Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 23 906
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Аз купувам и насипни от близкия до офиса ми зеленчуков магазин.
Най-  добре е от билкар разбира се.
Менюто днес
Закуска - овче кис мляко с боровинки; кафе
Обяд - младо телешко с зелен фасул задушено ♥
Вечеря - сьомга  на тиган + салата

# 661
Аз изненадващо си намерих насипен ройбос в малко магазинче за подправки, ядки и подобни. В магазин за чайове и кафета имаха само ароматизиран с ванилия, карамел и незнамсикакво, абе нищо общо. Та и на такива места си струва да се провери. Билкова аптека също е вариант, ако имате наоколо. Биопрограма имат и билкови смеси които не са във филтърни пакетчета, но тях не навсякъде ги зареждат.

# 662
Крокус, къде ходиш на водна гимнастика? И кога? Ако искаш на лично. Да не се окаже, че сме се виждали 🙂.
Иначе да се похваля, от днес тежа по-малко от 60 кг.

# 663
Азара, не знам до кога е. Аз си правя вечерен фаст.
За чайовете - в някои магазини за кафе, продават насипни билки.
Черен кимион не помня за какво е, но съм чела, че е много полезен.
Малко съм пила, една жена от форума ми подари.
Но малко количество.

# 664
Хора как гладувате вечер? Може би ако не работя би било по лесно знам ли ?
Но цял ден гърч и накрая храна няма 🤭

# 665
Пълнолунието започва в 21,58 ч. Аз още чакам МЦ 🙄, вчера се чувствах по доста неприятен начин...във връзка с това. Вечерях рано (единствено хранене за деня), всичко чудесно- обаче в късните часове на деня започнах да се чувствам все по-подута, очите подпухнали, лицето бледо...🤪 И с едно такова усещане, че всеки момент ще ми стане лошо, че се задъхвам, а в същото време въобще не бях гладна...Вечерята беше...нещо като кето пица- по подобие на онзи ден забърках смес за основата, после сложих към края на печенето малко моцарела и доматено пюре, а накрая и 20 гр шунка (1 слайс е толкова, не съм теглила😄) и няколко маслини.

Добре беше, този път го докарах и с хрупкава коричка, защото го "забравих" за малко по-дълго във фурната. 😃 Хапнах с рядък айрян и накрая и 2 лъжици кисело мляко с няколко вишни.
Скрит текст:
Малката беше направила беля на леглото вчера, избра момент, когато протекторът за матрак е изпран...😅 Голям зор видях да подсушавам, чистя, търкам, да сменям чаршафите...с ластик са и от едната страна доста трудно ги слагам сама...Та може и това допълнително да ми е повлияло... А, да, и проветрявах доста, че препарата с който чистих- макар и да беше с хубав аромат- миришеше твърде силно...  
Днес вече се чувствам доста по-добре. Иначе физиономията ми още е онази преди МЦ...😁
 Сега хапнах варени 2 яйца и половина с песто и маслини. Не че бях точно гладна, обаче след малко като изляза усещам, че ще ми се появи пак прималяващото усещане преди МЦ...

Бриа, честно казано, начините са два. Или гладуваш (и се гърчиш😁), или се получава постепенно с времето, с постепенно преместване на часовете за хранене. Във втория вариант не бих го нарекла точно гладуване, свиква се и наистина няма "гърчове"...🙂
Аз няма да се откажа от двата дни фаст (48 ч), обаче може би ще са неделя и понеделник, с вечеря в понеделник...🤔
Вероника, бих добавила и, че кривата на КЗ и инсулин не са ти обичайни, т.е. нормалното е на първи час стойностите да са най-високи, а на втори час- да са поспаднали, може да са малко по-високи, отколкото стойностите на гладно, но общо взето, трябва да се вижда тенденция, че спадат (почти) до началното ниво.

# 666
Аз вечер не съм гладувала досега, и едва ли ще правя такова гладуване.....поне не и на този етап....ще откарам до към 18-19ч/снощи вечерях в 18ч така че ще имам 24 часа, после ще хапна салатка като дойдат гостите ми Simple Smile Така или иначе аз имам всекидневен фаст, защото преди 12-13.00ч на обяд не ям нищо, та се събират едни 15-16 часа грубо...На който както му харесва Simple Smile
Купих си Прим ойл...да видим Simple Smile

# 667
След 4 дни и половина фаст усещането беше страхотно. 😉 Но, разбира се, за да стигне човек дотам, първо трябва да е свикнал с 24 ч, 48 ч, 72 ч...И вътрешното усещане е най-важно- аз не правя фастове с цел мъчение.🙂

# 668
Хора как гладувате вечер? Може би ако не работя би било по лесно знам ли ?
Но цял ден гърч и накрая храна няма 🤭
Все едно някой да ме пита как може да не ям сладко? Joy
Казвали са ми - "ти не живееш, ужас"
Даже ако съм на работа ми е по-лесно. Имам занимавка.

Азара, виж на опаковката си пише колко се пие.
Лично аз първата седмица пиех 2 по 2 на ден. После минах на две на ден.
Иначе май бяха 3 по 2 на ден.

# 669
Обяснете сега за пълнолунието тази вечер в 22 спирате да ядете до кога ? Или от кога до кога се гладува?
И сладко не ям освен плодове с нисък г. и
Пила съм едно време Прим Ойл за м.ц,, намаляване на болките по време на м.ц

# 670
  • Столичанин ама не в повече :D
Здравейте хубавици Hug , защото правих някакви изследвания реших да споделя едни резултати:
- когато видях, че се е повишил;
- на третия месец;
- на петия месец;
- на десетия месец;
- на дванадесетия месец;
- на шестнадесетия месец;
- на двадесет и осмия месец.
Скрит текст:
Интересното е, че за година феритина ми се е качил с 50 единици:

а пък през това време поне половината от времето съм бил изцяло на растително хранене (както съм и в момента от около два месеца).
Вчера си взех 4 натурални шоколада, (не във връзка с тея изследвания де, а с други Yum ) ,ама не го препоръчвам на никой де, щот от толкоз ядене на шоколад сега не ми е особено комфортно Smile , само си споделям. Simple Smile

# 671
Май всеки го прави, когато и както иска. 🙂 Аз съм предвидила 48 ч- като вероятно ще започна да отброявам след вечеря, а не в 22 ч. Но зависи и от МЦ. Ако не дойде днес, може и да отложа...
Джерами, при мъжете по принцип е по-различно с железния панел /изключения- кръвоизливи и други причини за ниски стойности/. 🙂 Няма и ежемесечни кръвозагуби. Иначе браво за феритина. Точно тези дни гледах изследвания на мъж, не се храни въобще особено "желязно", че и има доста джънк и сладко...и с лекота хемоглобин над 150...RDW в норма и т.н. Е, други неща не бяха ок, но...

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 17:41 от dolce miele

# 672
Обяснете сега за пълнолунието тази вечер в 22 спирате да ядете до кога ? Или от кога до кога се гладува?
И сладко не ям освен плодове с нисък г. и
Пила съм едно време Прим Ойл за м.ц,, намаляване на болките по време на м.ц
Ако трябва да спазваме буквара:
Не се яде целия ден на пълнолунието. Само водица, много. Някъде си пише кога почва. А ако още повече искаме да го спазваме деня преди и след също е гладен ден. Може на зеленчуци обаче. Така три дни се събират.
Аз си правя просто вечерен фаст, щото така винаги имам най-добър резултат.
Днес май вечерта е пълнолунието. Значи съм улучила.

Джереми, защо си купил толкоз шоколад и защо го изяждаш накуп?
Искаш да получиш алергия ли?

# 673
Много обичам всичко шоколадово !
Благодаря Елора  ❤
Това пълнолуние ще го прескоча ☺

# 674
Ден на зеленчуци не го броя за гладен ден. Да, ден в който може да се изпитва глад, но ефектите не са точно като след фаст. По-скоро си е точно гладуване...или недохранване...😉

Общи условия

Активация на акаунт