Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 127
  • 728
  •   1
Отговори
# 225
  • пак на Рив Гош
Ако напишете, че са казали и коя дорама гледат ще е направо супер! Joy
Ами, в превода ми в Нетфликс бяха превели заглавието като "Stay Strong, Geum Hee". Предполагам, беше абсолютно измислена драма, за да няма проблеми с правата Joy . От сцените, които даваха, беше от типа "второ/трето поколение чебол се влюбва в скромната служителка и отстояват любовта си въпреки отхвърлянето от неговото семейство" (което отчасти покрива и сюжета на самата драма A Business Proposal, частта с чебола и служителката, тоест Joy)

Скрит текст:
П.П. Намерих "котешката" маска... или поне такава, която много се доближава Joy

Последна редакция: нд, 15 май 2022, 17:24 от Роца

# 226
  • България
Изгледах Mirror: A Tale of Twin Cities (2022) и финалът не беше чак толкова лош за главните, а беше и добър за другата двойка.
Приключих и с корейския Blood (2015).
И там изненада, последните епизоди не ми харесаха особено, убиха и сладурския приятел на главния.
Финалът също беше един такъв, никакъв. Умрял, неумрял, нещо не го измислиха добре.

# 227
  • Русия
Ами май се казваше по името на главната героиня - "Напред, Шин Гъмхи" или нещо такова. Името много прилича на имената на няколко наистина съществуващи дорами отпреди 7-10 години и самата "дорама" е заснета точно в стила на ония години.
Не е истинска дорама, разбира се, създадена е да се пародират глупавите сценарии и зле играещите актьори. Героите постоянно се присмиват на product placement-а и отношенията на богатите и бедните в нея. При това че и в истинската дорама става дума за отношения на богаташ и беднячка, и събитията в двете дорами са успоредни, забавлението е двойно.

Продължавам да гледам Master of my own, вече е 27 серия, а героите не са заедно. Сериалът премина пътя от ромком през производствена дорама към психологическа драма. Какво ли ще ни покажат още, се досещам, но в какъв стил ще е, нямам ни най-малка представа. Определено не е типичната дорама.

И започнах "Моят мъж е герой". Дорамата на китайски се казва просто "Зетят", английските "преводачи" му измислиха глупави имена от типа My heroic husband и Super Son-In-Law, руският вариант е превод на английския превод... и стана каквото стана. Дорамата събра много точки на различни ресурси. Но изгледах първата серия и нещо не ми потръгна.
Първо, актьорът е грозен. И не се опитват поне секси да го направят. Той има съвсем обикновена бузеста тесноока китайска сива външност. Ще трябва да покаже поне ум. Но вече в първата серия героят - бизнесмен от днешно време, попаднал в миналото - декларира най-безочливо, че никога не чете договорите преди да ги подпише! Даже не знам, дали да продължа.

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 13:38 от Naili

# 228
  • България
My Heroic Husband (2021) - до около седми епизод се забавлявах.
След това започнаха политическите интриги - ако ги харесваш, може и да стигнеш до финал.

# 229
Като говорите за пародии, предната седмица гледах случайно Неразделни и Не ме оставяй по една от основните телевизии и не мога да повярвам, че съществуват толкова тъпи сериали! Излъчват се следобед, когато по принцип не съм вкъщи...
А иначе аз си следя Императрица Ки - в момента чакам кога най-после ще пукне регентът - вече не мога да го понасям!

# 230
  • Русия
Реших да зарежа героическия мъж. Китайският хумор не е за мен. Виж, корейския добре го разбирам и го ценя.
Мислих си да мерна Forever and ever, пък там е един от нелюбимите ми актьори, съвсем дървеняк. Отказах се и от него.
И сега се чудя дали нямам передоз. Много дорами си насрочих за гледане, ама не ми се гледа нито една. Sad

# 231
  • България
Forever and Ever (2021) съм го планирала точно заради главния. Нали по принцип не гледам от този жанр.
Писала съм как прескачах добри сериали заради Ren Jia Lun, докато не го гледах в Under the Power (2019) и тогава разбрах, защо е толкова харесван актьорът.

И както не харесвам бизнес сериали, така снощи изтеглих A Business Proposal (2022) - много хубаво го похвалихте, пък и късичък, няма да има време да ми омръзне. Grinning

# 232
  • Бургас
Приключих с Pachinko. Хубав филм, но свърши в нищото. Добре, че са обявили втори сезон.
Сега съм на раздела "Да се върнем години назад" - захванала съм Iljimae. Много хубав Lee Joon Ki. Свалила съм новият му сериал, но чакам да му се понасъберат повече серии.

# 233
  • България
Снощи започнах The House of the Fairy Fox: Season 1 (2020).
Много добри четири първи епизода, има същества, разследване и красив герой - малко напомня на Бин Бин.

Изгледах и два епизода от корейския My Love from the Star (2013).
Също много ми харесаха, а Kim Soo Hyun бързо се качи да четвъртото място в корейския ми списък.
Много магнетичен и разпознаваем за мен.

За Ahn Jae Hyun бях права, не го познах в ролята на брата на главната. Направи ми впечатление и като погледнах списъка с актьори за сериала, сама се смях пред лаптопа. Красив, но ми е почти еднакъв с другите корейски красавци.
Сериалът има доста обещаващо начало, благодаря за препоръката. Hug
Чудя се дали Hotel del Luna (2019) ще има продължение.
Интересни последни минути с участието на Kim Soo Hyun, надявам се да направят сезон и с неговата история.

# 234
  • гр. София
За съжаление няма, и не мисля, че ще направят сезон 2.

# 235
  • пак на Рив Гош
Отказахте ме от супер-съпруга, махам го от списъка Joy

Forever and Ever (2021) съм го планирала точно заради главния. Нали по принцип не гледам от този жанр.
Писала съм как прескачах добри сериали заради Ren Jia Lun, докато не го гледах в Under the Power (2019) и тогава разбрах, защо е толкова харесван актьорът.
Нали помниш, че е продължение на сериал за предначертана любов и е съвременното прераждане на героите от предната драма? Да не се спойлнеш като мен Grinning
И имай предвид, че е бавноразвиващ се романс между двама интроверти, та може на моменти да доскучае (аз много си го харесах, не на последно място и заради Ren Jia Lun Heart Eyes)
И аз не мисля, че Hotel de Luna ще има втори сезон, макар че с удоворствие бих го гледала.

Учудващо, Where Stars Land се оказа много мой тип сериал - бавен романс и сериозен и не много експресивен Главен Мъж Heart Eyes. За има-няма 2 дни го преполових. Допълнителен бонус - участието на RoWoon (Extraordinary You, King's Affection, Tomorrow)

# 236
  • България
Нали помниш, че е продължение на сериал за предначертана любов и е съвременното прераждане на героите от предната драма? Да не се спойлнеш като мен Grinning
И имай предвид, че е бавноразвиващ се романс между двама интроверти, та може на моменти да доскучае (аз много си го харесах, не на последно място и заради Ren Jia Lun Heart Eyes)
И даже сигурно ще са следващите два сериала за гледане.
Тъкмо имам нерви да гледам и по-трагични.
Сега съм залепнала на корейския с извънземния Kim Soo Hyun и сигурно до края на седмицата ще го изгледам.
Уж няма кой знае какъв сюжет, но са го направили много добре.
Само май финалът не е е много ясен, но сега съм на вълна да гледам без да проверявам какво се случва накрая.
Не че спойлер ще ми е излишен. Grinning

# 237
  • пак на Рив Гош
Сега съм залепнала на корейския с извънземния Kim Soo Hyun и сигурно до края на седмицата ще го изгледам.
Уж няма кой знае какъв сюжет, но са го направили много добре.
Само май финалът не е е много ясен, но сега съм на вълна да гледам без да проверявам какво се случва накрая.
Не че спойлер ще ми е излишен. Grinning
My Love from the Star беше май третият корейски сериал, който изгледах (след My First First Love и Hwarang Joy) и много ми хареса (особено Kim Soo Huyn). Това беше и първият ми сблъсък с чосонските костюми и прически и си спомням, че доста ме втрещиха на пръв поглед. След това изгледах няколко "костюмирани драми" и претръпнах Joy

Скрит текст:
Краят е добър - оптимистичен, макар и да е "отворен" и да не е съвсем от типа "и заживяли щастливо с много деца". Има една мноооого впечатляваща сцена в последните някъде 5-10 минути  Heart Eyes Kissing Heart

# 238
Той е само донякъде отворен, според мен. Разрешиха един въпрос, но остана друга мистерия, която нямаше абсолютно никакво развитие.

# 239
  • България
Чосонските костюми са ми много странни.
Мъжете с техните шапки, а жените с тия къси сакенца.
Полите малко напомнят на европейските, обаче всичко е едно такова бухнало, като буренца са.
Няма подчертана талия или нещо друго.
Според моите усещания при китайците е много по-красиво.
Набор в полата, сетренцето отгоре, а мъжът няма смисъл от коментар. Цървулките също са потресаващи. Joy
Но сигурно си има хора, за които това е красиво.

И китайците са имали смешни шапки и мода на буренца в един момент, да не говорим и за гадните прически при мъжете - с обръснато теме и дълга плитка.
Но поне в историческите сериали често са от този тип, като феи.

И нещо друго ми допада - мъжкото и женското облекло е почти еднакво, нещо абсурдно за някои тъмни времена в "напреднала" Европа.

Общи условия

Активация на акаунт