Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 116
  • 728
  •   1
Отговори
# 270
Ето снимки от последните години:
https://www.google.com/search?q=%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D1%82%D1%83%D … bih=955&dpr=1

Според мен, тази мода (на царете и болярите) е византийска, не типично българска, затова се прескача (тези с носиите са изявени патриоти). Виждала съм с прабългарски елементи (не знам доколко са достоверни, но навлизат в азиатска територия...).

# 271
  • България
Според мен, тази мода (на царете и болярите) е византийска, не типично българска, затова се прескача (тези с носиите са изявени патриоти). Виждала съм с прабългарски елементи (не знам доколко са достоверни, но навлизат в азиатска територия...).
Бих я нарекла "европейска".
Скрит текст:
Някой хубаво е казал, че историята е к...ва на победителите/политиката.
Това е относно азиатските ни корени.
За себе си вече се уверих, че съм от автохонното население на Европа.
Ето най-старите кости, с които имам общо ДНК.

И още една карта:

Имам съвпадение в Азия, но те са на елински пътешественик. Grinning
За мое нещастие и с един викинг, но се успокоявам, че по-скоро ми е далечен братовчед, както е и Луи XVI. Grinning
О, пропуснах да отбележа, че Съни от Гоблин много ме дразни в My Love from the Star.
Явно е много добра актриса.
Отлично си играе ролята на малка, подла гадинка.
Добавих си я в списъка с корейски звезди.

# 272
Може да си свързана с траките Simple Smile Моите корени са от Северозападна България (мисля, че изцяло - нямам предци от други части на България), от райони, които са били населени от трибали и даки...

# 273
  • вятърничава
Преди пандемията по пътя за работа ежедневно минавах през един от най-красивите парижки мостове, който много често се използва за декор за сватбени снимки, понеже от него се открива чудна гледка към Айфеловата кула.
Наясно си,че те намразихме в този момент,нали? Joy

Модата на носиите или просто тишърт с надпис на бала
Скрит текст:
дойде като контрапункт на натруфените,нелепи и скъпи абитуриентски рокли с камъни,пера и голотии.Носията може да се наеме,често тези деца даряваха парите за тоалети на социално слаби деца от домове. Не съм аз човекът,който ще им дава акъл,но ми харесва навлизането в живота  с такива идеи на младите,като протест срещу консуматорското отношение.Нали знаете,че има семейства,които теглят кредити,за "да направят бала на дететУ".

"Носията ни е част от бита на обикновения, беден българин."
Носии са носели и заможните чорбаджии,търговци и т.н.
Последните страници със снимки и разяснения бяха много интересни.Давайте още!

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 14:08 от bb6

# 274
Liu Ying, не си ли гледала Queen In-Hyun's Man? Там Ю Ин На е голяма сладурана. Мисля, че може би сериала ще ти допадне като за корейски. Има пътуване във времето, хем е като приказка, хем има и романтика, а и финалът е хубав. В Secret Garden също е готина, макар че тук ролята ѝ е второстепенна като приятелка на главната.

# 275
  • България
Гледала съм първия, даже и китайската версия.
Но Secret Garden (2010) не съм, звучи интересно и го добавям в отметките.

["Носията ни е част от бита на обикновения, беден българин."
Носии са носели и заможните чорбаджии,търговци и т.н.
Заможните търговци са по-скоро обикновени българи,
Скрит текст:
а къде са ни благородниците по-добре да не се питаме, че става дума за едни 500 години.
Сигурно и затова за мен народната носия донякъде е символ на ония мрачни времена, да не говорим за потурняшката визия на мъжкото облекло. Frowning1

Предпочитам ония дрешки от времето на севастократор Калоян и Десислава.
 Всеки с вкуса си и усещането си. Grinning
Но пък цървулките малко на корейски напомнят. Grinning

# 276
Не мисля, че тези с носиите са дарявали пари или са дали по-малко за тоалет. Дори в конкурса на Дир.бг. имаше доста пищни тоалети, вдъхновени от носии, просто са патриотки. Следващото ниво са тези в рокли в бяло, зелено, червено (те са малко, но все пак всяка година се появяват).
Това с парите за бала е въпрос на психика, не на възможности. Аз не съм харчила много за тоалет и домашен бал, нито съм давала за благотворителност (липса на интерес и към двете). Наскоро чух от хора, които са зле финансово, че дължат над 15 000 лева и не могат да се изплатят, заради лихви. Казаха, че със заема са направили много хубав бал на дъщерята 😳 Но предполагам, че за тях и за нея това е било ценно преживяване.

# 277
  • вятърничава
Днес Гоблинът май е много ядосан Wear Umbrella

# 278
Или се жени лисица Joy

# 279
  • България
Су Мо от Mirror: A Tale of Twin Cities (2022) се превърна в дъжд и сега ни обикаля, чуди се какви са тия носии и цървули. Joy

# 280
  • Бургас
Днес Гоблинът май е много ядосан Wear Umbrella

Не ядосан, а тъжен.

# 281
  • Русия
Догледах Master of my own.
Толкова съм разочарована! Романтика на минимум. Някакви бизнес-срещи постоянно... на мен в офиса ми стига бизнесът, само лоши емоции ми докарваше бизнес частта.
Плюсовете са: хубавата психологическа основа (е, почти, като почнаха с разкаянието на един от героите, чак ми се повдигаше от патоса) и страхотните актьорски работи, особено на Лин Гън Син. Той много, ама много душа вложи, само заради него почнах да гледам дорамата, заради него и не я заразях по средата.
Минусите: прекалено много product placement (бива, бива, всичко разбирам, снемачният процес изисква пари, но тук направо се прекали) и обърканият жанр. Създателките явно не са били наясно, какво снимат: дали е романтична комедия, дали е драма, дали е детектив, дали е бизнес процедурал. Някакъв миш-маш излезе накрая.
И писна ми да чакам романтиката! Стига толкоз психология! Ако психология ще снимате, снимайте я! Ама като почнете от стандартен ромком, дайте ми го. Искате драма, нека и драма да е, но не ме лишавайте от романтиката. Когато героинята има повече романтични отношения със страничния герой, отколкото с главния, това е прекалено!
Ядосана съм! Imp Попиляна работа на Тан Сун Юн и Лин Гън Син за нещо недооформено и неразбираемо. Надявам се поне да са им платили добре и дорамата да стане нещо като портфолио за актьорските им възможности.

# 282
  • пак на Рив Гош
Наясно си,че те намразихме в този момент,нали? Joy
Joy Joy Joy А, оттогава смених фирмата и сега ходя на по-прозаично място Grinning
Но на този мост какви ли не фотосесии съм виждала, даже и едно предложение за женитба в ранна утрин Joy

Yoo In Na имаше много хубава химия (отново!) с Lee Dong Wook в Touch Your Heart (2019), харесах я и в One More Happy Ending (2016), където играеше бивша идолка и настояща детска учителка. Но те са по-дсоро романтични сериали, без свръхестествени елементи.

Су Мо от Mirror: A Tale of Twin Cities (2022) се превърна в дъжд и сега ни обикаля, чуди се какви са тия носии и цървули. Joy
Игра на дъжда с облаците, а? Sunglasses Grinning

Naili, толкова ли е зле Master of My Own? Аз си го бях приготвила за след няколко седмици, ама май ще го отложа.

# 283
  • Русия
Роца, не е чак толкова зле. Ама като е заявен ромком, да го има! А то не е ромком хич, а е дорама за професионалното порастване на героинята и психологическото порастване на героя. Романтиката е на проблясъци. За цялото време една целувка! Тъпият им бизнес ми дойде до гуша! Прекарвам цял ден в офиса, идвам си вкъщи, сядам пред компа изморена и искам да получа хубави емоции без много размисъл. Бизнесът ми идва в повече на работа, вкъщи искам отмора. Не искам 32 часа да ми показват, как героинята от секретарка става директор. Искам да видя, как героите се разкриват един пред друг и вървят насреща един към друг и как любовта им се заражда и расте. Това тук го има в сериала, но е на заден фон, а аз искам да е на преден!
Скрит текст:
Освен това, героят от рязък и решителен стана един мекушав, и не само в любовта, но и в бизнеса. Значи, когато ясно знае, че тя е с друг, не се притесни да отиде да й каже, че я харесва. Обаче когато цяла година е сама и през цялата тая година стои до него и му помага - тук се свени като пубер. Постоянно се караше с баща си за бизнеса, и с право се караше, но накрая почна да прави същите глупости. Ама съвсем го направиха героя на нищо. Актьорът много убедително го играеше, но персонажът е никакъв, и без чара и хумора на актьора просто... нямам думи.
Единствената наистина романтична сцена я оставиха най-накрая на дорамата - и какво? Разбирам, че в Китай е комунизъм и колективът е важен за тях, ама чак дотам първата целувка с любимата да е пред погледите на тълпа колеги, подмятащи, колко са доволни? Баси простотията! Това е толкова личен, интимен момент. Добре, че не вмъкнаха портрета на Мао Цзъ Дун и червеното знаме. Но им стигна мозъка да покажат целуващите се герои на фона на надписа "Аз обичам Шанхай"!!! Какво?! Какъв Шанхай, мамка му?! Аз за това ли си изгубих 32 часа от живота си - да ми кажете, колко сте обичали Шанхай ли?! Аууу, много съм им ядосана.
Сериозно, без Лин Гън Син няма какво да се гледа там. Ако не си му фан, не си губи времето.

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 03:36 от Naili

# 284
  • България
Китайските съвременни с бизнес и романтика са такива.
Не мога да ги гледам.
Особено с разни брокери са ми най-скучни.
Последният, с който се мъчих беше Love Is Sweet (2020).
Страхотен актьорски състав и голяма тъпотия, като сценарий.
Но сигурно си имат феновете, след известни актьори се наемат да участват.
И на този рейтингът му е 8,5, което не е малко.
От вуксиите само Ashes of Love (2018) е с по-висок рейтинг.
Разни поколения, разни вкусове.
Аз и затова не гледам рейтинг, нищо не ми подсказва. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт