Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 76

• 35 711
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
Бихте ли изразили мнение за пробиотик Биозин фем и Астарте? Ако има и нещо по-добро от тях, моля кажете.Благодаря!

# 61
За мен този е номер 1 .
[quote author=33hope link=topic=1426917.msg44538901#msg44538901 date=1648647222]
Бихте ли изразили мнение за пробиотик Биозин фем и Астарте? Ако има и нещо по-добро от тях, моля кажете.Благодаря!
[/quote]

# 62
Здравейте, момичета!
В понеделник бях на преглед, шийката ми е скъсена 50% и цервикалния канал пропуска 1 пръст. Назначен ми е магнерот 4х2 и Салбутамол 4х1. Моля да се включи някоя била в подобна ситуация или родила преждевременно, за да знам какво да очаквам. 29г.с.

# 63

Аз съм доволна от биозин фем.

# 64
Здравейте,момичета! В последно време усещам едно потупване(освен др движения на бебето) все едно по пикочния мехур,ама направо в такт . Чудя се аз… дали това е прословутото хълцане,нали така и дробчета се развивали ,като хълцало 🤔. Странно ми е,а чак другата сряда съм при АГ и ми е интересно ,дали някоя от вас е усещала това или поне ,дали сте усещали хълцането на вашите бебчета? 💞

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 01:26 от Mariah 7

# 65
Да, това трябва да е хълцане. Точно като ритмично потупване. При мен продължава сигурно пет минути. Усеща се на различно място в зависимост как е разположено бебето.
Аз днес се мъчих с някакви упражнения да ѝ помагам да се обърне правилно. Уж има време още,ама изобщо не ми се иска секцио заради позицията.

# 66
Благодаря за отговора . 💞
Искам само да се роди жива и здрава ,когато му дойде времето,не ме интересува как ще раждам.

# 67

На мен АГ ми препоръча Астарте и от началото него пия.

Здравейте,момичета! В последно време усещам едно потупване(освен др движения на бебето) все едно по пикочния мехур,ама направо в такт . Чудя се аз… дали това е прословутото хълцане,нали така и дробчета се развивали ,като хълцало 🤔. Странно ми е,а чак другата сряда съм при АГ и ми е интересно ,дали някоя от вас е усещала това или поне ,дали сте усещали хълцането на вашите бебчета? 💞

Аз също усещам такова ритмично потупване за определен период от време от известно време и като си сложа ръката на корема усещам и движение.

# 68
Здравейте, момичета!
В понеделник бях на преглед, шийката ми е скъсена 50% и цервикалния канал пропуска 1 пръст. Назначен ми е магнерот 4х2 и Салбутамол 4х1. Моля да се включи някоя била в подобна ситуация или родила преждевременно, за да знам какво да очаквам. 29г.с.

Дадоха ли ти препоръка да лежиш? Следвай предписанията на лекарите и почивай повече. По принцип при опасност от преждевременно раждане правят терапия за дробчетата на бебето. Ще те следят и ако има индикации за раждане, сигурно ще я направят.

Момичета виждам, че от 18 седмица влизаме в 5 месец, обаче как се брои? От 17+1 ли влизаме в 5 месец или 18+1гс?

П. С. Моя гинеколог  като съм 16+2 примерно, ми казва че съм в 17 седмица, за това питам, малко съм объркана Yum

Да, гинекологът ти е прав. Казва в коя седмица си, т.е. седмицата която тече в момента. 16 + е точно 17г.с., т.е. в момента тече 17г.с.

А относно календарните месеци, виж табличката в статията. https://bremennost.bg/koq-gestacionna-sedmica-na-koi-mesec-otgovarq.html

По тази таблица календарните месеци не започват нито през първия ден на седмицата, нито на кръгла седмица, т.е. когато навършиш определена седмица. Те започват някъде по средата на всяка седмица. Т.е. в случая в 5ти календарен месец влизаш около 17+4, т.е. по средата на 18г.с. Иначе, както обясних, в 18г.с. влизаш, когато си 17+1. Но тези таблици не са много точни, защото броено от дата на ПРМ, бременността не продължава 9 месеца, а 9 месеца и половина. Затова няма как от дата на ПРМ до термин да разделиш точно 9 месеца. Затова по-лесният начин да смяташ в кой месец си е спрямо термина. Всеки месец на датата на термина влизаш в следващия календарен месец. Това е най-простото и най-точното изчисление на календарните месеци.

# 69
Привет, някоя от вас пила ли е три дена преди секцио ериус противоалергично хапче?

# 70
Относно обръщането да ви разкажа какви ги върши моята девойка: миналата седмица на контролен преглед беше с главата надолу, вчера на феталната се беше обърнала седалищно, а днес ходих по спешност заради един обрив на аг и пак си беше главично...🙃
Та врътка си се, има място явно все още. В 30-31 г.с. съм.

# 71
Здравейте, някой може ли да коментира резултатите ми от късният скрининг в 17 18 гс.

# 72
Привет, някоя от вас пила ли е три дена преди секцио ериус противоалергично хапче?

аз пих кларитин, но то е подобно. имам доста алергии включително и към някои упойки и ми предписаха кларитин няколко дни преди секциото + 1 час преди операцията инжекция ( ако не се лъжа) урбазон или нещо с такова действие. не знам дали само при наличие на алергии се процедира така или по принцип.

# 73

аз пих кларитин, но то е подобно. имам доста алергии включително и към някои упойки и ми предписаха кларитин няколко дни преди секциото + 1 час преди операцията инжекция ( ако не се лъжа) урбазон или нещо с такова действие. не знам дали само при наличие на алергии се процедира така или по принцип.

да, мерси, значи да не се притеснявам и това си е стандартна процедура при бременна с алергия към някое от веществата. Мерси

# 74
Да ви питам в 29 седмица съм и усещам някакво придърпване около пъпа, мислите ли, че е нормално?
Говорих с АГ по телефона и каза, че не е нищо притеснително, а е от разтягането на корема, но през главата на една бременна какво ли не минава..

Общи условия

Активация на акаунт