Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 24 004
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
За съжаление много хора ги броят за месо.
И съм виждала хора, които уж много четат да правят нввмх с колбаси и кренвирши.
После ми викат - ти лъжеш Joy

# 466
  • Пловдив
Спрели сме колбасите /и аз също Simple Smile/. Само месо, за съжаление от магазина, не е домашно или пасищно. Зеленчуци не обича. Спазва режима с леки нарушавания /рядко по филийка черен хляб и по -рядко малко черен шоколад/  . Не е дете вече, на 18 и знае много добре, че няма смисъл да ме лъже, то си е за него. Чете доста за ИР, опитва се, но му е много трудно да е напълно режимен. Аз, каквото зависи от мен, го правя.

И аз правя домашно филе - цяла зима имах постоянно нещо да съхне на терасата. Simple Smile

Някой има ли опит със Шуслеровите соли при ИР?

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 12:44 от *Бенджи*

# 467
  • София
Аз също обичам месо тип колбас, затова минах на домашно производство - шунка в шунковара, сушени филенца и суджучета, не съм пробвала само кренвирши да правя, но мога и без тях. Blush

Вчера търсех едни стари резултати от изследвания и си видях едно от 2020 г. Тогава съм го правила заради Хашимотото, но едва сега обърнах внимание на инсулина на гладно. Защо ли никой не ми е обърнал внимание на тази стойност? Но все пак започнах режим заради Хашимотото и въпреки че изоставих нещата през лятото, сега инсулина на гладно е наполовина, което си е постижение според мен.
Исках да кажа, че рядко се гледат нещата в цялост, обикновено се търси решение само за един проблем и изобщо не се отчита, че всичко е навързано.
Скрит текст:
2020

2022

# 468

Аз може ли да помоля някой с повечко знания да ми изтълкува тия резултати? На ендо ще ходя най-рано след 2 седмици и ми се ще да се информирам повечко дотогава. Уж четох, че според тези изследвания съм с хипофункция на ЩЗ. Хич не ми се пият още хапчета, а предполагам, че ще ми изпише. Няма ли да се намали, като смъкна кг и инсулина?

# 469
  • Пловдив
Медчо Пух, имаш ли симптоми и оплаквания от ЩЖ?
Ще ти изпише хормон, но ти сама си прецени дали да го пиеш.

# 470
Tеди, еха...инсулинът на гладно е бил 45,80 и никой не е обърнал внимание...То и от "референтните" се е виждало, че е почти двойно завишен! Това само показва колко пренебрегвана е ИР и/или колко са "запознати" с нея някои лекари...Да не говорим, че и сегашната ти стойност никак не е ок...но като е в референтните стойности, можеш да очакваш още по-малко внимание...🤷‍♀️🙄
Аз при подобни на Медчо стойности на Т3 и ТСХ се чувствах ужасно зле, подута и подпухнала като балон, с горещи вълни, задъхваща се...ужасно беше. Качвах кг и от 2 зелени чушки с малко извара на ден и чак след няколко дни почти пълен глад свалях някакви грамчета /направо не искам да си спомням за онзи период/.😬🤐

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 19:08 от dolce miele

# 471
Момичета, има ли в групата дами, на които косата да се омазнява бързо?
При мен е заради високи андрогени и винаги съм я къпала през ден, само през бременността ми се оправи проблемът явно благодарение на прогестерона - тогава два пъти в седмицата я миех.
Сега обаче се омазнява още на следващия ден и трябва да я мия всеки ден... Според мъжа ми е заради НВВМХ. Ще се радввам на коментари Simple Smile

Благодаря за рецептите много. Правя много неща от тук. 🙂

# 472
Спрели сме колбасите /и аз също Simple Smile/. Само месо, за съжаление от магазина, не е домашно или пасищно. Зеленчуци не обича. Спазва режима с леки нарушавания /рядко по филийка черен хляб и по -рядко малко черен шоколад/  . Не е дете вече, на 18 и знае много добре, че няма смисъл да ме лъже, то си е за него. Чете доста за ИР, опитва се, но му е много трудно да е напълно режимен. Аз, каквото зависи от мен, го правя.

И аз правя домашно филе - цяла зима имах постоянно нещо да съхне на терасата. Simple Smile

Някой има ли опит със Шуслеровите соли при ИР?

Да почва първия пост. Да почва с клипчето, после останалото.
Ир се лекува с правилна храна.
Всяка една храна предизвиква хормонален отговор.
Ако се яде неправилно, някакви соли си чисто самозалъгване.
Но съм пила соли, но за отслабване. Някаква комбинация беше 5,9,10, но не съм сигурна за номерата.
Пих ги по схема, когато бях към 100 кила, но режимът ми не беше ннввмх. Правех жалки опити за намаляне на сладко и другите В. Иначе за месец свалих пет кила от солите, на втория месец - нищо.
Със соли не става само.
За солите съм писала, че не купувам от аптеки. Има група във фейса. Жена ги внася от Германия, без някои вредни добавки. Все пак е хомеопатия и се пия доста.
Все пак съдържат и лактоза, та в някаква степен много не е за ир.
Но тя ми каза,че си има начин лактозата да се махне. Просто се киснат хапчетата във вода и се изпива бистрата течност. Така се пиели солите, а другото може да се хвърли.

teddybearm, това е кошмарен инсулин. Аз като бяха над 100 ми беше 137.
Не знам лекарите защо не са ти обърнали внимание, но дипломите им са за боклука.

# 473
Медчо Пух, имаш ли симптоми и оплаквания от ЩЖ?
Ще ти изпише хормон, но ти сама си прецени дали да го пиеш.

Аз принципно нямах оплаквания извън хормонално акне и нарушен МЦ. Дори и на повечко килограми се чувствах добре физически. Не съм имала неистов глад след вгх. Покрай нормализирането на МЦ се разбра за ИР, та пусках и щитовидните изследвания.
Не ми се пият хормони, хапчета и химии, та затова питах дали няма да се нормализира с овладяването на ИР.

# 474
  • Столичанин ама не в повече :D

Аз може ли да помоля някой с повечко знания да ми изтълкува тия резултати? На ендо ще ходя най-рано след 2 седмици и ми се ще да се информирам повечко дотогава. Уж четох, че според тези изследвания съм с хипофункция на ЩЗ. Хич не ми се пият още хапчета, а предполагам, че ще ми изпише. Няма ли да се намали, като смъкна кг и инсулина?
При нисковъглехидратните режими фт3 пада, фт4 все още ти е в добри граници (демек жлезата произвежда достатъчно хормон, просто преобразуването куца), преосмисли си храненето, на ендо като отидеш да не забравиш задължителна ехография. Simple Smile

# 475
Благодаря, jerami! Simple Smile Ехография прави, като ми назначи изследванията и каза, че всичко е наред.
Храненето съм го преосмислила: махнах хляб, картофи, ориз, сладки работи. И бобовите засега, пък след седмица-две ще пробвам да видя как ще ми се отразят.
Чувствам се добре, ям почти насила два пъти дневно. Хранителни добавки не приемам, освен Инофолик.

# 476
Аз съм диагностицирана с Хашимото от 2018г. Тсх ми е бил и по-висок от този на Медчо Пух. Не пия хормон. Но и нямам симптоми кой знае какви. Тсх съм го сваляла до 2 без хормон,  с разни добавки, режим на хранене, мазане с масло от тамян и пр. От 1 година експериментирам с една хранителна добавка с изсушена жлеза. Хормоните ми не са оптимални, но биват. Та...може и без хормон, ако няма много неприятни симптоми. Но правя изследвания постоянно и следя.
 Медчо Пух, стойността на ФТ4 е супер. ФТ3 не чак толкова. Ти нямаш Хашимото. Някаква лека хипофункция. Ковид скоро да си карала? Аз не бих пила хормон на твое място, но всеки сам трябва да си прецени. Опитай с други неща първо. Хормон винаги може да се почне.

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 16:31 от Егвийн ал-Вийр

# 477
Тя изсушената жлеза пак си е подобно на пиене на хормона...доколкото знам. Иначе при мен неприятните симптоми винаги са били от ниско Т3, а ТСХ ми се покачва покрай него/макс 4,160 ми е било, но се чувствах супер зле/...

# 478
Тя изсушената жлеза пак си е подобно на пиене на хормона...доколкото знам....
Да, така е. Но поне не е синтетичен. Надявам се, че по този начин леко подпомагам жлезата, но все пак й се налага да работи. Моите фт3 и фт4 са били винаги в долния край на референтните стойности. С добавката - една идея на горе.

# 479
Изсушената жлеза по-трудно се дозира обаче. Поне така знам.

Общи условия

Активация на акаунт