Юлските девойки и момчета папкат ту ръчички, ту крачета

• 13 498
  • 293
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро на всички!

Вчера ни излязоха резултатите и какво се оказа:
1. в нослето няма изолирани гадинки
2. в гърления секрет сега се появиха Есcherichia coli
3. в кърмата количествата на стафилококи са намалели

Всичко добре, ама какви се тези коли пък сега и от де се взеха за 10 дни  newsm78 Почти никаква информация не мога да открия в нет-а и изобщо не знам какво е това?

Аиде, приятен ден, а аз ще се ровя още, че нещо не ми се връзва.

# 61
Eх как се ядосах сега на тая нашта педи  #Cussing out
Ами защо не ми даде тогава направление предният месец за ортопед ами каза другият месец ще ти дам  ooooh!
И сега ще трябва на рентген да ходим.Ами незнаех, иначе щях да настоявам за направлението си.
Мале пълно безхаберие цари около тия лекари и болници  #Crazy

# 62
Здравейте, от мен и Ели!  Grinning
Това за жит. D на гладно и на мен ми е странно с тези 3-часови интервали на папкане как да го осъществя. А и си разсъждавам, този вит. дето е в АМ, нали тъкмо с папото се дава. Но че трябва да е сутрин- убедиха ме. Вит. Д се образува под въздействие на светлината, затова. Аз си мислех, че във вигантола е готова форма, но... гледам поне да е сутрин.
...много смешно ми стана като прочетох че лекарствата са скъпи и ефикасни, демек, щом скъпи, то ефикасни.
Синеоче, смешно ти е на тебе, ама толкова народ работи за рекламата- това са луди пари- и се взима съвсем насериозно... Много ми харесва сентенцията на Фройд /не знам как се е случило точно той да го каже това/: "Бързайте да се лекувате с новите лекарства, защото те действат само до първата година от откриването им" Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Isi kam, kak така 70/55 кръвно на новоредено, моето се роди поне със 160/? , а и през цялата бременност беше така, и съм сигурна, че е ок. Дано всичко е наред с баткото, стискам палци!
Лала, дано си успяла да съхраниш инфото от компа. Преди време питах един момък какво да направя превантивно, така, че ако Windows трябва да се преинсталира да не загубя снимки и пр.- отговори ми, че ако диска не се преформатира наново, не би трябвало да има проблем. А иначе ако диска вече е форматиран, било късно да се разделя- една част за Windows и др. програми /примерно 20 GB/, останалото-  за работа /аз точно това исках/. Забравих как се казваше програмата с помощта на която става това. Защо не пуснеш една тема в татковци или клюкарник /вчера напр. там видях една тема с благодарности към Krosamaya за спасени компове.../

Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 10:12 от prascho

# 63
Eх как се ядосах сега на тая нашта педи  #Cussing out
Ами защо не ми даде тогава направление предният месец за ортопед ами каза другият месец ще ти дам  ooooh!
И сега ще трябва на рентген да ходим.Ами незнаех, иначе щях да настоявам за направлението си.
Мале пълно безхаберие цари около тия лекари и болници  #Crazy
Рени,много са нагли нашите лекари,някои дори си правят оглушки и не иска да дават изобщо направления  #Cussing out
Но ние не веднъж сме го коментирали това,и дори се изненадах,че НАН,е завела сега Дая,но явно си е имало причина.
Явно и не си разбрала,или си пропуснала да прочетеш.В интерес на истината това го коментирахме малко,за разлика от други въпроси които дъвкаме почти всеки ден  Tired
Няма смисъл да се ядосваш,вече е минало...единствено си хабиш нервите и няма да накривиш шапката на педито си.На Ема й правиха миналия месец рентген на главата заради падането,няма нищо страшно,но не е хубаво за детето  Confused
За товяа една голяма прегръдка от нас с Ема  Hug и не се ядосвай  Heart Eyes

# 64
Сега видях на Ренито поста- не разбирам каква е логиката да се прави ехо на тазобедрени стави до 3 месец, после- само рентген?

# 65
Tова е писмено детско съчинение, което се съхранява в Педагогическия музей в Париж.
Темата му е да се опише птица или бозайник.
"Птицата, за която ще пиша, е бухълът. Бухълът не се вижда денем, а нощем е по-сляп
и от къртица. Не знам нищо особено за бухъла, затова ще продължа с друго животно,
което си избирам - кравата.
Кравата е бозайник. Има шест страни: лява, дясна, горна и долна. В задната страна
има опашка, от която виси четка. С тази четка се гонят мухите, за да не падат в
млякото. Главата служи да излизат рога от нея и, освен това, защото устата трябва да
стои някъде. Рогата са за да се бие с тях. От долната страна е млякото. Оборудвана е
така, че да може да се дои. Когато я доят, идва млякото и вече не спира. Как го
прави това? Никога не съм го разбирал, но то тече с още по-голямо изобилие.
Мъжът на кравата е бикът. Бикът не е бозайник. Кравата не яде много, но онова, което
изяжда, го яде на два пъти и така има достатъчно. Когато е гладна, мучи, а когато не
казва нищо, значи, че вътре е пълна с трева. Краката й стигат до земята. Кравите
имат много развито обоняние, поради което можеш да ги подушиш от много далече. И
заради това въздухът в полето е толкова чист."

# 66
Pearly,  rotfImao rotfImbo rotfImao
Е kak сега някои от нас да не са горди с кравеподобието си Joy

# 67
Нарина ешерехия коли са бактерии които живеят в дупето Flutter Чувала съм че на момичета са откривани във влагалищни секрети при неправилен тоалет.

Не знам защо точно е вреден рентгена, но нали и през бременността казаха че е абсолютно забранено. Предполагам че докато е малко бебчето могат да се получат някакви облъчвания.

Забравих да кажа че с Попова имаме среща на Заимов с Кети и Пърли. Който има желание и свободно врме да се писъединява веднагически.

# 68
Добро утро и от нас! И честити месечинки на Влади и Люси днес!
Пърли,  Joy

И аз като Прасчо нещо не разбрах за рентгена и ехографа (извинявам се ама още си отварям очите и не съм си изпила кафето ) Тук се прави задължителен преглед между 3 и 4 месец и тогава се прави втория преглед с ехограф. На мен ми определиха час за 29.11 / тоест точно денят, на който Ясмин става на 4 месеца. И въпреки това ще си има преглед с ехограф newsm78

Като става дума за прегледи - в БГ правят ли нещо освен меренето на децата - в смисъл проверка за развитието както се казва - слух, дали следи играчките с поглед и дали посяга към тях, дали е контактно с доктора, дали си държи главата изправена като е легнало по корем и тн...

# 69
Narina, аз на твое място бих спряла да изследвам детето. Гарантирам ти, че колкото повече изследвания му правиш, толкова повече неща ще намериш. Детето не може да е стерилно, както и ти. Всички си имаме разни бактерии и подобни гадинки по нас. Важното е организмът ни да е достатъчно силен да се справяме с тях. Затова е нужно да се работи в посока засилване на имунитет. Това че кърмиш например е чудесен начин. Аз лично на децата ми не давам да бъркат навсякъде и да им взимат кръв, урина и ако за щяло и нещяло. Само в задължителните изследвания по Здравна каса и толкова. В чужбина такива изследвания като у нас не се правят. Познавам много хора с деца на 4-5 години на които нито веднъж не са им правени някакви изследвания, въпреки многобройните им боледувания, което си е нещо нормално за децата, нали така си изграждат имунитет. Не разбирам защо в България лекарите непрекъснато имат нужда от тези изследвания?! После изписват антибиотик след антибиотик, кортикостероиди, капки кафяви и бели и подобни безумия. Организмът на детето отслабва с всеки препарат, а лекарите се тюхкат защо не могат да убият пустите бактерии и пак предписват антибиотици и децата стават още по-болни! Това май само по нашите ширини го има! Ох, пак ви досадих с моите теории, но да речем на тази тема съм малко като Асето за кърменето и захранването Grinning Майра, реагирах по-критично на темата за препоръките за лазенето, защото просто съм се сблъсквала с толкова лекарска некомпетентност в БГ, че понякога направо недоумявам как е възможно. Ето, сега питаш тука лекарите правят ли тези профилактични прегледи за слух, зрение и т.н. Бас ловя, че повечето майки ще ти отговорят, че не са забелязали лекарите им да го правят. Аз лично си ги проверявам тези неща вкъщи, не разчитам някой друг да се сети. То на нас тука даже ни се налага да обясняваме на лекарите си що е късно захранване, как се кърми, как се слагат ваксини и т.н. Не искам да кажа, че всички лекари са такива, но за съжаление повечето са с много остарели знания. Поне около мен общото впечатление е такова. Като чета по форума, явно и не съм сама.

Рени, ренгена е още едно нещо на което аз специално категорично отказвам да подлагам децата си. Бих направила само ако има много сериозен проблем. Засега са ми го предписвали няколко пъти като са ми казвали, че иначе лошо щяло да стане - е, оцеляхме и без него. Grinning

Пърли, много забавно беше това. Joy

Прасчо, проблемът ми е доста по-сериозен от това което казваш. Смятах да пиша във форума, но засега съм дала диска на техник, чакам да ми каже и той мнението си, за да мога да обясня за какво по-точно става въпрос. Благодаря за инфото за кросамая.   bouquet

# 70
И ние не сме ходили още на ортопед!Нашата педи все вика че има време!Сега във фторник ще си седя и ще настоявам за направление!

Вчера давах мляко  благотворително,на една баба за внучето и!За очичките били възпалени!Чувството е прекрасно,че помагаш и правиш добро! Grinning

В нашата поликлиника имало педи от старата генерация със нови разбирания!Била чела в интернет и убедена в новите неща!Кажете сега да се местя ли при нея, ама ще е гадно като се засичаме със сегашната newsm78 ,която нищо не ми е сторила лошо! Thinking

Ние  даваме вигантола сутрин в 9 с яденето ,нищо че понякога яде в 6 то си е гладно към 9! Peace

Честити месечинки днес!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  bouquet

Хайде на разходки!!!! family  Nature Sunny  Nature Sun With Face smile3508 1stroller

# 71
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте, мамчета!
Честити месечинки на Влади и Люси!
Благодарим на всички за вкусните почерпки през последните дни! Облизах си пръстите! И допълнително си взех, че напоследък все ме хокат, че много съм отслабнала  Rolling Eyes!
Днес времето отново е страхотно и ние след малко потегляме към парка.
Pearly,  Joy Joy Joy!
За MW-то бях чела инфото, цитирано от Isi kam, преди няколко месеца и се замислих  newsm78. Ама то в наши дни кое не е вредно? АЗ за момента само стерилизирам посудата на бебка там.
Проходилка не мисля да използваме.
За Вигантол-а - дава се на гладно, за да се усвои по-ефективно. Именно затова се препоръчва и това да става около 10 минути преди самото ядене. Така знам аз, от всичко, което съм чела до момента.
Maira, детската консултация тук представлява проследяване на тегло, ръст, обиколка на глава и гърди. оценка на психическото развитие на детето също би трябвало да се прави, нооо...сякаш ги помързява . Голяма част от лекарите така претупват нещата...Много често на мен ми се налага сама да задавам въпроси, за които се очаква, че лекарят сам трябва да обърне внимание и неща, на които да наблегне. Голяма част от тях изобщо "не са в час". Вчера на Вяра й изписаха калций в течна форма, а аз тези дни попаднах на тема във форума, в която се коментираше, че така поеман, се отлага в бъбреците...и днес медицинско лице, на което имам пълно доверие, го потвърди. А за прегледа при ортопед, да не ви казвам, само като подхвана темата и се почва: "касата не го поема!" "Ако при първия преглед не е установено нищо, няма смисъл..." Затова няма да се разправям повече!
След поредното "трошене на нерви" с лекарите в поликлиниката вчера, днес посетихме частната педиатърка заради нашия проблем с кожата. Атопична кожа!!! СЕга ще се мажем с Ланолин и още нещо. Дано най-после да се оправим! Ели, на вас какви мазила  ви изписаха?
Това е от нас! Бързо оздравяване на болните патета!
Усмихнат и спокоен ден!

Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 11:24 от pepi111

# 72

Честити месечинки на бебчетата Люси и Влади!   bouquet

# 73
  • somewhere over the rainbow
Ели,тоя Локоид е за различни кожни проблеми,както чета и нормално и на вас да са го изписали. Ама има ефект де. От две мазания почти всичко се изчисти по дупето. Peace А сега ще трябва да сменям крема за под памперса,че Бочкото изсушавал и не бил много подходящ в случая #Cussing out Някой ползвал ли е Бейбитан и какви са отзивите? Че ми го препоръчаха. А кремчетата на Мустела и Бюбхен колко струват и какъв грамаж са /да си направя сметка Money Embarassed/?
Попова,и аз като Рени не съм разбрала за ортопеда. Пък и аз преди време питах педито кога ще ходим на ортопед и тя каза на 4 месеца. Такава е практиката тук и аз въобще нямам намерение да споря с педиатъра,който съзнателно съм избрала,след дълго проучване...и за сега напълно отговаря на очакванията ми Hug
Диди,да,хремави сме. Ма аз май вече това не го броя за болест. И пак сме навън-в прекрасното време Sunglasses
Иси кам, и аз знам,че кръвното на бебетата е по-високо. Но не претендирам за компетентност в тази област hahaha така че професионалистите да кажат  bouquet
Вит.Д се дава на гладно за такива като нас,дет' не ядат нощем.

# 74
  • През девет земи в десета
Нан на Бюбхен има много голяма разфасофка от 500гр. която струва около 15лв.и ще ти стигне за няколко месеца,не е лошо кремчето.Кой може да запише и мойта бебка отпред в темичката newsm78Ние също не сме ходили на ортопед,дадоха ни талон,но просто реших,че няма смисъл да си разкарвам детето по болници да му кихнат някой вирус.И ако има луксация какво,апаратчетата не дават 100%гаранция за излекуване и след години пак може да се наложи оперативна намеса,нали за това не се повиват вече бебетата,а се слагат памперси.

Общи условия

Активация на акаунт