Юлските девойки и момчета папкат ту ръчички, ту крачета

• 13 729
  • 293
  •   1
Отговори
# 255
...Като се дават такива мнения, да бъде обосновано с линкове,за да се убедя, или поне да видя др. мнение  Peace
newsm10И аз искам линкове!Обичам линкове! eat
Ели, рентген- точно така се пише! Ще си позволя една кратка лекция за вредността. Работя в сфера на йонизиращи лъчения- химик съм, не съм д-р, свалете оръжието, плс! Laughing. Та рентгена е вид йонизиращо лъчение. Вредата от тези лъчения е добре проучена. Лъчевите дози, които се получават при гореспоменатите рентгенови изследвания /една рентгенова снимка/ са сравнително ниски- Но! риска от тях никога не може напълно да се пренебрегне! Става въпрос именно за риск /макар и незначителен/, а не за задължително увреждане. Всеки лекар е достатъчно добре запознат с тези рискове. Затова, този, който насочва за рентгеново изследване, трябва добре да е аргументиран. Рентгенолога, който ще прави изследването, също преценява каква е ползата от това изследване, срещу риска. Кърмачетата са сред най-уязвимите групи, при тях тази преценка полза с/у риск трябва да е наистина много прецизна!
Извинете, че писах толкова много Praynig
И каквото и да се каза за докторите- нелепо е д-ра да мълчи, а сестрата да обяснява е, малко облъчване- голяма работа #Cussing out
Много целувки, лек ден!  bouquet

# 256
Попова, аз не си давам мнението, а казвам какво са казали в ХЕИ и ако си прочела по внимателно съм написала, че и аз не съм съгласна с техните изказвания.И тъй като това е устна информация не съм пуснала линк.И понеже попитаха затова си позволих да напиша какво съм чула.

# 257
Mgizdova, що се отнася до линковете, аз не съм го адресирала към теб, а изобщо. Понеже преди няколко дни имаше нерви около пускани линкове. Напротив, благодаря ти за инфото. Попаднах на един сайт за ваксини, но тъй като той е изготвен от производител на ваксини, приех нещата писани там с резерви.
Днес ще ходим на ваксини и ще питам доки дали знае нещо за тази мистерия около пентаксима.

# 258
Днес ще ходим на ваксини и ще питам доки дали знае нещо за тази мистерия около пентаксима.

Ще съм ти благодарна, ако споделиш после. За мен въпросът не е в това дали Пентаксима е добра ваксина, а дали ще се признава от държавата, защото за яслите/градините проблемът е сериозен.

Рени, ама вие голям напредък имате щом вече от чаша с накрайник пиете Grinning Иначе не се притеснявай за течностите, дъщеря ми до годинка не можех да я накарам да пие вода, но не изсъхна.  Simple SmileЗапочна реално да пие вода като премина изцяло на твърда храна и ми отказа млякото (това последното не беше добра идея от нейна страна, но с бебе спори ли се Grinning)

# 259
Здравейте,и аз да се включа.Аз започнах със плодови сокчета и пюрета.Сокчето го пие сутрин между първите 2 кърмения.Правя около 70-80 мл,тя пие около 50-60 не я ограничавам защото се сърди като и дръпна шишето.Пюрето пък между 2 следобедни кърмения.Зеленчуците започваме от другия месец.Поздрави.

# 260
привет Юлчета Grinning

искам да попитам с какво забавлявате бебоците в периодите на будуване (за нас това значи почти целодневно Crossing Arms)

Траянче усвои до съвършенство обръщането от гръб по корем, прави го за секунди докато го сложа легнал, изважда си ръчичката и прекарва по корем известно време преди да се умори
след това обаче започва едно мрънкане, защото аз пак го обръщам по гръб, а на него това явно не му се струва интересно и предизвикателно...

някой тук беше споменал играта с полу-надута плажна топка (опитайте и шумоляща торбичка Peace); пробвах го и имаше страхотен успех няколко дни - то не бе стискане на тая топка, лапане, ритане и говорене на картинките й
от днес, обаче, не я искаме Naughty

играчките в шезлонга отдавна мразим, ако и да ги сменям всеки ден с нови; само докато му ги "тресна" пред погледа, той събаря рамката надоло, че слага и краче върху нея Crazy
всеки следващ опит да му върна това "забавление" предизвиква такъв вой, че бързо бързо се отказвам Blush

в крайна сметка, в ръцете на мама (екстра е и разхождането от стая в стая) кротуваме и се подхилваме, но, ако и да не съм се претоварила с работа, все нещо имам да си правя и РЪЦЕТЕ МИ ТРЯБВАТ  Wink

и друг проблем ни се заформи - не искаме в кенгуруто, също както кака си на неговата възраст - то не бе извиване и всякакво възможно гърчене, гарнирано с плач, да ти се скъса сърцето Sad а с такова желание му го купих и мислех, че излизанките ни ще са приятни и удобни уви...

споделете моля  Flutter

# 261
  • Варна
Здравейте!
Явно не съм се изразила правилно, но виждам, че не сте ме разбрали. Никъде не съм споменала, че Пентаксима е забранен. Децата ви са малки и не знаете, но за да бъде прието едно дете в ясла, детска градина трябва да се представи и мунизационния му паспорт и там всички изискуеми за възрастта ваксини да  са поставени. Нашта д-рка каза, че ХЕИ-то не признават Пентаксима за прием в масовите детски заведения. Тя не е отказала да я слага на синът ми /вече имаме 1 прием/, напротив обясни, че тази ваксина е много добра, но ми обясни за тази ситуация с градините. Исках да помоля тези от вас, които я слагат да попитат педиатрите си за това. Не исках да налагам мнение /няма нужда да доказвам с линкове/, исках да сверим информацията.

Последна редакция: ср, 22 ное 2006, 14:02 от morskasirena

# 262
  • somewhere over the rainbow
Ооо,и при нас пада голяма игра с топката Party Най-ми е интересно,когато Дая иска да я налапа цялата hahaha
Амери,аз мисля да започна с пилешко месо,но ще е към средата на декември.
МГиздова,плодовото пюре го разреждам с вода и го давам като сок в шишето-половината между 2 и 3-то хранене,другата половина между 4 и 5-то. Понякога давам купен или домашно приготвен сок в тези часове /вместо пюрето/. Ето всъщност нашият режим на хранене, който горе-долу спазваме ooooh!
5 месец
6:30 ч
*кърма (адапт. мляко) – около 160 мл
9:00 ч
*кърма (адапт. мляко) – около 160 мл
*плодов сок или плодово пюре – ½ кафена чашка
12:30 ч
*готово млечно – зеленчуково пюре – 150 – 160 г.
*1/4 твърдо сварен жълтък (през ден)
17:00 ч
*постепенно захранване с инстантна безглутенова млечна каша – около 150 – 160 г.
*плодов сок или плодово пюре – ½ кафена чашка
20:30
*кърма (адапт. мляко) – 130 - 160 мл

Ели,ми той ортопеда праща на рентген,не педито. Стори ми се,че ти говориш за рентген и ортопед,като за две взаимозаменяеми неща. Ние ползваме Молфикс,та мога да ти кажа,че те са малко по-големи от Памперс. Т.е ако Памперс 3 ви е малък, а 4 ви е голям, Молфикс 3 е по средата и би трябвало да ви е добре Peace

# 263
Нан ти къмиш ли още ?
Този режим ми наподобява Лиляна Трифонова  Thinking

Лала мислех че ще отнеме време с накрайника да запие,но той веднага му хвана цаката.  Wink И най-важното не се дави понеже е със стоп клапа и трябва да засмуче за да пие  Peace

# 264
Рени, браво на Галко щом и от чаша пие, само ако искаше и съдържанието. Павел за пиенето е същие не ще и не ще вода. И до сега не го насилвах, защото беше на мляко, но наистина с другите храни ...не може без течности. И домашно приготвен сок не иска и чая на хип с анасон и копър не иска. Но му купувам сокчета и тях поне пие.
Относно храненето аз от известно време давам зеленчуково пюре , но засега забелязвам, че някои яде а други не( аз не съм давала много видове още).Додега съм давала картоф и морков (купешки), картоф и тиква-домашно,много колики имаше от тиквата, въпреки че си го изяде с удоволствие, а днес пробвах картоф с малко чушка, но не го искаше. Плодово пюре давам с яденето в 9.30.
NAN i Ameri хубаво е че сте писали за киселите. И аз се чудех.Чета на обаковката и пише:оцветители #Crazy, но благодаря за инфото за вашите кисели, ще пробвам.
Ели и на мен ми казаха за жълтъка, но още не давам.
Ивичка, Павел почти няма нещо, което да го забавлява.Чат пат се заиграва с играчките, но най вече търси компания да му говори.

# 265
  • През девет земи в десета
Здравейте и от нас,одеве писах,писах и нета ми изчезна,та умрях от яд.Ние засега заместваме,само едно хранене,но не напълно.Примерно пюре и каша или едно от двете,може и банан,после кърмене.
Вода засега не давам и незнам бебка как ще се справи с шишето,поради тази причина не пие и сокове.Всичко течно,което и изсипя в устата с лъжичка се изплюва моментално,даже и ефералгана след ваксина,така,че вече сме на свещички.
Що се отнася до ваксините ние си слагаме тия от касата и много добре ни понасят,не поради липса на средства,а на време.Ту ги има,ту ги няма и дали ги признават за градината после Thinking
Другите ми две деца са по-голями и тогава нямаше откъде да се закупят по-добри ваксини,тези сме слагали,така,че и на Цвети такива.
Кисел не давам засега и се въздържам от нишестени храни,защото бебчетата не усвояват нишестето добре до 6-ия месец.Няма линк,това го прочетох в един учебник"Детски болести"за медицинските колежи,който си купих от Медицинска академия.Нещо по въпроса има и в книжката на Спок,а и няма за къде да бързаме. baby_neutral

Последна редакция: ср, 22 ное 2006, 16:09 от pigi

# 266
момичета
  love001  love001  love001
 ели Валери е
п.п. това не е той
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  love001  love001  love001  love001  love001  love001  love001  love001

# 267
Здравейте и от нас!

Ивичка, Ясмин се забавлява главно сама. На активната гимнастика откарва минимум 1 час, научила се е вече да си я избутва и дъвче играчките усилено. Те 4-те издават различни звуци като ги удря или стиска и на нея и е интересно дълго време. Като и омръзне, правя и гимнастика на нашето легло - "коремни преси", обръщане от корем на гръб. Там обича много просто да си лежи и да гледа лампата като свети. Имаме и една голяма топка на която сядам с нея и започвам да "подскачам" - тогава се смее с глас много сладко baby_neutral Много обича да и пея. Акушерката на възстановителната гимнастика ни показва всеки път някакви песнички с дрижения с бебето и тя много се кефи на тях също:D Играе си и с дрънкалки.

Ели, Памперс 3 тук е 4 - 9 кг - те ли са ви малки вече или в БГ са различни newsm78 Иначе като става дума за памперси, тук съвсем случайно последния кашон който взех беше нов вид - опаковките са същите като старите, само намерих една бележка че били подобрени - лепенките отстрани са ластични и са много удобни.

Рени, ти кога смяташ да захранваш? На навършени 5 м? Аз исках да изчакам на навършени 6, ама татито ме кара да и дадем пюре за Коледа да усети и тя че е празник, но тогава ще е на 5 м без 4 дена и аз се чудя newsm78

# 268
  • somewhere over the rainbow
Рени,кърмя,кърмя Peace 3 от 5-те хранения са ни само кърма. Но напоследък имаме проблем. Тая гадна хрема не я пуска Дая #Cussing out К'во ли не слагам-все сополи и все й е запушен носа. А сутрин положението е направо трагично. Първото кърмене горе-долу го докарваме-тя е сънена и не се усеща hahaha Ама второ,към 9 ч.,е голямо мъчение. Сукне 2 пъти и пусне да си поеме въздух,милата. После се ядосва и като писне...ужас,ту захапе,ту реве. Чудя се какво да я правя вече,дали да давам АМ в 9 ч....или пък малко каша...или да си се мъчим така  hahaha/с цедене не става,много ми е трудно/ Докато мине хремата де,после пак кърмене,аз съм упорито животно ooooh! А тая Лиляна Трифонова хич не съм я чувала Whistling Намерих тая схема тук в сайта и ми харесва.
Пипи,намерих това за киселите. Ти прецени как ще ги приготвяш:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=139999.msg2669072;topicseen#msg2669072

pigi, доколкото знам и кашата е нишестена храна.А? newsm78

# 269
  • София
Ивичка, при нас вече рядко се налага да се носим, слава богу;
ами ние сме така - малко в шезлонга в кухнята, после хайде на спалнята, после - в кошчето за кола да гледаме телевизия, после в активната гимнастика да дърпаме шумкащата калинка, пускаме музикалната играчка на шезлонга, после тази на леглото; тя си се занимава сама с разни гризалки, дрънкалки и гумени играчки, както и топката, за която споменах; гледаме пералнята, после й слагам шезлонга върху масата, че да й сменя гледната точка и да измия пода  Simple Smile. Въобще сменяме местата, колкото може. Излизаме с количка и кенгуро, но с кенгурото ни харесва много повече - мисля, че възможно с друга марка кенгуро да му хареса повече на твойто бебче и по-важно - да е обърнат навън, че да зяпа;

когато пък се занимавам с нея, й чета книжки, правя й масаж и гимнастика, пеем си (това помага и когато ръцете ми са заети)

А най-добрият начин да си освободя ръцете, е да я сложа в тези на тати  Joy

гледам, че и maira е писала междувременно подобни неща

maira, ние ще се захранваме след Нова година твърдо, много знае бебче, че е празник, пък и откъде знаеш, че ще й хареса манджа (а и ако, не дай си боже, направи някаква алергия, нека да не е на празника)

Общи условия

Активация на акаунт