят компания, явно не е сега времето да търся разнообразие.

# 245
Натка, че доста добре ми звучи на мен тази напитка 😍 Аз нали от газираните само на газираната вода се радвам...от време на време. 😃 Пък и с розов цвят 🙂 Твоят човек много толерантен ☺ ММ веднъж ме плашеше да не си слагам лют пипер в броколите, той бил сложил вече /ама не го усещах изобщо, пък беше почти година след ковид и определено не съм загубила вкус за люто/...после само повтаряше как съм можела да ям толкова люто, дори мъжете не ядяли "толкова люто" (хем не ме е виждал да ям люта чушка или чесън😄). Но той не е по лютото😆
Аз не знам...антителата ли ме пазят от новата "версия", но пък приятелите, които не се бяха заразили досега+ ММ го караха през януари-февруари...Интересното е, че по принцип са или по-рискови от мен (с операции, диабетици и др.), или по-често се разболяват, обаче не се заразиха, когато не бяха изобщо ваксинирани, а след 2 дози.Не искам да кажа, че ваксинираните пипват вируса по-лесно😅, а че ми е странно как не се заразиха преди ваксините...🙂

# 246
Хубава си е напитката, че и лесно се прави. Само се чудя дали ще стане с по-малко сол че наистина много солена ми идва а пък аз уж от сол не се дърпам и плаша... Тия дни пак ще заложа, тъкмо ще стане докато изпия предната партида. То си е електролитна напитка и пробиотик, докато има цвекло да се продава мога да си правя.
Скрит текст:
Моят човек в това отношение е типичен канадец Joy Няма как да каже че му звучи гадно, най-много да рече че би ми го оставил всичкото на мен щом ми харесва. Но и аз не си поплювам, бях му давала да опита сок от кисело зеле и какво ли не е пробвал още. Точно това зелевото е едно от малкото неща дето не повтори след първата малка глътка. И ме гледа с недоверие с какъв кеф надигам чашата Laughing

# 247
Значи можеш да си правиш целогодишно 😃 Не съм забелязвала цвеклото да изчезва...

# 248
Долче, ето ми ги изследванията, но са от преди 1г почти и са по време на бременност. Може сега и по-зле да е.
Скрит текст:

# 249
Блъд, възможно е да са по-зле сега. Инсулин почти 13 за небременна не е добре. Трябва да е около 5. И глюкозата също. Иначе от изследванията по време на бременност не могат да се правят кой знае какви изключения. Но, според мен, имаш ИР.

# 250
Не съм много сигурна дали ще се чете, но понеже често си говорим за желязо, феритин и т.н. ще го пусна.

# 251
Аз си ям солено.
Обаче направих тъпотията последно време само хималайска да употребявам. Сега си взех и йодирана.

# 252
Fillme, вижда се. Долу отдясно трябва да е ЖСК > 40, объркали са го с 400. 🙂 Иначе е доста добра схема.

# 253
Момичета, скоро по ЗК изнудих от личната направления и това са резултатите

Как ви се виждат? Глюкозата ми е малко висока, ама няма инсулин пуснат с нея та не знам..
Долче, може ли разсъждения по отношение на железните показатели? Според табличката по- горе мога ли да предполагам, че имам някаква анемия ..ама желазото ми е в норма , нищо, че е на долна граница..феритина ми е 18, много зле, ама не е под 15, хемоглобина и той не е зле..макар че него го бях пускала малко преди тези изследвания,  последни дни от цикъл бях (6ти-7ми) и ми беше 127..какво мислиш? Струва ли си да ходя на хематолог или ще ме отпишат набързо че нищо ми няма?

# 254
Коkix, то и феритин под 20 си е показателен за железен дефицит. Просто във фаза 1 (когато намаляват нивата на феритина) може и да няма никакви симптоми. А вероятно и повечето лекари биха ти казали, че всичко ти е ок. 🙂
А защо имаш кетони в урината?

Общи условия

Активация на акаунт