Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 140
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
  • вятърничава
Прилича на антистрес терапия това "изкуство".

# 211
  • пак на Рив Гош
И аз не съм фен на "изкуството" (но пък за мен живописта е спряла някъде в началото на 20ти век, та не съм в крак с най-новите тенденции Wink )

Днес най-накрая довърших Thirty-Nine. Ревах на всеки епизод, но в крайна сметка ми хареса. Дадох му 9*. Сюжетът си е тежък, независимо от по-леките моменти в сериала, но намирам, че беше сравнително добре третиран, без да залитат чак толкова много в мелодраматични крайности. Някои неща ми харесаха повече, други - по-малко. Актьорите бяха много добри, особено трите главни. "Сисмансът" беше разкошен! Донякъде си стопих резервите към Сон Йе Джин, макар и не напълно. Добра актриса е, но няма да ми се нареди сред любимите. И определено не ми даде желание да гледам Crash Landing on You Wink . Но, за сметка на това, с удоволствие бих изгледала други сериали с Jeon Mi Do Heart Eyes
Какво ми хареса по-малко - "центрирането" на сценария. Когато четох описанието на сюжета в МДЛ (и на други места), ставаше дума за "трио" от най-добри приятелки от детинство, които минават заедно през живота. И, съответно, очаквах отношения тип "равностранен триъгълник", с равномерно разпределение на вниманието и образа на всяка една от тях. И така беше някъде до 3ти епизод. Впоследствие равностранният триъгълник взе да става равнобедрен правоъгълен, където двата катета служеха за поддръжка на хипотенузата - линията и живота на едната от трите, и действието започна да се фокусира все повече върху нея и нейните преживявания, а другите оставаха някак си встрани. В последните епизоди една от другите две приятелки започна да има малко по-централна роля (по обективни причини, понеже тя беше пряко засегната от събитието, служещо за проводяща нишка на целия сериал). Третата приятелка оставаше все повече и повече в периферията и образът й даже не го развиха достатъчно (а имаше накъде). Та, от резюмето на сюжета и от трейлърите, някак си не личеше точно това повествование от името на "главната" героиня и това малко ме разочарова, понеже очаквах по-равнопоставено развитие на образите и съответното количество екранно време за всяка от тях.
Мъжките образи в сериала определено бяха поддържащи Simple Smile.

Мислех да започна Tomorrow другата седмица за във влака на път за офиса, но реших да изчакам, понеже и неговият сюжет на хартия не е от най-веселите. Затова ще дам шанс на Business Proposal.
Утре сигурно ще довърша Kill Me, Heal Me (остават ми 6 епизода), все така ми харесва.
Shuttle Love Millenium също ми допада, след 8 изгледани епизода. Е, едната от героините е малко досадна като се напие, но човек без кусур не може Joy

А, и да ви покажа в какъв ресторант обядвахме вчера с една приятелка Wink :
Скрит текст:

Само дето нямаше от хубавите мъже Joy

# 212
Еееее, къде са им били Хуарангите? Да не са имали почивен ден Joy Joy Joy.

Пробвай Hospital Playlist с Jeon Mi Do. И двата сезона са приятни като наблягат повече на приятелските взаимоотношения на герите, а медицинската част е между това. Освен това ОСТ-ът е много добър. Петимата приятели разпускаха от стреса като свиреха и пееха.

Ето едно тяхно изпълнение на много популярна песен.

Забавното е, че Jeon Mi Do в действителност може да пее, но в сериала беше обратното и виеше като койот Smile.

# 213
  • пак на Рив Гош
Еееее, къде са им били Хуарангите? Да не са имали почивен ден Joy Joy Joy.

Пробвай Hospital Playlist с Jeon Mi Do.
А, де! И ние това се чудехме с моята дружка (която също е фен на К-драмите) Joy ... такива надежди им възлагахме, пък то... Joy

Hospital Playlist ми е най-любимият корейски сериал евър Heart Eyes! И двата сезона съм ги гледала по 3 пъти, а ОСТ-ите ми са на телефона за повдигане на настроението при нужда Blush. От песните сякаш най-много харесвам "Канон" (от първия сезон), особено след като гледах един документален филм за репетициите на актьорите, докато постигнат темпото, с което свирят в сериала. Даже изгледах и концерта, който направиха след първата вълна на пандемията, когато първият сезон получи много добри отзиви от публиката. Не бяха перфектни, но пък толкова страхотни заедно Heart Eyes
https://www.youtube.com/watch?v=3oktkKNF7m0
Абе, направо дай-хард фен съм на този сериал Joy

Всъщност, именно заради опита ми с Hospital Playlist, където петимата герои дори и в различни конфигурации (двойка/тройка/четворка или петорка) имаха своята индивидуална история, романс, различна динамика и равностойно екранно присъствие и не развиваха един герой за сметка на другите (макар, че имам съмнения, че Ик Джун беше все пак "най-главния" герой според сценаристите Wink ), сякаш очаквах нещо подобно и в "39" и бях разочарована, когато сценаристите завиха в друга посока.

# 214
По БНТ2 в момента дават за това как се приготвя миназуки ( японски сладкиш).

# 215
  • гр. София
Много интересно Simple Smile И ни разказват за посрещането на лятото Simple Smile

# 216
Този сладкиш ми напомни за козунака, заради това, че се яде веднъж годишно - поне аз го ям само покрай Великден.

# 217
  • вятърничава
Да, Коджи Сето да ти прави сладкиши. Такъв сладур. 🥡

# 218
  • Русия
Изгледах всички излезнали досега серии на дългоочаквания Master of my own (24 от 32). Хубаво, че са по една-две на ден, на 18 май ще пуснат последната. Не знаех, че китайските сериали толкова бързо ги излъчват, много готино, не се измъчваш с онгоингите дълго.
Какво имам да кажа.
Типична клиширана дорама за злия бос и кадърната секретарка малко по малко се превърна в сериал за нейното порастване като работничка и неговото порастване от вдетинено копеле до мил мъж.
Голям - и приятен - контраст правят двамата главни актьори. Той е много еспресивен, а тя е сдържана, което добре приляга на ролите им. При това и двамата много добре играят, той е направо върхът. Макар че Лин Гън Син ми е любимец, признавам, че не всички роли му се отдават, но тук е страхотен. Може да не се следи сюжета особено, а само да се гледа, как играе и колко много хумор влага под иначе навъсеното чело на героя си.
Не мога да кажа, че сценарият няма кусури, според мен е затеглен. Но понеже не са 70 серии, може да се гледа, особено с превъртане на второстепенните, нищо не се губи. Не че после не ги преразглеждам сериите по три-четири пъти. Simple Smile

# 219
Еха, 70 серии Simple Smile А аз мислех, че Императрица Ки е дълъг.

# 220
  • България
Аз бавно напредвам с вуксията Mirror: A Tale of Twin Cities (2022).
Нищо не превъртам, по-скоро не увеличавам скоростта и затова съм едва на 30 епизод от 43.
Красиво направен сериал. Всичко върви към неизбежния, не много щастлив финал, но по някаква причина гледам.
Немаловажен е и фактът, че актрисата в главната роля напомня на майка ми. Мислех, че само на мен така ми се струва, но след като и партньорът ми, и дъщеря ми са съгласни, значи има нещо вярно. Не сме китайци и нямам съвпадение с древни китайски и други азиатски кости, но пък може душата на майка ми да се е преродила в три тела едновременно. Grinning И за Ева Грийн тримата сме на едно мнение - има прилика с майка ми.
Такова единодушие рядко се получава при нас. Grinning

# 221
  • пак на Рив Гош
Тази седмица довърших Kill Me, Heal Me, който много ми хареса. Дадох му 9* (малко смъкнах, заради виковете Wink и заради многото флашбекове след 13ти епизод). Интересен сюжет и добре направен сериал като цяло, нямаш много време да се отегчаваш (само гореспоменатите флашбекове, които станаха твърде много във втората половина), количество драма малко над средното, но пък достатъчно по-забавни моменти, които да облегчат цялостното настроение.
Най-хубавото в сериала - Ji Sung Heart Eyes - просто не-ве-ро-я-тен във всичките превъплъщения, направо удоволствие да го гледа човек. И всичките образи бяха еднакво "достоверни".
Второто хубаво - Park Seo Joon - също беше на страхотно ниво и също с няколкопластова роля ("совите не са това, което са").
Третото хубаво - Hwang Jung Eum - на трето място само заради преиграването Wink . Харесвам я като актриса и когато не вика, е чудесна. Много хубава химия имаше и с двамата си екранни партньори. Знаех, че добре стоят на екран с Пак Со Джун от She Was Pretty, сега трябва да изгледам и предишния й сериал с Ji Sung, Secret Joy

След него започнах A Business Proposal... и на бърза ръка и го довърших. Резултат - 8*. Сценарият е клише до клише (ама направо все едно по списък са ги отмятали), с доста залитания към пияни героини и твърде голяма доза тоалетен хумор за моето ниво на поносимост. Ако беше останал на това ниво, сигурно щях да му дам по-ниска оценка. Но след първите 2 епизода установих, че сякаш има една тънка забавно-хумористична нишка в играта на актьорите и сюжетната линия и реших да го разглеждам повече като пародия на типичната романтична комедия... и нещата потръгнаха. Та това го "спаси" в моите очи, иначе поемаше по краткия път към отегчението. Като цяло, не е шедьовър и ще го забравя сравнително бързо, но става за прекарване на времето и беше една доза лековата розовина, която ми дойде добре след последните сериали с по-мрачни и драматични сюжети. А и си харесвам Ан Хьо Соп още откакто като невръстен младеж играеше твърде по-младия приятел на една от героините в One More Happy Ending Heart Eyes.

Понапреднах и с Shuttle Love Millenium, все така ми допада. Остават ми 10 епизода и само треперя да не го развалят накрая Joy

Като текущ корейски сериал започнах вчера Where Stars Land (2018) - https://mydramalist.com/28621-incheon-airport-people
Вече на няколко пъти го виждам споменат с добро в МДЛ и soompi, та реших да му дам шанс. Пък и главният герой по описание е от моя тип - сериозен и сдържан, ама не гаден и не шеф Joy

Последна редакция: нд, 15 май 2022, 13:40 от Роца

# 222
  • Русия
И аз тъкмо довърших Business Proposal.
Най ми хареса оная дорама, която гледаха в дорамата. Simple Smile Забавно е, как клишираните герои на клиширан сериал се присмиват над още по-клишираните герои в още по-клиширан сериал. Simple Smile Направо с нетърпение чаках поредната серия с Гъмхи и коментарите на гледащите я.
Иначе актьорите са добри и се вижда, с какво удоволствие играха. Много се смях как дядото на героя - директор на голяма международна компания - сред разкошна стилна дизайнерска домашна обстановка седи на огромен кожен диван в цветни гащи да гледа долнопробна дорама, щото я харесвал!
Абе всички са готини: мъжете секси, жените красиви, шефката на героинята и особено колегата й забавни, дядото голям пич.
Лек и смешен сериал. Наглед нищо особено, но е много подходящ за разтоварване.

# 223
  • пак на Рив Гош
Много се смях как дядото на героя - директор на голяма международна компания - сред разкошна стилна дизайнерска домашна обстановка седи на огромен кожен диван в цветни гащи да гледа долнопробна дорама, щото я харесвал!
А с маската с котешката муцунка направо къртеше Joy (сега ще търся от коя фирма е, искам да си поръчам същата, че да ми отива на лентата с котешки ушички, която слагам да си прибирам косата, като си слагам маските Joy)

Именно тази част с драмата с Гъмхи и "Археоптерикса" ме наведоха на мисълта, че това просто не може да е "сериозна" романтична комедия и гледан от тази му страна, сериалът става много по-добър Grinning

# 224
  • България
Ако напишете, че са казали и коя дорама гледат ще е направо супер! Joy

Общи условия

Активация на акаунт