Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 175
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
Роце, Business Proposal, както и Crazy Love са изцяло преведени на български, ако решиш да си ги свалиш. Вторият го има онлайн във вибокс, но от чужбина май не може да се гледа там.

И понеже "хардът" ми е пълен (като минеш 50-те така става Joy) и не помня кой какво е гледал, та може и да се повтарям, но щом харесваш "big data, изкуствен интелект, роботи и т.н" погледни Are You Human Too?, ако вече не си го гледала. И един по-старичък японски - Zettai Kareshi. Още един японски - Ando Lloyd - A.I. Knows Love?.
А от бавните романси, в които Jung Hae In е спец Wink - Something in the Rain , One Spring Night , Just Between Lovers , Love Rain.

# 181
  • вятърничава
2в1 винаги е приятно да те чета Hug и полезно!
В момента гледам Just Between Lovers и ми харесва. А и двама любимци участват.

https://i.mydramalist.com/p8bB8f.jpg
https://i.mydramalist.com/dvnzbf.jpg

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 17:47 от bb6

# 182
  • пак на Рив Гош
2в1, да, вибокс много трудно ми тръгва тук, така че си е мъка за гледане. Както и сайтовете за теглене са блокирани извън България, та затова гледам основно онлайн по платформите (Нетфликс, Вики и WeTV).
Последните 2 епизода на Business Proposal тук ще излязат другата седмица, та ще мога да го започна като приключа с My Holo Love.
От другите предложения, май съм ги гледала всичките Blush, без Love Rain, когото веднага си "бучнах" за гледане. А на Just Between Lovers що рев изревах... мани! И оттам си харесах Junho Heart Eyes

Видях, че съм отбелязала за гледане също така и корейския вариант на Zettai Kareshi (My Absolute Boyfriend - https://mydramalist.com/28040-romantic-comedy-king ), но ще потърся и японския.

# 183
....................
Видях, че съм отбелязала за гледане също така и корейския вариант на Zettai Kareshi (My Absolute Boyfriend - https://mydramalist.com/28040-romantic-comedy-king ), но ще потърся и японския.
Знам, че всеки си има предпочитания, но за мен японската версия е най-добрата. Фен съм и на Йо Джин Гу, и на Джиро Уанг (тайванската версия), но тази роля винаги я свързвам с Моко.

bb6, благодаря ти мила Hug. Понякога се усещам, че прекалявам със странична информация и може и да съм досадна на някой, но се надявам в повечето случаи да съм полезна Blush.

# 184
  • Русия
2в1, не прекаляваш. Даже бих казала, че кратко пишеш.

# 185
  • гр. София
Пишете, чета с интерес Simple Smile
Не гледам много, в момента само eдин с моята племенница - Dance of the sky empire.

# 186
  • България
Пишете, чета с интерес Simple Smile
Не гледам много, в момента само eдин с моята племенница - Dance of the sky empire.
Харесва ли ти?
Въпреки Xu Kai, когото не харесвам, съм писала 10 на сериала.

# 187
  • гр. София
О, да, много е интересен. Като ми дойде на гости гледаме и аз превеждам в ефир Simple Smile и като свърши серията започва да вика "Пускай следващата, трябва да видя какво ще се случи.На 10 серия сме.

# 188
Аз пък миналата седмица бях в чужбина и загледах два нови корейски сериала в Нетфликс - Flower Crew (исторически) и At Eighteen (съвременен).
И двата много ми харесват засега, но ги превключвам отвреме навреме, че понякога ми идва в повече драмата в историческия и си почивам със съвременния Grinning
Каква беше изненадата ми като се прибрах вчера и се оказа, че като си пусна Нетфилкса и двата ги няма!
Добре, че сте споделяли, че в различни части на света Нетфликс показва различно съдържание, че се усетих какво става. И все пак много ме е яд! Simple Smile Не разбирам защо я има тази политика... както и да е, сега ще ги търся онлайн...

# 189
  • пак на Рив Гош
Понякога се усещам, че прекалявам със странична информация и може и да съм досадна на някой, но се надявам в повечето случаи да съм полезна Blush.
Напротив, пиши и даже дълго Blush! Винаги ми е интересно да те чета, а и препоръките ти са много добри Hug
Zettai kareshi го намерих във Вики, ама не и за моя район Cry Ще продължа да го търся.
Но, ще си призная, че като цяло не се разбирам много с японските сериали, най-вече защото имам огромни проблеми с главните женски образи. Отдавам го на културни различия и на типа сериали, които търся (обичам основно романси и тук-таме по нещо фантастично, доста по-малко трилър-екшъни и "нещата от живота"). В японските романтични сериали, които съм гледала досега (често адаптирани от шоджо-манга), главните героини са едни наивно-глуповати, леко лигави, реят се в облаците и си говорят сами, а мен всичко това страшно ме нервира, вместо да ми е "кауай" Joy (знаете, че имам проблем с телевизора). Не пречи, обаче, да имам и чудесни попадения от редките японски сериали, които съм гледала - например I Don't Love You Yet (японската версия на In Time With You) страшно ми хареса, даже повече от корейската и най-вече от китайската версии.

Змей, аз доста харесах Flower Crew, не беше най-стандартният исторически, може би и заради това да ми допадна (е, и заради Kim Min Jae Wink ). Дано да успееш да ги намериш онлайн!

Днес следобед довърших My Holo Love, краен резултат 8,5*, което значи, че ми е харесал Simple Smile . Като цяло ми беше интересен, нямаше много "празно". Е, имаше някои дупки в сценария и накрая малко попресолиха с екшъна, но не се оплаквам. На моменти намерих доста сходства с един роман, който прочетох преди няколко години, "Warcross", където също ставаше дума за ИИ и вплетено съзнание в програма, само че в рамките на игра, а не на "човек".
Може би ще го "заместя" с Kill Me, Heal Me, да понаваксам малко с корейските "класики" - https://mydramalist.com/10873-kill-me-heal-me

# 190
Един съвет за Kill Me, Heal Me. Абстрахирай се от крясъците на главната и просто ги пускай покрай ушите си. Не знам защо в няколко сериала вече я карат да играе по този начин. В по-старите ѝ роли не съм забелязала да е така. Самият сериал е интересен, а Чи Сонг е великолепен в 7-те образа и наистина си заслужава да се види.

А за японците наистина малко театралничат и преиграват на моменти, та човек трябва да свикне с начина им на игра и с интонацията при говорене. Но, пък, имат много хубави дорами, които си заслужава да се видят. Чисто човешки, без да хиперболизират драмите и да разтягат локуми като корейците, разказват съвсем простичко обикновени, ежедневни проблеми.

Да ви покажа какво да очаквате, ако решите да гледате Shooting Star Wink
Скрит текст:

снимките са от soompi

# 191
  • пак на Рив Гош
Да ви покажа какво да очаквате, ако решите да гледате Shooting Star Wink
О! О! Оооооооооо Heart Eyes Май ще го започна по-рано от предвиденото Joy
(както се казваше в стария виц, "С една дума ме кандърдиса" Joy)

Мерси за съвета за Kill Me, Heal Me. Hwang Jung Eum (главната) е май единствената корейска актриса, на която прощавам, че много вика Joy (това ще ми е 6ти неин сериал и наистина в по-новите много преиграва и крещи).

Ще дам още един шанс на японските сериали... имам си няколко в списъка, но все не стигам до тях.

# 192
Направо без думи те кандърдисах Joy.

Ролята на Ким Йонг Де в Penthouse изстреля младежа в орбитата на популярните и търсени в момента имена.

# 193
  • вятърничава
И мен лесно ме нави! Ха-ха. Голям сладур е Ким Йонг Де, една от основните причини да гледам Cheat On Me If You Can. Заслужаваше главна роля, дано не е много лигава.

# 194
  • Русия
За два дни изгледах "Безумната любов"/Crazy love
Името говори само за себе си. От тоя род са "Любовната любов", "Страстната любов" и т.н. "Безумната любов" започва и до средата продължава като пародия. Събрани и обиграни са всички дорамни клишета, многото черен хумор е доста неочакван за една дорама, затова се гледа много добре. "Аз се държах с тебе като гадина, и затова си се влюбила в мен?!"
 Втората половина е смесица от романтика и дидактика, и тая дидактика идва малко в повече. Първо, никой изрод, какъвто си е главният герой, не се променя, камо ли толкова драстично. Второ, да тръгнеш да се извиняваш пред хора, които са крали от теб, желали са ти смърт и т.н. е тъпотия.
Актьорите са добри. Ким Джеук ми е любимец, много се радвам да го видя пак. Особено впечатление ми направиха танцовите му навици. Simple Smile Кристал Чон я виждам за пръв път. Много хубаво съм чула за нея като за актриса, потвърди се. Малко ме дразнеше голямата възрастова разлика между тях, но поне не си личеше много. Останалите актьори бяха страхотни. Много добре изиграно всичко. Единствената, която ме дразнеше, беше Юн Иньон - третото колело - все похвати отпреди 20 години.
Голям недостатък на дорамата е фризьорът на Ким Джеук. Само с една прическа направи от хубавец един нищо и никакъв страшник. Дори дългата му шия не се вижда. Косата стои като залепена, нито един кичур не се отмята. Чудя се, коя фирма се е обогатила от тоновете лак, купени за тая фризура.

Общо взето, ми хареса. Препоръчвам, особено първите серии.

Общи условия

Активация на акаунт