Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 168
  • 728
  •   1
Отговори
# 195
  • пак на Рив Гош
2в1, добре, че ме предупреди за виковете в Kill Me, Heal Me, че децибелите на главната са поне няколко пъти над обикновените й Joy . Първия епизод го гледах със слушалки и трябваше спешно да намаля звука, че щях да оглушея Joy. Но пък сериалът много ми харесва, изгледах 5 епизода за има-няма 2 дни. Ji Sung е невероятен в различните образи!

Shuttle Love Millenium също много ми харесва засега Grinning

# 196
Прочетох за император Тогон - жалко, относително млад си е отишъл. Съдбата на хора като него по принцип е да бъдат марионетки, така че не съм сигурна дали той има някаква голяма вина. 
Изгледах вече 15-тина епизода на Императрица Ки - харесва ми, за момента нямам какво повече да кажа. Първата жена на императора не е особена красавица, не знам как са я избрали.

А по БНТ2, който гледам случайно в момента, започна някакъв японски сериал...

# 197
Не съм писала от доста време, защото редувах сериали с книги. Изгледах Military Prosecutor Doberman и Thirty-Nine (поревах си), а в момента следя и Green Mothers' Club - тук се разказва за майки дето карат децата си още в детската градина да учат като побъркани.....има конкуренция, драми и убийство/самоубийство за разкош. Подобен е на Sky castle, High class и т.н. Другата драма, която гледам е Tomorrow.

Разказва се за екип от Мрачни жътвари, които се опитват да спасят хора склонни към самоубийство, т.е. дава им се втори шанс.

# 198
  • вятърничава
Знаете,че не съм голям фен на китайските сериали,но обичам да гледам предавания за пътешествия и готвене.По 24 Kitchen от 03 май започна поредица Вкусове от Китай от 20.00ч по 2 епизода.Много красиво заснето  пътешествие,което представя 8-те основни кухни в различни китайски провинции . Еп.1 беше от Пекин,еп.2 беше за планински район Анхуей - толкова красива беше заскрежената планина,топлите източници,еп. 3 и 4 съответно за провинциите Дзянсу и Джъдзян и Шанхай.Голяма красота и много интересни продукти и ястия.
Това семейство се е преселило от Пекин в планинския район Анхуей.В ръцете си държат бамбукови издънки,които изкопаха собственоръчно.

Чаена плантация

Китайците правят сушена шунка много преди италианци и испанци ,всичко са измислили тези китайци Wink

# 199
  • Русия
Много харесвам такива предавания, хубава реклама за туризма без рекламни тъпотии. Пък и не е зле да видиш какво къде ядат. Особено азиатите как използват всеки стрък трева за храна.

# 200
По БНТ2 непрекъснато дават предавания за Китай и Япония (вечер, около 20 часа) - предните дни обърнах внимание. Вчера половин час говореха за рамен.

# 201
  • гр. София
Дали може някъде да се гледат тези предавания за Китай, аз съм на Булсатком и нямам опция за връщане.

# 202
Не знам, аз случайно попаднах в началото на седмицата и започнах да проверявам и другите дни. Единият ден беше за урбанизацията на Китай - даваха различни семейства, които обясняваха как живеят. А също и за продавачи на коприна. А този сериал "Чудеса", на който в програмите са качили снимка на бг монахиня, всъщност е японски сериал за преподавател и зъболекарка (не е много интересен, но става за фон).

# 203
  • гр. София
А тези по 24Kitchen?

# 204
  • вятърничава
Ако питаш за "Вкусове от Китай" - има някакви повторения,но май са в някакви неудобни часове цък. Когато щракнеш на епизода - изписват кога ще е повторението.

За БНТ2 в програмата го дават като "Легенди за Китай" документална поредица ,всяка сряда от 20.00ч

# 205
  • Русия
Ако разбираш руски, оттук http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2285266 може да изтеглиш хубава поредица за културата и историята на Китай.
А това http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2248745 си е чисто кулинарно предаване, пригодено за достъпни в Русия (тоест и в България) продукти.
То на рутракер много хубави предавания има, и за Корея също, и за всякакви държави.

# 206
  • гр. София
Благодаря, нямам регистрация, но ще си направя Simple Smile

# 207
Главната ог Императрица Ки била художничка: https://www.koreaboo.com/news/ha-ji-won-debuts-artist-mixed-reactions/
Статията е от миналата година, не е много стара. Не е моят тип изкуство това...

# 208
  • гр. София
Харесвам тази актриса от Secret garden, но изкуството й не.

# 209
  • Русия
Боже! Това изкуство ли е?!

Аз след "Безумната любов" реших да погледна за четвърти път "Личният й живот". Много са сладки и двамата, и дорамата е готина.

Общи условия

Активация на акаунт