Юлските девойки и момчета папкат ту ръчички, ту крачета

• 13 499
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
Някой ползвал ли е Бейбитан и какви са отзивите? Че ми го препоръчаха. А кремчетата на Мустела и Бюбхен колко струват и какъв грамаж са /да си направя сметка Money Embarassed/?
не ти го препоръчвам ние го ползвахме много малко и от тогава такива големи проблеми стана чак дупето и пишонката се обелиха не веднъж
мога да кажа че при нас за сега най-лошото мина а относно кръвното при децата питах и е така както го бях писала преди
по принцип за сега тази информация не ви интересува много но ако има любопитен това е част от статията
КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ ПРИ ДЕЦАТА

автор: Екип на Здравни новини
Нарушеното кръвно налягане по принцип се отнася към списъка със “заболявания на възрастните “. Подобни проблеми обаче често се наблюдават и при децата. Едва ли ще учудим някого, ако кажем, че е от изключително значение навреме да се открият симптомите и да се проведе необходимото лечение.

Кръвното налягане зависи от активността на сърдечната дейност, от тонуса на артериите и може да се променя под въздействието на физическо натоварване, емоции, болести. Тези и много други причини оказват временно влияние на кръвното налягане, но след известен период то отново се нормализира.

Съществуват ситуации обаче, когато налягането се променя без видима причина, като при това промените са трайни – в продължение на месеци и години. Това явление се обозначава с термините – хипертония (при повишаване) и хипотония (при понижаване на налягането). При децата и подрастващите тези състояния могат да се срещнат и като “вегето-съдова дистония от хипертоничен или хипотоничен тип”.

Кръвното налягане
при новородените:
момичета – 66/55, момчета – 77/55 mm Hg.
- През първата година от живота на бебето основно се повишава систолното налягане, достигайки до 90-92 mm Hg.
- До 7 годишна възраст увеличаването на налягането протича с бавни темпове, след тона започва да се увеличава по-бързо, като към 16-18 години достига характерните за възрастите величини.

Какво е прието да се смята за норма?
Нека кажем няколко думи за нормалното кръвно налягане. Мнозина знаят че степента му се обозначава с две цифри – например 120/80 mm Hg. Това означава че в момента на съкращаване на сърцето налягането в артериите се увеличава до 120 mm Hg. , а в момента на отпускане – намалява до 80 mm. Нормалното кръвно налягане е подложено на значителни индивидуални колебания, така например, за подрастващите горното (систолното)налягане може да бъде в границите 100-140 mm Hg, а долното (диастолното) – 70-90 mm Hg.

Подобни колебания се срещат и при децата, затова индивидуалните значения обикновено се сравняват със помощта на специални таблици, в които са указани нормалните граници за всяка възраст: Както вече споменахме артериалното налягане при децата се увеличава с възрастта.

И още нещо много важно – Имайте предвид че тъй като децата не усещат болестта си, обикновено не желаят да се лекуват!
мере се кръвното за да се видело ако има много голяма разлика м/у двете граници тогава се говори вече за коарктация на аортата

Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 16:29 от isi_kam

# 76
само да ви кажа относно лекарите нашата педи каквото и да я питам нищо не ми отговаряше а доколкото лекаря (те са двама) винаги ми отговаря на въпросите и винаги проверява за неща за които нашата не иска но и той днес ми каза да не чета много във интернет а да си гледам децата спокойно аз му казах че ако нямам информация няма да мога да му кажа неща които са важни стига толкова че прекалих днес повече няма

# 77
Как е, мамита, възползвате ли се от слънчевото време?!
Скоро чух и това за вигантола: дава се преди ядене, за да не се повърне, а не, че не се усвоява и т.н.
За разфасовките на крема на Бюбхен искам да споделя, че 500г на мен ми дойдоха прекалено много и се наложи да изхвърля кутията с половината крем вътре, защото след повече от година ползване се развали (отдели се някаква вода). Затова сега предпочитам по-малки кутии, а и аз обичам да ги сменям кремчетата.
А аз денс станах жертва на сините зони в София - само докато отида да си купя талон за синя зона и бам! грозна жълта скоба на гумата! Старшно са бързи! А тъкмо бях тръгнала да си плащам данъка и нямах достатъчно пари... и се обърка всичко. 
Добре, че и утре ще е хубаво времето и ще се разходим на спокойствие! Пожелавам на всички чуден (?) weekend!!!
 Peace

# 78
isi_kam естествено че се нуждаем от информация, нали ако не ги попитаме лекарите нищо няма да ни кажат. Аз на предните консултации отивах със списък с въпроси да не забравя нещо не че получавах смислени отговори но затова и ще сменям педиатърката. За това дали гледат рефлекси, зрение, слух не го правят сигурно от мързел само теглят бебето мерят го на дължина, както и главата и гърдичките, преслушват и пипат фонтанелата и това най-вече от сестрата. При нас на последната консултация се получи много смешно със захранването но то е показателно за вниманието което ни обръщат: сестрата влиза и започва значи вие сте въвели плодовите пюрета(не казах нищо, само на кърма и 10тина мл. сок сме) сега започвате зеленчукови първо 2-3 лъжички увеличавате и в края на месеца замествате обедното хранене. След това влезе педиатърката, а сестрата нещо излезе и тя започна ами вие сте още малки няма да започваме още зеленчуковите пюрета след следващата консултация (която е на 14ти декември) ще обясним за зеленчуковите пюрета. При което на мен ми стана смешно, защото тя не е за късно захранване (ако беше така то и сестрата би трябвало да е на същото мнение)просто си мисля че помисли Цвети за бебе на 3 месеца, тя не е едричка 6,400  пък и ваксините и са с 1 месец закъснение.

# 79
st.g вашата педи е просто върха! Освен да се посмея с глас, друго не ми остава Joy hahaha

Днес не сме се прибрали вкъщи, жалко, че малко слънчеви дни остават Sad.

Имали бебоци, които все още не се обръщат, защото Ема е от тях. Само до лягане на страни стига... Rolling Eyes На нас ни казаха, че няма значение кога да се дава Вагинтола. Аз давам по 1 капка и то не всеки ден, защото на Ема й е изключително малка и продължава бързо да се затваря - това каза педито на консултацията вчера.

Това от нас засега Simple Smile
 Hug на всички

# 80
Ok момичета убедихте ме.Няма да се съгласяваме за ренген,само ако ни направят ехограф ще ходим а междувременно ще отидем на ортопедът да видим той какво ще ни каже  Peace
Попова аз и Галко мерсим за подкрепата   bouquet

Ние също сме 1 месец назад с ваксините че нали прецаках един Пентаксим  Blush
Педиатърката не казва нищо за храненето само седи и мълчи,а сестрата обяснява всеки път за сокове,за пюрета за които аз все съм съгласна и викам даааа,давам  Whistling
Знам че ако тръгна да споря с тях ще се скараме и ще ме обявят за пълна откачалка.Така ми е добре  Party

# 81
честиги месечинки на Влади и Люси!
много сте писали аз докато седна...
да се похваля-татето днес ме отмени! стана в 9 взе малката и в другата стая! донесе ми я в 11 да я храня и пак-марш!и така до 1 часа!!!!!!!!!!!
е на това му казвам сън Mr. Green
цял ден бяхме навън!
за вигантола да питам-аз забравям сутрин да го давам и го давам през деня. пак на гладно но тя така или иначе нощно време пак яде на 3 часа!
мойта мома не харесва зеленчуковите пюрета само тиква и морков яде!но пьк вече пие вода!
да споделя за ортопеда. имам чичо който е хирург ортопед и е завеждащ отделение но в Разград. още преди месец когато ни бяха на гости той прегледа малката(всичко беше наред)и ми обясни за локсацията и мерките които трябва да се вземат. още преди изписването на бебето трябва да бъде извършен преглед(нещо което той е успял да наложи в Разград).след това в третия месец а не както правят повечето педита-в шестия когато вече е късно. остоявайте пред педитата за направления дръще на своето нямат право да откажат на нас ни се полагат всякакви такива!имам позната чието дете беше заведено при ортопед чак в 7 месец(при това без направление)и лекарите му откриха и на двете крачета! само защото педиатърките ни ги мързи или просто си продават направленията и когато ние ги поискамени убеждават че няма смисъл защото всичко ни е наред. не искам да кажа че за всичко трябва да тичаме при специалисти но определено ако имам и най-малки съмнения за здравето на детето си предпочитам да ги убия в зародиш. въпреки това ще се възползвам и от направлението което ще ми дадат в 6-тия месец.
NAN кремчето на мустела ми е подарък(имам и шампоанче-пяна което е наистина СТРАХОТНО) и незнам за цената.

# 82
забравих Confused
pearli това съчинение е ного сладко!

# 83
Ели,тоя Локоид е за различни кожни проблеми,както чета и нормално и на вас да са го изписали. Ама има ефект де. От две мазания почти всичко се изчисти по дупето. Peace А сега ще трябва да сменям крема за под памперса,че Бочкото изсушавал и не бил много подходящ в случая #Cussing out Някой ползвал ли е Бейбитан и какви са отзивите? Че ми го препоръчаха. А кремчетата на Мустела и Бюбхен колко струват и какъв грамаж са /да си направя сметка Money Embarassed/?
ПРивет!
N_A_N, ако става дума за Mustela Creme pour lechange аз ползвам опаковка от 100 ml и доколкото си спомням, струваше някъде около 12-13 лв. Вече от 2 месеца някъде го използвам на всяка смяна на памперса профилактично и до сега не сме имали зачервено дупе. Дано и никога да нямаме де! Praynig
Поздрави на днешните месечинки!
Лека вечер на всички!

Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 21:34 от plamebg

# 84
имам позната чието дете беше заведено при ортопед чак в 7 месец(при това без направление)и лекарите му откриха и на двете крачета! само защото педиатърките ни ги мързи или просто си продават направленията и когато ние ги поискамени убеждават че няма смисъл защото всичко ни е наред. не искам да кажа че за всичко трябва да тичаме при специалисти но определено ако имам и най-малки съмнения за здравето на детето си предпочитам да ги убия в зародиш. въпреки това ще се възползвам и от направлението което ще ми дадат в 6-тия месец.

Е, не!!! Просто вече ми се повръща като чуя думите лекар, доктор, педиатър! Sick Преди да родя много рядко съм се сблъсквала с хора от тази гилдия и слава богу, но сега покрай детенце няма как, а вярвайте ми - хич не ми се ще! Като гледам в какво невежество и бехаберие тънат родните ни лекари ми идва да си стегна куфарите и на запад ли, на изток ли... Разбира се, изключвам онзи малък процент търсещи и усъвършенстващи се лекари (на които попадаме последно), които са все пак доказателство, че можем и ние да бъдем професионалисти и преди всичко ХОРА!

Извинявам се, ако някой се е напрегнал от постинга Heart Eyes

# 85
валче все забравям да ти кажа много ти е хубаво котето!

# 86
Влизам за малко само да се извиня на Стечи и на Теди, но нямам грам време днес и утре ще сложа и вашите дечица.
По-важното, говорих с една приятелка за педиатрите.Тя е записала детенцето си при една педиатърка хомеопат и е много доволна.Аз ще местя Софи при нея.Ако някой го интересува и хомеопатията  мога да дам координатите.Единствено забравих да попитам дали е по класическата или боаронската хомеопатия(което е важно, но съм си заплес последните дни).

# 87
MARIAELI много благодаря  Hug, всичките юлски бебоци са невероятни. Дано да са винаги слънчеви и щастливи, като месеца, в който се родиха.

Целувки и прегръдки от нас  love001

# 88
Някой да е наясно с блутута и неговите мъчнотии?Иска ми някакъв Passkey за да се сдвоят с телефона ми!Аман!Незнам го тоя номер?

Иначе сега вече от компютъра ми писна и отивам да си легна до бебенцето пък квото ще да става! Whistling Crossing Arms

Ама ако някой знае да свирка, че да кача и аз малко снимки!

Друго нещо: забелязах че много атопични дерматити напоследък,на какво се дължи някой ще обясни ли най накрая, от храна ли е и защо е масово,как така изведнъж всички са атопични или са минали от там? ooooh!  newsm78

wavey wavey wavey wavey wavey luvbed

# 89
БИБОШКА ,  ФИОНА, СТРАХОТНО ОФОРМЛЕНИЕ ! БРАВО НА ВАС !!!!  И благодаря за сладката калинка :-*

Ех, пак не ми работят емотиконите . Аз знам кога се получава , но не и как да го отстраня.. Понеже компютърът ми е разделен на 2  ... аз ги наричам "пространства" - едното е с работната ми информация и програми, а другото - с домашните такива. Та за да вляза от едното в другото - рестартирам и така. И в едното ми работят емотиконите,а  в другото не . Също и в едното от абв-то мога да прикачам снимки, за разлика от другото. Хамава работа, но не разбирам какво не му е наред ... Едното, другото..незнам дали разбрахте нещо, така го обясних, ама пък се оплаках...

Аз давам вит. Д по 2 капки вечер. Незнам защо така, някой ли ми каза, аз ли така реших, вече забравих. Обаче с това лигавене много се съмнявам дали отиват по предназначение или всичко се изплюва.

Още едно петънце му излезе на Дамян. Станаха 4 - сухи, розовеещи. Педи каза лишеи , но вече се замислям дали да не поискам направление за кожен лекар. А че кожата му е по-суха.... да, така е, вечер след къпане го мажа с олио , а на другия ден след ставане на гръбчето е суховата и пак трябва да го омазнявам.

С нашата педи още във 2-ри месец се уточнихме, че аз късно ще захранвам , и тя само помоли като започне да си декламира необходимата информация, да й напомням, че ние сме от "другите", за да не се хаби. Така и правим.

Лека нощ , да се наспите , че и утре хубаво време и много разходки ни чакат ! 

Общи условия

Активация на акаунт